Американци подредиха най-надеждните е-мобили

Първо място в класацията се пада на Chevrolet Bolt EV
11
Американци подредиха най-надеждните е-мобили
Снимка: Chevrolet

Журналистите от американското списание Consumer Reports и експертите от маркетинговата компания J.D. Power и Associates съставиха класация на петте най-добри и надеждни електрически автомобила в света.

Първо място се пада на Chevrolet Bolt EV, който според Consumer Reports събира 4 от 5 възможни точки по отношение на надеждността. Въпреки че този модел се появи сравнително наскоро, той зае лидерското място в класацията, като получава най-високи оценки за механиката си, а единствената средна е за електрониката. Цената на автомобила в САЩ започва от около 38 000 долара.

Втора позиция в ранглистата се пада на Tesla Model S. Тя също събира 4 от 5 възможни точки, което е доста високо ниво на надеждност. Моделът отстъпва на Chevrolet Bolt EV само заради двойно по-високата си цена - към 76 000 долара.

Трето място заема Nissan Leaf. Въпреки че се явява лидер сред електрическите автомобили, J.D. Power е оценила надеждността му с 3 от 5 възможни точки. А според проучването на Consumer Reports, потребителите са му дали 4 точки, като единственият недостатък е климатичната система. Моделът излиза в САЩ на цена от около 31 000 долара.

В класацията следва Tesla Model 3, който е представен като седан от ново поколение и получава 3 точки от възможните 5. Агенцията J.D. Power също не е дала никакви данни за надежността на модела, чиято цена зад Океана е малко над 50 000 долара.

Петото място в класацията заема BMW i3. Според проучванията на Consumer Reports този електрически автомобил получава 3 от 5 възможни точки, както и средни оценки по всички рейтингови категории. Анализаторите от J.D. Power му дават 3,5 точки. Цената на модела е почти 45 500 долара.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
War преди 5 години
Проучвания за вулканични изригвания с огромна мощност подават че има връзка между опити за срив на биосферата от извънземни бойни кораби .Вулканичните газове и тези от огромните пожари кърпят пробивите ..Това са същите нашественици провели ликвидация на палеозойската флора и фауна в края на ***..Чрез пермо триаските вулкани е стабилизирана биосферната охрана частично започва мезозойската ера.Чрез наркотици подават вс епо опасни изобретения на хората. произвеждат холограми чрез обсебени
9
1
 
0
 
! Отговори
повредиха Биосферата преди 5 години
Огромните тежко увредени от белите скенери обеми в градове и по магистрали се виждат от космоса с наличната техника.Пълнят се с токсични газове вкл от еманации от земята с цел недопускане на пробиви в охраната.Скенерите на автомобилите блокират биосферната охрана в села и градове.Увреждат трайно всички в обсег до 3 км странично от движещи се с включени бели фарове.
8
1
 
0
 
! Отговори
гасете фаровете преди 5 години
Вместо да обезопасят автомобилите терористи чрез наркотици и пси препрограмирани ги направиха недопустими с новите нагло вредни скенери облъчващи въздуха и увреждащи климата.
7
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 години
Засега единствено екологично чисти са автомобилите на газ с традиционни безвредни фарове.Всички електромобили заради опасни фарове облъчват тежко природата и са НЕДОПУСТИМИ ЗА ДВИЖЕНИЕ И ПРоИЗВОДсТВО.Древни разломи направо реват около Лондон облъчвани от милиони автомобили
6
2
 
5
 
! Отговори
оооо преди 5 години
БХ - боли ме .... Иде зима. Другия месец слагам зимните гуми и ще си карам моето quattro. Коя електричка ще е по-надежна зимъска по неразчистените ни пътища пълни с колонки за зареждане на електрички?! оооо quattro оооо кефффф.
5
2
 
3
 
! Отговори
ПРОКУРОРА преди 5 години
До Кифладжията Сваляме наомерата и ще караш колело с придружител ако ме разбирате какво искам да ви кажа... Връщам ви в първи клас !!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Ужассссссссс!! "Лада" я няма в класацията!! това е долна капиталистиечска пропаганда ви каам!!!
3
9
 
2
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Ако щете 999 милиона статии напишете за електрокарчетата, все тая. Ще си караме печките и никой не може да ни забрани _)_ <- Един банан за еко-комисията.
2
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
И най- надежно е... електро камиончето на БДЖ, с което събират пощата на гарата - откак съм жив го помня и още се движи...
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ СЪМ ДИЗЕЛЯК ДО ГРОБ!