Официално: Показаха новата тройка на BMW

Моделът получи нова платформа и нестандартен дизайн
7
Официално: Показаха новата тройка на BMW
Снимкa: BMW

Компанията BMW официално представи новото поколение на 3-Series, което носи индекс G20. Автомобилът се отличава от предшественика си по нестандартния си дизайн, както и по новата платформа.

В основата на новата "тройка" е архитектурата CLAR, използвана при повечето модели на баварците с надлъжно разположение на дигателя. За разлика от "петицата" и "седмицата", където предното окачване е двуточково, тук се залага на McPherson. Като конструкция задното е същото с това на предишния модел F30, но е напълно преработено.

В конструкцията на каросерията са използвани предимно алуминий, магний и високоякостна стомана. Основен приоритет при разработката е подобряване на динамиката, като автомобилът е с 55 кг по-лек, а центърът на тежестта е снижен с 10 мм.

Разстоянието между двете оси е увеличено с 41 мм и достига 2851 мм. Като цяло автомобилът е по-голям от досега. Дължината му нараства с 85 мм и достига 4709 мм. Широчината е 1827 мм (+16 мм). Аеродинамиката е оптимизирана, като коефициентът на челно съпротивление е 0,23.

В окачването вече влизат оригинални хидравлични амортисьори, които ще се използват както за базовите версии, така и за модификациите с М-окачване, което е с 10 мм по-малък клирънс. Като опция ще се предлага и окачване с електронно-управляеми амортисьори.

Първоначално новата "тройка" ще се предлага с избор от 3 мотора в 5 варианта на мощност. Четирицилниндровите бензинови двигатели с обем 2,0 литра при BMW 320i и 330i развиват 184 и 258 к.с. Версиите 318d и 320d са дизели със същия обем, като развиват 150 и 190 к.с. Единственият вариант с 6-цилиндров мотор засега ще е  BMW 330d, който развива 265 к.с.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SakiДа, BMW правят коли специално за да умират младежи.Това е част от еврейския заговор срещу белите хора.
4
1
 
3
 
! Отговори
Audi lover преди 5 години
от щаба на ауди умряха вече, утре е погребението на А4
3
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
В заглавието не става ясно с кого прави тройка BMW ( big mature wife).
2
2
 
19
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Много младежи ще умрат с този автомобил.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате Краси! В конструкцията на каросерията са използвани предимно алуминий, магний и високоякостна стомана. Магний р руска дума и означава магнезий.