Три нарушения на пътя – без книжка за цели 2 години. Дали?

Предлагат младите шофьори да шофират само с придружител
Обновена: 24 сеп 2018 19:29 | 24 сеп 2018 15:15, Златко Желев
129
Три нарушения на пътя – без книжка за цели 2 години. Дали?
Снимка: архив, Булфото

Опитните водачи да остават без книжка при три нарушения, направени за 2 години – това е едно от предложенията за промяна в изцяло новото законодателство за пътното движение.

Те ще губят контролните си точки и ще трябва отново да се явяват на изпит при следите провинения на пътя: минаване на червено, недаване на предимство на пешеходна пътека, влизане в насрещното, шофиране в аварийната лента или с над 50 километра в час в населените места и разбира се – сядане зад волана с алкохол и наркотици.

Още по темата

При младите шофьори за първи път се въвежда задължителен придружител през първите 6 месеца след взимането на книжка.

Ще им е забранено да возят пътници от 22 ч. до 6 сутринта и няма да имат право да карат мощни коли.

"Придружителят, ако има едни вредни навици и ги предаде на новия водач, какво се получава, едно голямо нищо. И това няма да има ефект", смята инструкторът Димитър Мишев.

"Когато караш с някой, който има опит, той би трябвало да ти помогне в различни ситуации, да те посъветва по какъв начин да реагираш", заяви пред bTV Настимир Ананиев.

"Новите водачи, поне първите месеци, трябва да управляват единствено и само сами. За да разчита на себе си, за да не се подвеждат по глупостите на другите", коментира на свой ред Красимир Георгиев, председател на АКАБ.

От Асоциацията предупреждават още, че всеки собственик на златен талон вероятно ще отговаря на изискванията за придружител, без значение дали е сядал зад волана в последните години или не.

До края на септември вътрешното, транспортното и регионалното министерство трябва да са готови с новите текстове, които да бъдат гласувани от депутатите.
 


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
26
 
! Отговори
'Се 1 ме нема преди 9 месеца
Че има недобросъвестни и "недосегаеми" водачи - има.. Но откраднатите пари убиват повече хора! Крадците измислят все повече репресивни закони, но убити ще има въпреки това! Най-лесно е да се мачкат обикновените хора... По-лошото е, че колкото повече пари се събират в тая територия, толкова повече крадливи ръчички са протегнати към тях!
69
1
 
33
 
! Отговори
млад шофьор в затвор преди 9 месеца
Абе да не би случайно да има някакво състезание по простотия в тази окаяна държава? "По-по-най на абсурда"? Тези които написаха Истанбулската конвенция и измислиха трети "джендър" пол, могат само да носят вода на тези тинк-танк ***:)))
68
2
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 9 месеца
Сега, когато милиционерът спре кола ще пита: "ти, такова, пътник ли си или придружител?" Е, па аз съм придружаващ пътник....
67
2
 
19
 
! Отговори
Кратун преди 9 месеца
В закона описани ли са задълженията на придружителя? А придружителят какъв контрол може да упражнява върху водача, когато няма достъп до волана и пeдaлите? Освен да му удря по един зад врата от време на време, не виждам какво друго може да направи. Ако придружителят няма задължения и отговорности, може ли да слагаме просто по един манекен на седалката до шофьора? Ще върши същата работа.
66
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смърт на герб! До дупка изтребване!
65
3
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 9 месеца
Сменям си книжката с немска и ще ме фанат за шлифера.
64
2
 
25
 
! Отговори
Кратун преди 9 месеца
За какво ще ходят на курс, щом няма да имат право да управляват сами, след като са положили успешно изпит? В кое друга европейска страна, с в която се признават нашите шофьорски книжки, младите водачи са задължени да шофират с придружител? И пак, защо вземате пари да ги учите, щом на нищо не ги научавате? В Германия шофьорският курс трае 6 месеца. Тук за един месец дават книжка. Резултатите са явни.
63
0
 
32
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Когато един човек изкарва 1,000 лева, колкото и да вдигате данъците и глобите от него можете да вземете не повече от 1,000 на месец.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ако нямаш книжка?
61
1
 
22
 
! Отговори
Кратун преди 9 месеца
Ами като вземат книжка, няма да карат 6 месеца, за да забравят хубаво и малкото, което са научили. Така ще се получи. И пак задавам същите въпроси: при нарушение от младия водач, придружителят носи ли отговорност? Трябва ли придружителят да има книжка? А може ли просто да се вози, без книжка? Нашите законодатели са слабоумни.
60
0
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 9 месеца
е тогава защо има талон ???? хем имаш 39 точки хем някой друг решава какви нарушения ще правиш и колко.
59
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Селяни прости, казах ви да работите и да се учете качествено, да строите качествени пътища, да излизат качествени млади шофьори, полицията да си върши качествено работата, да карате стегнати и качествени коли!!!
Германия е велика, еврото стабилно!!!
Леля Меркел обича Бати Бойко и може да шари пари на България, до като свят светува, защото немското качество няма аналог в света!!!
Агент Йън Шинигън!ЦРУ!!!
58
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Пешеходните са много, колите много, мотори много, велосипедисти много, на тротоарите много инвалиди, възрастни хора, майки с деца, пък и стопани на кучета.
Направо не се издържа. Как не ги е срам да си ходят посред бял ден по тротоари и пешеходни.
Преподавам уроци по левитиране 50 лв. на час.

В Китай има една лента плащаш 6 хиляди на месец, на държавата и си караш без задръствания и със 180.
(караш ли без книжка, пил, особени средства - първо нарушение отнемат книжка доживот, второ 20 г. затвор
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гражданската за хлапетата вдигнете ! По принцип така е в щатите ама подплатено с бомбастични глоби
56
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз искам да попитам на кой шофьор не му се е случвало да премине неволно, въпреки че пашеходеца е стъпил на пешеходната? За 2 години лесно можеш да направиш 3 нарушения и чао книжке! Съгласен съм с това но да бъде за 1 година, не за 2 години!
55
0
 
16
 
! Отговори
Партиен член преди 9 месеца
Контрол няма те още наказания измислят.
Колко каращи в аварийната лента са хванали?

При ремонта преди Вакарел що не видях един полицай или камера да засичат тези в аварийната? А е толкова лесно като има задръстване слагат камера и снимат нали вече глобата е голяма.
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 51
Ами неволно ще спреш да караш за две години! И друг път ще си отваряш очите за да не те сполетят такива опасни неволи. :)))))
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами ако на младия шофьоор му се прииска да си удари една рахатка тогава какво правиме бре фуражки нещо май личният живот го нямате за нищо!?Аман *** в найбедната и корумпирана държава!
52
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 51
"Да минеш неволно?????? на червено"
КАК точно се минава "неволно" на червено че на мен НИКОГА не ми се е случвало да
мина "неволно" а карам от времето когато те е нямало на тази зѝемя?!?!

П.П. Да минеш "неволно" на червено трябва да си хипер имбецилен.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РАЙ ЗА МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА !