Made in BG: Ел Сити – малък, компактен... Електромобил

Росен Даскалов смята, че можем да произвеждаме електромобили
6 сеп 2018 11:45,
67



Възможно ли е България да стане държава производител на електромобили? Звучи невероятно, но не така мисли конструкторът Росен Даскалов.

Може да е малък, може и да е товарен... това е Ел Сити, електрически автомобил, разработен от екипа на автомобилния състезател и конструктор Росен Даскалов.

Идеята е проста – ползва се универсално шаси, а купето е по желание на клиента – от леко до товарно.

Оптимален и изгоден., подходящ за куриерски и таксиметрови услуги, както и за райони със замърсен въздух. Помислено е и за безопасността, предава Bulgaria ON AIR.

Повече от 50% от компонентите са произвеждат в България. Очаква се първите 500 бройки серийно производство да бъдат пуснати след представяне на автомобилното изложение в Женева.

А Росен Даскалов е категоричен, че България има капацитет за подобни проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 5 години
С удоволствие бих си купила подобно средство за придвижване.Повече от 30-40 на час не ми трябват за градско.Браво на децата, а дано.Ако съм президент, ще задължа всички жени да карат подобни автомобили.С лента само за нас.Ще има по-малко ПТП-та :)
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И най-лошото е, че в света наистина се върти около тях. Половината имат снимки, как родителите им са сред тогавашните е партийни величия, а по новите фотоалбуми са със снимки на високопоставени политици. И тези хора хвърлят милиони за кампании. 88те милиарда, за който говориш са на 90 процента техни.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... или по-скоро роботика. Програмистите, представляват 10% или по-малко от работната сила на някои компании. Виж висшият състав, ако търсиш надъхани богаташи. И ако видиш, как в годишния отчет има хора с по 20 полета в първа класа, всеки полет по 10000+ лева, 5 цисфренинмесечни разходи, описани на фирмата, така че и малкото данък, който се плаща, се връща, как описват минимален доход, а носят ръчно шити дизайнерски дрехи, ще разбереш. Програмистче с 4000 лева, не може една вечер да изкара с тях
41
1
 
1
 
! Отговори
FthrWorld преди 5 години
До 49 - Да, ако си наблюдавал деца, да правят сайтове, може.Първо, едно е да направиш прототип, друго е да произвеждаш по 2000 бройки от него на седмица. Ще трябва да се изградят канали, да се наемат специалист, да се строи, да се мисли и инвестира в маркетинга, да се организира логистилатсща... Няма да стане толкова лесни, колкото го изкарвашДо 50 - Малко или много, тази кола ще изисква някаква автоматизация и средства за анализ. И ти говоря, като човек, за имащ се с машини...
40
2
 
2
 
! Отговори
Б.Г. Милионер преди 5 години
Грозна е за голф игрището, ще ми се присмеят.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Ама те, защото другите неща няма хич, да искат капитали. Ти знаеш ли колко излиза писането на софтуер?
38
1
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До Анонимен 30 Горките американци.Кво ли ги чака.Икономиката им се разпада , долара поскъпва , рублата и т. лира девалвира.....Абе лошо.
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям смях ще падне в Женева.
36
5
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Прилича на висок картинт. За плажна количка или за голф става.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли линк към статистика (да не е статия в пик.бг) , коята показва България в топ 30 по развитие през 1980-а година?
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Росен Даскалов!Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му!
33
2
 
10
 
! Отговори
до Ахаха а преди 5 години
Русофилите, даже не помнят какво е казал бащицата им:Цитат: "1 декабря 2014 года президент России Владимир Путин во время переговоров в Турции заявил, что Россия не может продолжать реализацию Южного потока ..." Това е от РУСКАТА уикипедия "Южный поток", специално за вас- русофилски национални предатели! Всичко ще кажете, даже България ще изгърбите, само и само да угодите на Матушкат си
32
6
 
5
 
! Отговори
Една добра идея преди 5 години
А защо не се произвеждат китове за трансформиране на обикновени коли в електрически?Ефективността няма да е същата,като на проектираните за целта,но ще е достатъчна за икономична експлоатация.На много хора евтина ел.кола с 50-60км пробег би им вършила чудесна работа.
31
3
 
14
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Много хубаво,ама китайците ги правят тея неща от години.А с тях никой не може да се конкурира като цена.Като качество-все още може.
30
5
 
5
 
! Отговори
мдаа... преди 5 години
Сега всъщност разбрах, че България искала, колко много искала да строи Южен Поток, но лошият Путин и руснаците отказали! Въх, този Путин беее...
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянСАЩ не могат да противопоставят нищо на новите руски военни разработки.
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В същност не зам защо още се върти опорната точка, че ЕС е спряла ЮП?!Лично другаря Путин го спря и няма и месец след това се прегърнаха с турците за Турски поток. Малко след това анонсираха официално, че до 2019 потока ще работи. Дали наистина ще работи - може сами да проверите.Справка - новините от края на 2014. Интересно на българския русофил, колко е къса паметта!
27
4
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименсекунда, паритет на кое? на CGI? не помня американското министерство да е предоставяло на услужливите "Световни медии" скрийншоти от игра за андроид като доказателствен материал за намеса на щатите в подкрепа на идил. не помня висока технология освен крадените от моторола процесори с 30 годишен дизайн. докато икономиката на тръмп се разпада, в русия дето е основен износител на въглегорива, бензина скочи двойно и се вдигат акцизи, данъци и пенсионната възраст. кой какво е успял?
26
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянРусия успя с 16 пъти по-малък военен бюджет благодарение на високите технологии и интелектуалния си потенциал да постигне ако не военно превъзходство, то най-малкото паритет със САЩ. Докато икономиката на САЩ се разпада и Тръмп се чуди как да я спаси.
25
2
 
7
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Всичко е ОК, само ми е интересно Зимата и в Дъжд как стоят нещата!