Септември: Продажбите на VW надолу с 18,3%

Най-голям срив през септември отчита европейският пазар
11 окт 2018 17:15, Красимир Ангелов
6
Септември: Продажбите на VW надолу с 18,3%
Снимка: Reuters

Световните продажби на автомобили с марката Volkswagen през септември паднаха с 18.3% до 485 000 бройки. В Европа сривът дори достигна 42.6% (91 000 коли), а в най-големия пазар на компанията - Германия, понижението е с  47.1%.

В страните от Централна и Източна Европа продажбите на марката през септември са намалели с 19,1%, докато в Русия, която компанията нарича силен пазар, те бележат ръст с 16,2% (9400 продадени коли). В същото време показателите за първите 9 месеца на годината надминаха същия период ан 2017 г. с 2,9% - 4,6 милиона автомобила Volkswagen бяха продадени в света от януари до септември 2018 г.

Volkswagen AG отбелязва в заявление, че основната причина за спада в продажбите, главно в Европа, е влизането от 1 септември в сила на новите стандарти за проверка на вредните емисии (WLTP).

Тези стандарти бяха разработени след скандала с фалшифицирането на емисиите, наречен "дизелгейт", и причиниха значителни щети на германския концерн. През цялото лято автомобилните производители активно намаляваха цените на тези модели, които не отговарят на новите изисквания, в резултат на което до септември пазарът се пренасити и търсенето намаля.

Освен това на пазара през септември не бяха пуснати тези модели, които не успяха навреме да получат сертификат в съответствие с новите стандарти.

"Периодът от началото на годината до септември беше най-успешният за Volkswagen за цялата му история. Ситуацията през септември беше неуспех за нас, но очаквахме това, предвид рекордните продажби през лятото", коментира Юрген Щакман, член на борда на директорите на компанията.

Според него промените в стандартите ще се отразят на продажбите и през октомври, но до края на годината компанията обещава да получи сертификати WLTP за 14 модела и ситуацията трябва да се подобри.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Нормално, новата гама мотори са подигравка за клиента. Това 1.5 дизел на повечето коли си е отказване от покупка. Шкода също свали 184 коня дизел, остана само 150. Догодина щяло да има само 1.5 мотори. Смях в залата. Успех им пожелавам.
4
3
 
7
 
! Отговори
Вино и дизел преди 5 години
Германците цакат целия свят. Просто в служая с дизелгейта са ги хванала в крачка. България швабите ни натресоха ГЕРП чрез фондацийката си Ханс Зайдел.
3
1
 
16
 
! Отговори
пабло преди 5 години
По 50-60 хиляди за товарно Caddy са си множко!Логъна за 2 год му изкривих ламарините от каране и вече е на 264 хиляди и не е мръднал,но стурва 3 пъти по малко!
2
1
 
12
 
! Отговори
Ми да вземат да преди 5 години
правят коли, които съответстват на цените си. Щото хич не са евтини за това което предлагат
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто напоследък се удря по Германия и в частност по икономиката ѝ.Същото се прави и с Меркел.Бежанците също бяха част от този план.А Меркел се опитва да защитава икономическия интерес на Европа и Германия,това е.