Porsche без разход? Може – ако е от картон, изпипано до последен детайл!

Изработката на копието от велпапе отнема седмица, но е абсолютно точно
Обновена: 3 окт 2018 14:55 | 3 окт 2018 14:45,
10

Порше в реални размери и без разход на гориво, а още по-любопитното е, че е направено от картон и се намира в гараж. Не се движи, но пък всеки детайл е изпипан максимално, за да бъде колата абсолютно реално копие на оригинала.

Идеята за създаването на колата е ориентирана чисто към бизнеса и рекламата. Това обясни Жени Илиева, която е собственик на фирмата, която е представила своите възможности за реклама именно чрез този картонен модел.

"Решихме да направим кола от велпапе, което ни се видя доста иновативно и интересно за всеки човек", разказа тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Илиева допълни също, че материалите и силиконът, които са използвани за изработката на автомобилаq са на стойност от около 10 000 лева.

Гео Ковачев пък е създателят на колата. Той сподели, че изработката ѝ отнема около седмица, а целият картонен автомобил тежи около тон.

"Най-голям проблем за нас беше волана. Може да е много малък, но за сметка на това беше едно чудо да стане. Много дребни елементи, едно по едно да се направи", допълни още той.

Авторите на този проект споделят, че той може да се ползва за рекламни цели и вече обмислят кое да е следващото превозно средство, което ще изработят от велпапе.

Споделят, че възможностите се простират от друга кола или дори тролей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JJСглоби тогава и го ползвай в някоя маркетингова кампания :)
8
2
 
6
 
! Отговори
JJ преди 5 години
Бате за 10 000 какъв състезателен автомобил щяха да сглобят от части, а тия картонен макет, който тежи 1 тон.Стигнахме Запада по тъпота определено...
7
0
 
3
 
! Отговори
Горан преди 5 години
И тежи около тон? Че и струва 10 000 лева? Айде, за цената как да е... Ама, то реалното порше тежи сигурно по-малко! Що за макет е тогава това?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макет от картон е иновативен?
5
0
 
5
 
! Отговори
Копие или оригинал? преди 5 години
Колко диоптъра трябва да имаш и да не си си сложил очилата за да се напише това, а за изпипването съвсем намам думи.Браво на хората, потрудили са се, щом им харесва да се занимават с това, но журналистите отново предобриха манджата с излишни и неуместни суперлативи.
4
0
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
Браво, но каква е практическата стойност на това? Само за да покажат, че 'могат и това' е някаква самоцел. Аз поне не се сещам за практическо приложение на модела.
3
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Голяма играчка, но браво.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а целият картонен автомобил тежи около тон"Моята кола която е от *** и стомана тежи по-малко от тон, пък тия направили модел на кола от хартия, който тежи тон.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трабантът е класиката.