Три нарушения на пътя – без книжка за цели 2 години. Дали?

Предлагат младите шофьори да шофират само с придружител
Обновена: 24 сеп 2018 19:29 | 24 сеп 2018 15:15,
129
Три нарушения на пътя – без книжка за цели 2 години. Дали?
Снимка: архив, Булфото

Опитните водачи да остават без книжка при три нарушения, направени за 2 години – това е едно от предложенията за промяна в изцяло новото законодателство за пътното движение.

Те ще губят контролните си точки и ще трябва отново да се явяват на изпит при следите провинения на пътя: минаване на червено, недаване на предимство на пешеходна пътека, влизане в насрещното, шофиране в аварийната лента или с над 50 километра в час в населените места и разбира се – сядане зад волана с алкохол и наркотици.

Още по темата

При младите шофьори за първи път се въвежда задължителен придружител през първите 6 месеца след взимането на книжка.

Ще им е забранено да возят пътници от 22 ч. до 6 сутринта и няма да имат право да карат мощни коли.

"Придружителят, ако има едни вредни навици и ги предаде на новия водач, какво се получава, едно голямо нищо. И това няма да има ефект", смята инструкторът Димитър Мишев.

"Когато караш с някой, който има опит, той би трябвало да ти помогне в различни ситуации, да те посъветва по какъв начин да реагираш", заяви пред bTV Настимир Ананиев.

"Новите водачи, поне първите месеци, трябва да управляват единствено и само сами. За да разчита на себе си, за да не се подвеждат по глупостите на другите", коментира на свой ред Красимир Георгиев, председател на АКАБ.

От Асоциацията предупреждават още, че всеки собственик на златен талон вероятно ще отговаря на изискванията за придружител, без значение дали е сядал зад волана в последните години или не.

До края на септември вътрешното, транспортното и регионалното министерство трябва да са готови с новите текстове, които да бъдат гласувани от депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
5
 
! Отговори
3 нарушения преди 5 години
3 нарушения се правят за половин курст от всеки АВТОБУСЕН ШОФЕР НА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СОФИЯ А ФАНДЪКОВА И ДРЕМЕ
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно сам съгласен за придружителя и ограниченията при младите водачи. Останалото са тъпотиии.
104
0
 
9
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ преди 5 години
Още 2 000 000 Граждани на Републека България ще напуснат страната до 2022г. !!!
103
1
 
2
 
! Отговори
провинция преди 5 години
Тоя ......много ги разбира движенията по пътищата, нали е от много голям град с огромен трафик-Тополовград.Май че от там беше.
102
7
 
16
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
''шофиране в аварийната лента''-Хайде първо да разширим ''магистралите'' и тогава да се наказваме,че в сегашния вид не съответстват на века в който живеем!
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Тракия миналия петък беше ад по обяд от София към Пловдив , 8 километра се минаваха за час, но си имаше джигити, дето си караха в аварийната лента и тях нямаше кой да ги спре. Така, че като няма контрол, всички тези текстове в законите си остават само като едни пожелания, които в друга държава се спазват, но в Бг не.
100
0
 
17
 
! Отговори
До 102 преди 5 години
Ами това е,че няма да можеш да ,,трепеш" хора по улиците демонстрирайки чалгарска гъзърия и мислейки,че на всеки дрифт нещо ти пораства с поне 10см.
99
0
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
А контрол в/у продаването на шоф.книжки абсурдистан ще упражни ли или то това не е от значение както е без значение имаш или нямаш книжка.Като те спрат,пишат ти актче,пък ти по живо по здраво си продължаваш да си джъткаш таралясника заедно с комплексите си по пътя.Който не вярва,нека попита убития балетист от Варна.Какво?Не можете ли?Ами да,защото отсъства поради смърт в семейството.В случая,неговата собствена !
98
0
 
3
 
! Отговори
M. преди 5 години
Вярно ли тази асоциация се казва АКАБ? Чак мило ми стана, 1312!
97
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е и закупуването на електрошоков пистолет, когато пътя им бива заграден от скъпа черна кола собственост на безвратов парапитек решил да бие за това, че спазваш правилата....
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" ... младите шофьори ... няма да имат право да карат мощни коли."Това пък какво е?
95
3
 
4
 
! Отговори
До 97 преди 5 години
Трябва да черпиш всеки ден че си оцелял цели 15 години с мотоциклет м/у диви селяни.*** като се качи на МПС и не признава никакви закони.Виж в Европа нашите *** са много послушни и примерни.Номерата на *** бедняка минават само в тази бедна територия.
94
2
 
0
 
! Отговори
Rado преди 5 години
В Германия се подменя на 15 години, а не на 10, но мисля, че това не важи за професионалните категории. И те трябва да са, като нас на 5 години.
93
0
 
30
 
! Отговори
www преди 5 години
ЗАКОНА ВАЖИ САМО ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ГРАЖДАНИН !!!!
92
0
 
7
 
! Отговори
до 98 преди 5 години
И винаги караш с 50 км/ч... ти верно си мислиш ,че някой ти вярва .
91
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
92 Аз съм моторист от 15 години, учудващо нали :)В България каквото и да караш е мъка !За 15 години съм падал от мотора 6 пъти познай поради каква причина !Винаги някой о Ли го френ с кола ми сече пътя, поледния път се блъснах в кола която в последния момент направи обратен завой на главна улица с не пресечена линия!Повъчето инциденти стават поради причината че никой не пази моториста !Имах случай на Тракия младо момче с БМВ караше на 3-4 метра от зад, това си е опит за убийство!
90
3
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До Pilot:Тези глупости идват от Слънцето, пожарникар и специалист по всочко. Коланите за старите автобуси също са негова идея. И понеже в неговата партия взема само по-глупави от себе си, за да не го засенчват, както и такива, които н мислят, за да не му противоречат, това е и резултатът - каша на всички нива в държавата.
89
5
 
32
 
! Отговори
Сокол преди 5 години
Златен талон,Значи бай Иван от Горно Нанадолнище,който си кара жигулката по селските пътища където няма,знаци светофари,камери,катаджии,и съответно няма нарушения,но тези в големите градове където има всякакви ситуации,той има златен талон,и е по добър шофьор!!!?Както винаги тъпите закони в тази държава,приети от неуки парламентаристи,водят до още повече проблеми.
88
3
 
20
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Тези глупости дали не ги е измислил един милиционер с 6 апартамента ? ! А защо презастрояват кварталите, а пътища няма и като накарат всички да карат жавно , кога ще стигнем ? Нещастници , май терминал 2 !
87
0
 
29
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
Предлагам да махнем парламента и МС, заради всичките нарушения през последните 28 години. И съд със съответен тежък режим после.