Бронирана, тежка, руска... Да караш колата на Путин! Възможно е!

Пускат в продажба новата лимузина, която е част от проекта "Кортеж"
10 сеп 2018 13:45, Красимир Ангелов
149
Бронирана, тежка, руска... Да караш колата на Путин! Възможно е!
Снимка: БТА

През май Владимир Путин встъпи официално в поредния си президентски мандат, като по време на церемонията се състоя и премиерата на новата лимузина, която е част от проекта "Кортеж".

Още по темата

Новата лимузина замени досегашния Mercedes Pullman, който возеше президента.

По време на встъпването в длъжност дългия 6,63 м автомобил събра погледите на всички. Сега пък стана ясно, че новооснованата руска фирма Aurus планира да пусне на пазара този модел, така че всеки богаташ да може да си позволи да се вози в същото возило, като самият Владимир Путин, посочва "Труд".

Aurus Senat има два варианта – къса версия (4,30 м) и дълга (6,63 м), при която в огромната кабина има място за седем пътници. Дългият модел стъпва върху шаси с гигантско междуосие от 4,30 м и разполага с бронировка за защита срещу куршуми и гранати.

Под предния капак на двете версии обаче работи един и същ двигател. Моторът е бензинов V8 с обем 4,4 л и мощност 600 конски сили.

В определени случаи той се подпомага от допълнителен електрически агрегат с капацитет 100 коня.

Техниката е руска, включително 9-степенната автоматична трансмисия и въздушното окачване с електронен контрол. За други компоненти обаче, най-вече за електрониката, руският производител се е обърнал към водещите германски автоконцерни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9 степенен автоматик от руснаци !?Не че не е възможно, но като се има впредвид историята на руското автомобилостроене, незнам колко ще е сполучлив този автоматик !
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Urban Institute: 40 % от американците нямат пари за храна, лечение, жилищеБлизо 20% от американците, чийто доход в рамките на едно домакинство надвишава с 400% федералния праг на бедност (или разполагат с годишно над 100 400 долара за четиричленно семейство) също са изпитали през миналата година някаква трудност да посрещнат поне една от базовите си нужди.
55
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Рекорден брой руснаци (2664) са поискали убежище в САЩ през 2017г. Това е с 40% повече от 2016г. Общо живеещите в САЩ руснаци са над 3млн." Та къде, викате, е по-хубаво да се живее?
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24Обаче в разработките на Airbus голяма намеса имат и руснаците . През последните години руските експерти от ECAR - инжинерен център на Airbus в Русия са допринесли за всички серии на самолетите Airbus, включително:A320/A319/A321 сериен;A320/A319/A321 Sharklet;A320/A319/A321neo;A321 Cabin Flex;A330-200/300 сериен;A330-200 A330neo;A350XWB-900;A350XWB-1000;A380.Правят и изобретения, но естествено всички патенти са регистрирани на Airbus. Boeing също има конструктурски център в Русия.
53
13
 
11
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Бил съм на две бригади в САЩ и съм обиколил доста градове.Повярвай ми ,никъде не видях мизерия ,каквато ти се иска да има и такава какво съществува в социалистическите страни като Русия и другите от източна Европа.Никъде не видях дори и една поляна,която да не е окосена.Всичко се поддържа в Америка.Това да не ти е Якутск или някой друг панелен руски "рай" ? Мизерия има на места ,но в коя държава няма ? Смешно и жалко е просто самия факт ,че някой се опитва да сравнява САЩ с дупка като Русия..
52
6
 
4
 
! Отговори
Realist преди 5 години
Я го прати в Русия да видим колко ще стои.*******************************************Зависи колко пари има... Ако има повечко чакай го да се върне. хахаххахаххахха
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бронирана, тежка, руска...Защо ли ми напомни за вица: - Черно, четвъртито, бакелтово и не влиза в *** ... Що е то?- Руски уред в пъхане в***
50
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Седем души екипаж... - двама огняри отделно...
49
1
 
