Made in BG: Ел Сити – малък, компактен... Електромобил

Росен Даскалов смята, че можем да произвеждаме електромобили
6 сеп 2018 11:45,
67



Възможно ли е България да стане държава производител на електромобили? Звучи невероятно, но не така мисли конструкторът Росен Даскалов.

Може да е малък, може и да е товарен... това е Ел Сити, електрически автомобил, разработен от екипа на автомобилния състезател и конструктор Росен Даскалов.

Идеята е проста – ползва се универсално шаси, а купето е по желание на клиента – от леко до товарно.

Оптимален и изгоден., подходящ за куриерски и таксиметрови услуги, както и за райони със замърсен въздух. Помислено е и за безопасността, предава Bulgaria ON AIR.

Повече от 50% от компонентите са произвеждат в България. Очаква се първите 500 бройки серийно производство да бъдат пуснати след представяне на автомобилното изложение в Женева.

А Росен Даскалов е категоричен, че България има капацитет за подобни проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
...те така става като ти дадат едно от куфарчетата, а ти решиш че си аристократ.
23
12
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
количка за голф и анимации, почти като тия за новите руски супероръжия дето освен анимации и макети друго няма. същия тоя е щял да конкурира тесла миналата година и пак има анимации в същия цвят. коментарите в умереното ревю на топ гиър са показателни , варират от "безполезна" до "уродлив дизайн" и "фалшификат".
22
5
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
и кво общо има това с България? да не би държавата да почне да ги произвежда?
21
2
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 5 години
До ГЕНЕРАЛ ЗЕЛЕН ГУЩЕР: ДА ГО ОЧО20 ХИЛ. ЛЕВА И ЩЕ ИМА УСПЕХ ,КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ.
20
4
 
4
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ЗЕЛЕН ГУЩЕР преди 5 години
Ще има успех единствено по складовите халета
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва наистина да си не богаташ, ами направо г*зар за да караш Тесла в БГ. Стане ли нещо с колата - трябва да вадиш хилки само за репатрак. До Швейцария.За тази кола... Еми зависи. Не само цената, но и колко ще издържи, и колко автосервизи ще предлагат поддръжка...
18
8
 
13
 
! Отговори
ха ха хаааа преди 5 години
А и сега не виждам как Германия ще ти забрани да произведеш една наисъина качествена кола...още повече ако можеш и да я продадеш.А видя ли как забраниха на България да прави Южен Поток а Германия сега строи Северен Поток 2 - ха ха хаааа....
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако напишеш в Гугле-то ще разбереш какво произвежда България!Аман от трактористи без мозък!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какви висококачествени стоки и технологични продукти се произвеждат днес в демократичната членка на ЕС и НАТО Република България които се продават на Запад?
15
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До do 8Преди 89та България произвеждаше и продаваше по цял свят - и на изток и на Запад. България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света и 27 по стандарт на живот. А днес в България 75% живят под прага на бедността, първа по смъртсност в света, нищо не се произвежда, всичко е внос, изнасят се само евтини чернрабитници слуги за богатите, депо за евтина работна ръка.
14
13
 
17
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Изглежда фантастично яко като идея и като визия от клипчето. Този пич да побърза да вади патент. Това с модулите страшно ми хареса, някой ще му грабне идеята. И да търси спонсор от чужбина, там хората оценяват добрите идеи
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека бърка 2-та глагола може и в състояние съм
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този фирмата му е в Англия, където прави и жълтата спортна кола, дори не живее тук. Със зелената е същата история, вероятно ползва и китайски батерии и компоненти. Ясно, че от време на време се пускат такива новинки и репортажи по БТВ към края на емисията за "героите на Радо" и подобни порстотии, но нека бъдем реалисти.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да работи едно предприятие, трябва 3 неща да са налице. Едното липсва ли, абсолютно нищо не става:1. Да имаш продукт2. Да може да го произведеш масово и качествено3. Да може да го продадешЕ при тази българска количка очевидно засега само 1. е на лице. Също ще е трудно и 3.При Тесла например 1. и 3. са налице, но имат огромни трудности с 2.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mного шум за нищо пак.
9
10
 
14
 
! Отговори
do 8 преди 5 години
ПроизвеждаШЕ неща, практически непродаваеми извън соц. блока, а на всичкото отгоре и нерантабилни. За азтворени планови икономики нещата работеха.. донякъде. С цената на дефицити и некачествени стоки.Отедлно, че процесорите и компютрите, с които много се гордеят, за тях дори лиценз не сме плащали, а с "ревърс-инженеринг" просто копирали.
8
20
 
12
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
...преди 89г. БГ произвеждаше нискокачествени стоки, които всички в СИВ бяха длъжни да купуват. И обратното.Като падна любимия ти соц блок и си пролича колко сме конкурентноспособни с комунистическите си продукти.Как пък може да сте толкова промити.А и сега не виждам как Германия ще ти забрани да произведеш една наисъина качествена кола...още повече ако можеш и да я продадеш.Карай си още любимите ти лади руско произведство. Сигуено ти харесват много. Те са си същите като от 89г.
7
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България може много неща да произвежда, и дори произвеждаше преди 89та. Но сега това не е ролята на България в новата конфигурация с евроатлатническите партньори. Ролята на България днес е да внася западни стоки и да изнася евтини черноработници. Този проект е обречен още от самото си начало.
6
6
 
16
 
! Отговори
ined преди 5 години
С туй нещо ако те прегази някой джип, мутрата спокойно може да каже "сори брато не те видях"
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наподобява концепта на Рено twizy - много добро решение за градска кола, ако ходиш ежежневно на работа с нея: за къси отсечки, няма особена нужда от багажник, по-лесно е да намериш къде да я паркираш, няма нужда от подсилена инфраструктира за зареждане през ноща, както например е при Тесла - 6кВч срещу 85кВч