Хлад и дъжд навън: Сервизите пълни – време е за смяна на гумите!

Не пестете, а си купете висок клас гуми, съветва специалист
22 окт 2018 13:00, Красимир Ангелов
38

С края на октомври по традиция настъпва времето, в което трябва да сменим летните гуми с такива, подгодящи за зимни условия. Всъщност, сервизите вече са пълни. Какви обаче са съветите на специалистите?

"След като температурите паднат или са около 7 градуса, това е индикатор, че лятната гума не работи и трябва да я сменим", коментира пред Bulgaria ON AIR Костадин Янков, който е собственик на автосервиз.

Той обясни, че вече е време за смяна, защото през дългите нощи самият път става доста студен.

По неговите думи сутрините са хладни и може да има заледявания или слана и въпреки все още топлото време, няма да има риск гумите да се износят преждевременно.

"Гумите са разделени на нисък, среден и висок клас. Съветвам хората да не пестят пари, а да си закупят по-висок клас гуми, защото инвестицията се връща. Разходът на гориво намалява, сигурността е по-голяма и определено те издържат по-дълго време", категоричен бе Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
27
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Не са много българите, които знаят защо трябва да се сменят гуми, масла и др. консумативи. Все си мислят, че някой иска да ги прекара и карат с едно масло по 5 год. а гуми си купуват втора употреба от разни обяви и бит пазари.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГашоНатрисат те щото все се буташ да караш най- отпред и спираш много рЕзко.
16
2
 
29
 
! Отговори
ХФ преди 5 години
Идеалният вариант е чифт зимни на отделни джанти и чифт летни на други и си изкарваш 3-4 сезона.
15
7
 
22
 
! Отговори
ХФ преди 5 години
Не е препоръчително в България да се кара със всесезонни, поради простата причина че лятото при нас е жега, а зимата имаме дни с *** студове. Температурната разлика е голяма. Виж ако караш много, купуваш нови зимни есента, доизхабяваш ги лятото и на следващата есен пак. Иначе всесезонните да си ги карат в страни като Англия например, там става с такива.
14
2
 
32
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Аз съм с два комплекта джанти, с по 4 еднакви чисто нови гуми, сменям си ги сам и си ги въртя така, че да ги износя равномерно. Който има излишни пари да дава на гумаджии и да чака по опашки, аз за час, две цигари и една бира съм свършил със смяната :)
13
0
 
19
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Купи си втори Жанти и сам си ги сменяй. Как ли няма пари да им давам
12
2
 
5
 
! Отговори
Ландшафт - Стратег преди 5 години
"...че лятната гума не работи..."Я пробвай пак.
11
3
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Кой будала ще даде 60 лв за смяна на гуми? Мойте си ги сменям за 15лв. Вие в Софията си ги сменяйте и за 100 ако искате.
10
11
 
11
 
! Отговори
Митак преди 5 години
Аз също карам само със всесезонки,откакто сложих за пръв път такива преди години нямам ядове и съм винаги подготвен за всеки сезон.Карам ги две плътни години,и ги харизвам на някой "тарикат" за по 15 кинта и той доволен пича,пък аз карам с чисто нови.
9
11
 
17
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
Сметнете.....4 години по 60 лв. за смяна е 240лв. За тези пари ще си взема още един чифт чисто нови гуми а няма да си дам парите на вулканизатор...сориии. Купете си всесезонна гума и няма да се налага да плащате 60 лв. на вулканизатор....
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма касова бележка, няма нищо. Укриват данъци за стотици милиони всяка година.
7
8
 
7
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
До саБраво-това е самата истина
6
20
 
17
 
! Отговори
са преди 5 години
Моя съвет,като работил дълго в тази сфера е да се оставяте на тия да ви вземат парите!Аз никога не съм имал зимни или летни гуми,а само всесезонни!Караш 3-4 години и хвърляш-и за сняг стават и за жеги стават!А лятната и зимната гума са измислени да ви вземат парите 2 пъти в годината!А и доста,послушали ме,клиенти са останали доволни от съвета ми!
5
2
 
7
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
До ГашоТакива като теб стимулират безкрупулните финансови мафиоти в Р България
4
3
 
30
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Рано е зимните. Вижте двуседмичната прогноза 21-22 градуса
3
1
 
18
 
! Отговори
Sigoturi Nakura преди 5 години
Истинският специалист винаги ти казва, че работата ще отнеме много време и ще струва много пари. И обикновено е прав...
2
7
 
32
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
Стига сте правили реклама на тези неуки търгаши.Кьораво и съкато стана гумаджия и автомонтьор......докога ще искат за смяна на 4 гуми 30 лв.
1
25
 
30
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Всяка година слагам скъпи и нови гуми и все ме натриса някой с летни или изтъркани гуми, безпаричник. Да се забрани на бедните да карат кола.