5
 
! Отговори
A бе преди 5 години
Какво стана с демократа Христо Бисеров?
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 40От коментара ти моменталически ми става ясно, че кракът ти никога не е стъпвал в САЩ, и представа си нямаш на места каква мизеpия е. Потърси инфоркмация, има в нета, в ютюб, информирай и се ограмотявай вместо да се излагаш с такива комнентарии.
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33"Германия ще я стигнете на кукуво лято, на 30 февруари, когато цъфнат налъмите..".Зависи в какво. Русия никога няма да достигне падението на фрицовете, които с радост гледат как разни имигранти се гаврят с жените им, свиват се като мокри мишки, щом видят някой по-матов и с мустаци. Индустрията? Немците какви самолети правят? В кооперация с UK, Испания, Италия, Франция и още 4-5 субподрядчици от Норвегия, Швеция, Холандия. А "Еърбас 380" се приземява на руска титанова платформа!
46
7
 
11
 
! Отговори
rze преди 5 години
Какво по-точно и е руското на тая кола ? Дизайна е краден от Ролс Ройс ,скоростната кутия е правена от Порше ,а останалите части събрани от света.Демек само е сглобена в Русия най-вероятно.Руснаците не са достатъчно развити ,че да правят коли.
45
9
 
14
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
Не пиши глупости ***.САЩ е най-богатата,развита и елитна страна с едни от най-красивите и поддържани градове ,които са мечта за всеки човек по света.Така,че тези мантри може да си ги въртиш само около останалите копейки.Русия е със икономиката на Индонезия и със стандарта на живот на Бахрейн.В Русия царстват комунистическите и разпадащи се панелки ,а за руснаците електричеството,храната и пътищата извън Москва са лукс.Е няма как да ми хвалиш такова забравено от бога място.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали е бронирана бе ботяга как няма да е тежка.. Видя ли Тръм стъклото е 30 санти дебело
43
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква немска електроника бе бабалюга.. Целия софтуер за автомибили на Континетал (бивше поделение на Сименс) се прави от руската софтуерна фирма Луксофт.. В немската електроника няма нищо немско .. САЩ забраниха на колониите и окупираните територии да правят процесори .. Сега се правят в Китай и Индия , Тайланд
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ютуб напишете комуналка и... какво излиза?Само руски ужасии. Все още се правят филми за ужаса в тях. И положението не се оправя, защото с течение на времето само се увеличава влагата, мърсотията и мизерията.Комуналката е комунистическа измислица. Народа трябва да се измъчва до последно.Няма по-големи садисти от болшевиките.
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бронираните лимузини произведени в членката (на втора корост) на ЕС и НАТО България тежки ли са?
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Made in Germany, ама от турски ръце. Фрицовете - *** се отучиха и да работят."Модернизирах" си банята - всичко метално е швабско, плотът - от бразилски лабрадорит, стана кукличка, само дето дизайнът на термостатизирания супер душ е такъв, че сапунисаните ръце не могат да завъртат дръжките. Полиците и закачалките на вендузи, падат. А "гъзомийникът", който не можеше да направи добри струи, се счупи, та взех китайски! Всичко немско е лошо направено! И ножовете, и тирбушонът
39
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът с комуналките беше решен още през 50те по времето на Сталин, днес в Русия вече никой не живее в комуналки, докато в САЩ милиони хора живеят в комуналки, цели квартали от по бедните, и улиците им разбити, и сградите олющени, по няколко семейства, мирише на манджи всеки готви, шум - това е Америка.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под предния капак на двете версии обаче работи един и същ двигател. Моторът е бензинов V8 с обем 4,4 л и мощност 600 конски сили.Не е вярно. За по-дългия модел имат турбиран двигател 850 конски сили. Първо пуснаха 600 конски сили, защото се очаква, че повече ще се продава.