Ругатните зад волана – на всеки изминати 4 км!

Най-често са за пешеходците или водачите, които не дават мигач
7 окт 2018 09:36,
23
Ругатните зад волана – на всеки изминати 4 км!
Снимкa: Reuters, архив

Средно на всеки 4 изминати километра от устата на водача на превозно средство излиза ругатня или обида, сочи проучване, проведено между 2000 британски шофьори, съобщава Auto.Mail.

Ог резултатите става ясно, че 9 от 10 участвали в допитване шофьори често ругаят, докато са зад волана. Средно това прави по 41 пъти на всеки 100 мили път (около 160 км). При това 61% от  водачите се опитват да се сдържат, ако в колата им има деца. В тези случаи нецензурният израз е заменен с някакъв аналог, пише Automedia.

Под половината от анкетираните – 46%, признават, че откровено псуват, при това грубо, докато шофират. Близо 40% осъзнават какво са направили и съжаляват за изразите, които са използвали най-често по адрес на други водачи на пътя.

На първо място по отнесени ругатни обаче са пешеходците, сочат резултатите от проучването на навиците на британските шофьори. Следват водачите, които не дават мигач при завиване или престрояване. На трета позиция са тези, които говорят по телефона, докато карат, а на четвърто – тези, които се движат прекалено бавно и по този начин провокират образуване на колона или задръстване на пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как по точно пешеходеца би могъл да даде мигач???
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Балгария десния мегач е забранен :) а на пешеходна се минава с натискане на газта. Милционерите пък са още на работа в МеВеРе
19
2
 
0
 
! Отговори
нормално преди 5 години
щом у българия живеят 80 % де би ..ли ,означава ,че по пътищата се движат неделните шофьори , за тях няма други на пътя САМО ТЕ СА ,дее ба олитата шугави
18
1
 
0
 
! Отговори
нормално преди 5 години
щом у българия живеят 80 % *** ,означава ,че по пътищата се движат неделните шофьори , за тях няма други на пътя САМО ТЕ СА ,дее ба олитата шугави
17
1
 
4
 
! Отговори
hak преди 5 години
Моля авторите на статии да пишат в заглавията на статиите, че не са за България. Да не се объркваме, понеже, аз очаквам тези анкети да се правят в България не да ми се превеждат английски статии.
16
2
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
До РеалистКакво предвиждаш-как някой внезапно тръгва ди изпреварва от лява в крайна дясна без мигач ли?Или на колко ракий са двамата пред теб и тримата отстрани ли?Айде бе!
15
1
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Глупости.Аз започвам да ругая още преди да се кача в колата и продължавам да псувам далеч след като съм слязъл от нея.
14
1
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Хайде да няма Разделяй и владей. Това, което си написал не е вярно и издава комплесарщина.
13
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
При мен това се случва по веднъж на над 1000 километра и рядко ругая много пиперливо. Просто предвиждам какво ще стане и нищо страшно не се случва. Много ругаят тези, които не следят пътя и колите около тях.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, в България ругатните са много по-малко - средно по една на 200 км извънградско и по една на 20 км градско шофиране. Очевидно българите сме много по възпитани и културни шофьори от британците, но онези 80% твърдят обратното.
11
2
 
2
 
! Отговори
Чукундур преди 5 години
Когато регистрацията говори, мигача мълчи.
10
6
 
7
 
! Отговори
най често преди 5 години
До ТускНай често виждам Столични както ги наричаш ти *** да карат без мигачи престрояват се супер нагло без мигач отново , да не говорим че предимство не знаят какво е.Той човека от 50 години си кара в квартала аз ли ще му каже да спре на знака пропусни движещите се по пътя с предимство.Той даже не знае какъв е тоя знак.Айде айде провинцията все ви е виновна.Т Ъ П шоп
9
1
 
4
 
! Отговори
111111 преди 5 години
Щом при ония, които често са ни давани за пример ситуацията е такава - можете да си представите какво е при нас. Гледам да избягвам да псувам, но понякога просто не е за сдържане.... Това мигачи недадени или свети за десен а завива наляво. Това пешеходци пресичащи между две пешеходни пътеки (30м между двете) Минаване на червено светофар, за да не чака следващото зелено, изпреварване на забранено и без мигачи, спиране рязко и на аварийки пред магазин, аптека, цветарница и т.н. БГ действителност
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо сте се объркали лично аз най често споменавам родата на св.нетката и лентореза, а в София картофената люспа .
7
1
 
3
 
! Отговори
ЯМКС преди 5 години
До Туск "пешАходец" !ДГД!!!
6
2
 
1
 
! Отговори
Друг социолог преди 5 години
По една "блажна" на всеки 4 километра извънградско и по 4 "блажни" на 1 километър градско!
5
4
 
3
 
! Отговори
нови пси оръжия преди 5 години
тестове след оплаквания подават следното терористите ползват полицейски камери/забранени са от Основния закон/ за пси активиране на милиони водачи поименно.облъчените и пси активирани се подържат в полузомби състояние с цел снимане на нарушения на следващите камери и зверски глоби.Обсебените са неадекватни .псуват крещят заплашват и са готови да мачкат и убиват. ПОлзва се нов тип холограмно психотронно оръжие.продава се с полицейски рекет.
4
5
 
3
 
! Отговори
цакат с холограми преди 5 години
Нагли престъпници на власт в София принудиха милиони водачи да лепят тежко терористични холограмни оръжия на предно стъкло. Особенно вредни са новите стикери з а тех прегледи.Масови убиици и наркотизирани престъпници ги ползват за частично или пълно обсебване на милиони водачи поименно. След каране 20 минути зад залепения холограмен скенер следва декодиране на човешката психика и обсебване по задание. Обсебените в унес карат с точно зададена превишена или намалена скорост .Крещят псуват яко
3
7
 
8
 
! Отговори
Туск преди 5 години
1 половината в бг просто не могат да карат. Не ти ли идва от вътре, забрави да се научиш. 2 с тия дизелови таралясници, къде са тръгнали и те не знаят. 3 има много нагли шофьори, особено при паркирането. 4 провинциалните *** като дойдат в софия, не знят кво е тва знак стоп, червен светофар и пешаходна пътека. Кара напред и не го интересува.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме на всеки километър...