Mercedes показа първата спортна версия на A-Class

Хот-хечът A 35 4Matic получи двигател с 306 к.с.
20 сеп 2018 11:20, Красимир Ангелов
14
Mercedes показа първата спортна версия на A-Class
Снимкa: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes представи най-достъпния като цена модел на спортното си подразделение AMG – хот-хеча A 35 4Matic. Той е получил нов турбодвигател и специален асистент, който помагата на водача при каране на писта.

Това е първата спортна модификация на новата A-Class, като ще запълни нишата между топ-версията на модела до момента A 250, която развива 224 к.с., и все още непредставената A 45 AMG, чийто двигател ще разполага с над 400 к.с.

Mercedes-AMG A 35 е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 306 к.с. и 400 Нм. Той работи в комбинация със 7-степенна роботизирана кутия AMG SPEEDSHIFT DCT 7G с два съединителя и система за задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC с муфа, заключваща задната ос, на която може да се предаде до 50% от въртящия момент.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при този хот-хеч отнема 4,7 секунди. Това е с 0,1 секунди по-бавно от постижението на основния конкурент на пазара Audi S3, който развива мощност от 310 к.с. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Хот-хечът е получил различни брони, по-големи джанти, антикрило, уселена предна част на каросерията заради по-мощния мотор, окачване AMG RIDE CONTROL с адаптивни амортисьори като опция, спортна изпускателна система, спортни кресла и волан със сензорни бутони – същия като при Mercedes-Benz S-Class.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Mercedes
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
BENZol преди 5 години
УсЕлената предна част на каросерията най-много ме заинтригува. Може би това е модификацията за българския пазар.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен лично много ми харесва..особено това, че е е удобна за градска среда. Най-ниския клас на Мерцедес, пак е висок клас, сравнение с голяма част от автомобилите на пазара.
10
0
 
8
 
! Отговори
ALdi преди 5 години
До Кочо Кое не е еднодневка? Две А6 има имаме във фирмата нови - на едното още в началото смяна на турбина....на другото какво ли не още не е сменено, като цяло редовно за в оториризирания сервиз на Ауди и двете. С кое не си съгласен?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масло няма как да не се смени не са еднодневки просто това им е най ниският клас автомобили
8
4
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 5 години
Много ми е интересно, като са еднодневки, как хората ги карат по 100 200 хил. км. и после в БГ още толкова. Като освен Ремък, масло и други консумативи и в БГ части по окачването, защото нямаме пътища, не се сменят. За справка ладата или москвича, по 1 път в месеца се ремонтираха, на 50 хил. км. Им се шлайфаха главите, сменяха се гарнитури, абе така нареченият основен ремонт, демек смяна и ремонт на всичко в двигателя. Как новите издържат по-малко, или просто ние да си мрънкаме.
7
3
 
9
 
! Отговори
кисело грозде преди 5 години
Номер 5 пък се идентифицира с колата си... Мъка мъка
6
3
 
8
 
! Отговори
кисело грозде преди 5 години
Много сме агресивни, да не компенсираме нещо?
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе аз като съм с 6 ца не мога ли да дам мнение например че всички мерцедеси си пришичат и се губи идентичноста на автомобила и по този начин и на шофьора
4
6
 
7
 
! Отговори
сорт памид преди 5 години
До кисело гроздеАми купи си една А-класа и тогава давай мнение!
3
4
 
6
 
! Отговори
кисело грозде преди 5 години
а, 1 и 2?
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А-класата на Мерцедес е най-слабата серия на марката!Колите от този клас все едно че са направени от отпадъчни части.
1
17
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
И Мерцедес....и БМВ...масово вграждат в евтиния си сегмент - двигатели Рено....за мен това - вече не са немски автомобили ... двигателчета като миксери с по 1 - 2 турбота...еднодневки!Сами си вкарват грозен автогол!