Най-богатите хора в Германия – наследниците на BMW

Богатството на фамилията се оценява на 34 млрд. евро
5 окт 2018 12:00, Елка Василева
26
Най-богатите хора в Германия – наследниците на BMW
Снимка: архив, Reuters

С богатство, оценявано на 34 млрд. евро (39 млрд. долара), брат и сестра, собственици на 47 процента от акциите на BMW, са най-богатите хора в Германия, съобщи ДПА, позовавайки се на германски медии.

Сузане Клатен и Щефан Квант, които са най-големите акционери в автомобилния гигант, са увеличили общото си състояние с 2,5 млрд. евро през последната година, според бизнес изданието "Мениджър магацин".

На второ място по богатство в Германия е семейство Райман, собственици на една от най-големите компании за кафе в света чрез конгломерата JAB Holding, който придоби и американската компания Dr. Pepper Snapple. Те се нареждат след наследниците на BMW с богатство от 33 млрд. евро.

Трети е Дитер Шварц, основателят на супермаркетите Лидл и Кауфланд, със състояние, оценявано на 25 млрд. евро.

"Мениджър магацин" е изготвило класацията на основа цените на акциите на съответните компании в края на търговската сесия на 14 септември, без да отчита дали богатството е поделено между семейства и групи акционери или принадлежи само на един човек, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Друго германско издание, "Биланц", през август получи напълно различни резултати, посочвайки Шварц като най-богатия германец със състояние от 39,5 млрд. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: германиябогати хораВMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До известния чукча-писател Газдов: Модел Изета, който е произвеждан преди Квант да налеят мръсните си пари в БМВ няма как да го сравниш не само с Трабант, но дори и с мотокаляската С3Д, по-известна като "инвалидка", която забележи, раздавала се е БЕЗПЛАТНО на военноинвалидите в СССР и се е заменяла с нова на всеки 5 години. БМВ през 50-те е била няколко пъти пред фалит и е била способна да произвежда само уродливи полу-коли с двигател от довоенни мотопеди.
24
14
 
1
 
! Отговори
Газдов преди 5 години
Трабант с БМВ сравняваме а? А хапчетата кой ще ги пие.
23
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Значи за една година спечелиш още 2.5 млрд сравнимо с 33. Което е ръст 7.5 процента. Когато на обикновен човек му вдигнат заплатата с 7.5 тя се трансформира във вноска за кредит и дефакто е на нула. А неговия ръст е нетен. Отделно неговите пари скачат всяка година с толкова а на мен ми я вдигат за три години с 7.5... Ако богатите не избягат на луната ги чака соц
22
0
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 5 години
До Така еБъдете по точен - на АБПФК, но не на всичките. На избраните.
21
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да бъде спасено с мръсни пари, БМВ са правили мотокаляски вместо истински коли, моделът Изета. За сравнение, по същото време в ГДР излиза Трабанта, който е бил по-евтин и сто пъти по-добра кола. Фамилията Квант до ден днешен е скрита от публичността, защото срещу тях има безброй дела за обещетения заради робството в заводите им по време на ВСВ. Дори в Израел е имало кампания за бойкот на вноса на бмвта заради тази история.
20
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето фамилия Квант дължи огромното си богатство на безпрецедентна експлоатация на концлагеристи в техните фабрики за производство на акумулатори Варта, правили са ги за танковете и подводниците на вермахта. Карали са жени и деца да пипат с голи ръце акумулаторна киселина, едва шепа хора са успели да оцелеят и да разкажат какво е било там. След войната веднага продават Варта и с парите си спасяват БМВ от сигурен фалит през 50-те и реално така си изпират мръсните капитали и не ги преследват.
19
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
BMW-big mature wife.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Горките те. Аре чупка.
17
10
 
17
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Лидл и Кауфланд са хубави хипермаркети и собствениците им неслучайно са толкова богати...
16
0
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Ами не е точно така. Общото богатство на двамата братя, собственици на АЛДИ е повече от това на най-богатия човек в света. Може би Джеф Безос да ги изпреварва сега, но не се знае. Тези двамата (вече на онзи свят) са живели в пълна потайност.
15
4
 
75
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Най-богатите хора в Германия - наследници на БМВ , най-богатите хора в България - наследници на БКП .
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпият петрол ще помете БМВ и ще трябва държавата да ги спасява пак.
13
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
500 милиона души са обеднели в света, за да забогатеят няколко семейства в Германия.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази новина особено много ме развълнува и обогати духовно. Явни журналисти считат, че хората обичат да слушат за парите на богатите...което не е далеч от истината.Прочетеш кой колко милиарда има, представиш си за миг какво би направил ако ги имаш ти...и ти стане едно готино някакво такова.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забогатели са с монополи след като ликвидираха конкуренцията и съперниците си в другите страни. И в България фалираха всички производители и търговци и се настаниха ФРГ.
10
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ НАЙ БОГАТИТЕ ХОРА СА ДЕЦА И ВНУЦИ НА ПАРТИЗАНИ ДЕТО КРАДЯХА МАНДРИ А ПОСЛЕ УБИВАХА ХОРА ЧРЕЗ ИЗМИСЛЕНИЯ И НЕПРИЗНАТ ОТ НИКОГО НАРОДЕН СЪД, ПРИСВОЯВАХА ИМОТИ И СОБСТВЕНОСТ НА ИЗТРЕБЕНИТЕ, А ПРЕДИ ГОДИНИ ФАЛИРАХА БАНКИ И ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД- ПРЕСТЪПНАТА ЧЕРВЕНА *** ВДИГНА АРОДА 2013 Г С ГОЛЕМИ ОБЕЩАНИЯ, ЕВРОПА СПРЯ ВЕДНАГА ПЛАЩАНИЯТА ПО ТРИ НАПРАВЛЕНИЯ ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ ЗА КРАЖБИ- ПРЕСТЪПНИЦИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ.
9
8
 
54
 
! Отговори
Българин преди 5 години
В България най-богатите хора са наследници на БКП-шофьори, сервитьори, свинари, мутри, и подобни!
8
7
 
19
 
! Отговори
Германец преди 5 години
- Мемет, глей теа кви смешни имена имат, Сузане Клатен и Щефан Квант.
7
2
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Преди десетина години Сузане Клатен си беше хванала любовник, швейцарски мошенник на едро. Чорапът започна да се разплита, когато той й поискал назаем 7 милиона евро. Тя се усъмнява в чувствата му и го издава. Скандалът не можа да остане скрит и немските медии се съдраха да съобщават "подробности". Сузането се разкая за сторената грешка, а съпругът великодушно й прости. Къде да ходи човечеца? Та и най-богатите хора могат да имат чувства. Клатен и брат й имат роднинска връзка с д-р Гьобелс.
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига да си плащат данъците, да са живи и здрави, че и повече кинти да изкарват