Китайско училище бойкотира татко с Ferrari

Причината – колата била скъпа и смущавала учениците
16 окт 2018 22:51, Красимир Ангелов
47
Китайско училище бойкотира татко с Ferrari
Снимка: AutoMedia.bg

Учители и родители на деца в китайско училище спретнаха бойкот на богат татко, който карал детето си за часове с... Ferrari.

Вестник "South China Morning Post" разказа на своите страници за реакцията в школо в Южен Китай, насочен срещу  татко, който кара детето си на занятия с Ferrari 488. Въпросният китаец, известен само с фамилията си Ли, работи като изпълнителен директор на успешна строителна компания и явно може да си позволи 488 за ежедневен автомобил.

Присъствието на скъпия спортен автомобил всяка сутрин пред училището обаче накарало един учител да предупреди родителя да избере друга кола, която не се набива толкова на очи, а след това бил подкрепен от други родители. Учителят обяснил, че като гледат Ferrari-то, другите ученици също ще искат да ги возят в такива коли.

Естествено, Ли отказал да смени Ferrari-то с друга кола и за наказание бил изключен от интернет групата на родителите, а след това започнал да се оплаква от "социален бойкот", въпреки че се е постарал да започне дискусия за това дали не е време да се обясни на децата, че в обществото, дори и социалистическото, има неравенство на доходите.

Според местни медии засега властите се въздържат да се включат в оживената дискусия, свързана с "училищното" Ferrari, както го наричат централните вестници в Пекин.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: училищеКитайFerrari
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пейзанът си е *** па било то и жълт.
38
0
 
7
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Е, то в България мутрите карат децата си със суперскъпи коли, че и няколко подобни коли с охрана, а народа се радва като ги гледа - колко сме богати.
37
4
 
6
 
! Отговори
Червеноармеец преди 5 години
Щом са го предупредили и не си е взел бележка, а на всичкото отгоре си позволява да обсъжда и равенството в социалистическото общество трябва да се разстреля. Убеден съм, че рано или късно ще му откажат спирачките на тоя в неподходящ момент. Смърт на капитализма!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо трябва да мисли този и онзи какво ще кажат. Изкарва си парите човека, кефи си го да кара Ферари и си кара. Да, не всичко е пари и коли, но ако можеш да си го позволиш, изкарваш си парите честно и си те кефи, защо не.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив - човека трябва да бъде даван за пример на децата, че с труд и постоянство може да се успее. Ако си изкарва честно парите и си плаща данъците, не виждам проблем. По-добре ли е децат да остават с впечатлението, че трябва да са еднакво бедни с всички останали и не трябва да са много по-успешни, че да не ги сочат с пръст и да не ги изкарват по-зли от дявола?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че с каква фамилия освен Ли да е известен... а за дискусията - има - кара, нямат - не карат, колкото до ефекта върху възпитанието, според мен той не зависи от това дали детето ми ще види, че някой има ферари или бентли, а как аз като родител ще подходя към ситуацията и как ще я обясня на малките...
33
0
 
11
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Има право човека да си кара колата, естествено, но и другите имат право да го изключат от общността си. Стърчащите пирони ги забиват, японска поговорка.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя май ще си вземе отпуска за неопределено време в някой пет-звезден превъзпитателен център.Последните години тази е официалната политика (подобно на Путин) , от време на време пращат някой известен делибашия в изгнание и така народът си мисли че комунизЪма е спечелил битката със Сащ и Сооро$ , а вдействителнност - ако нямаш пари те тъпчат и теб и най-вече женати
31
4
 
23
 
! Отговори
kkk преди 5 години
някои коментиращи го наричат "комунизъм" . само да ви кажа че по подобен начин биха реагирали и в Швейцария . такава показност е характерна за хора спали до 16 години с овцете и после рязко забогатяли
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
33 Лъвът не се интересува от мнението на овцата.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ще направят?Не им е било приятно. Нарушени ли са техните права? Не. Само ми и турското им егонце е засегнато. Дай, да си изкараме яда на човек, които не е като нас, ама не е като нас, защото не е в екзистенциалната клоака в която се намираме.....
28
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечтата за лъскави вещи е типична за по-посредстнените интелектуално представители на човечеството. Купуването на скъпарска кола е мечта на в секи мъж, който е непривлекателен по принцип и колата служи да доказва че е нещо, което не е. Всеки сравнително интелигентен човек може да те оцени колко струваш, а по колата ще те оцени подобен на теб паток или някоя кифла -златотърсачка.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 182-3 кирки и на другия ден ще е минус двама-трима китаеца. Ти не я мисли, така тая работа.
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тука през "комунизъма" едни деца ходеха пеша до училище, други ги возеха с волга.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"че се е постарал да започне дискусия за това дали не е време да се обясни на децата, че в обществото, дори и социалистическото, има неравенство на доходите."Човека закопа социализма с няколко думи...ахахахахахахахахаахахахахахахахахахахахахаха
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам дотук, никой не е научил китайския урок. То и няма как, след като българският чип е увреден още в зародиш.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората с а ужасни. Вместо да се радват на успехите н другите, те.... Еййй.! Сега разбирам всичките е масони, ротърита илюминатите и останалите клубове....
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Кара си ферари, защото му е яко и му харесва, с хващаш ли?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Окъсан завистници бедни...И тоя, защо си праща дете о в държавно училище, а не е в частно такива?
20
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако таткото си е платил данъците върху доходите, не виждам къде е проблемът.