Те избраха Терминал 2 и оставиха след себе си... трошки, 14 на брой

Те висят на паркинга на столичното летище и никой не ги е потърсил
23 окт 2018 11:00,
71
Те избраха Терминал 2 и оставиха след себе си... трошки, 14 на брой
Снимка на потънала в прах в кола на паркинга на Терминал 2 бе изпратена в рубриката ни "мРепортер"

14 автомобила са зарязани на паркинга на столичното летище и никой не ги търси, съобщиха от аеропорта пред "Монитор".

Возилата не "висят" на обществените паркинги на летището, а са преместени на специално обособена зона.

"При установяване на коли с по-дълъг престой се уведомява Гранична полиция, за да се провери дали автомобилът се издирва. Ако той не се издирва, се изпраща запитване до КАТ за установяване на собственика му. По официален път собствениците се приканват да заплатят дължимите суми. В случай че не последва реакция, колите се преместват на специално обособен паркинг извън територията на обществените паркинги", обясниха от Летище "София" процедурата за действие при непотърсените автомобили.

От там поясниха, че обществените паркинги се използват и от хора, които за дълго време напускат страната и оставят автомобилите си, като не били малко случаите, когато клиенти на паркингите заплащат престой за повече от половин година.

В последните години на 12 хиляди коли, зарязани по софийските улици, са поставени стикери за доброволно преместване. Въпреки бележката за премахването на возилото голяма част от тях продължават да гният по улиците.

Ако собствениците не решат доброволно да приберат бричките си, процедурите по принудителното премахване са тромави. След като инспектори поставят стикер за преместване, собственикът на старата кола има 3 месеца срок да я махне от общинския или държавния имот, върху който е паркирал. Ако не го направи, комисията отива на място втори път. Тогава в присъствието на служител от КАТ или на Столичния инспекторат возилото се вдига и се откарва на площадка за временно съхранение.

"Наистина е по-евтино собственикът да я предаде сам за вторични суровини отколкото да чака общината, защото когато процедурата приключи, ние я караме на наказателен паркинг и всеки ден му се начислява такса. В негов интерес е сам да си премахне превозното средство, след като не е в експлоатационна годност", коментира зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов.

По данни на "Монитор" към края на юни в специализираните гаражи в столицата има 227 коли, които са били неправилно паркирани и са преместени с паяк.

Собствениците на возилата, освен че трябва да заплатят глоба за вдигането с паяк на стойност 60 лв., дължат и по 2 лв. за всеки час, който колата им е прекарала на паркинга.

Така натрупаните задължения към ЦГМ достигат 6 963 038 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са починали и няма как да си приберат колата.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най гледаното предаване в германия е- сбогом дойчланд. И бягат в африка... Англичаните се молят като просяци каквито са, да ги вземат в вс. държави преди брекзит, за да не умрат от глад изолирани из островите... Французите вече са под 45% в собствената си държава, продължават изселването си... италия, белгия, норвегия са на етап заличаване на местното население. Първо вижте държавите лично, после коментирайте!
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с това болно мислене, в вс. Държави има на летищата такива изоставени коли. Германците бягат в испания, хурганда. Французите в канада, испанците в франция, всеки бяга на някъде, а то няма къде. Навсякъде настава ара**бизация, престъпност и пари колкото да оцелееш след скъпите наеми. Идва времето дето ще оцелее тая държава която има природни ресурси. Всичко ще си дойде по местата. Всичко има начало и край.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ЗАДРЪСТЕНА ОТ ТРОШКИ, ТЕ ЗА ТЕЗИ 14 СЕ ТРЪШКАТ.
59
1
 
11
 
! Отговори
Тунджата преди 5 години
До Анонимен 46Да така е, но тези пари намаляват! Когато един емигрант от БГ създаде семейство (било то и от етнически българи), те раждат децата си там! Което автоматично увеличава разходите им на Запад! Пари тук се пращат на възрастни родители или на деца, които все още учат! Когато децата се изучат и поемат по свой път няма да им се пращат пари! Когато родителите се споминат - пак няма за кой да се пращат пари...
58
2
 
11
 
! Отговори
яхаха преди 5 години
Ситроенчето е на един пичага, бачкаше в Бирмингам 2 месеца, после се прибра до БГ, забра жената и детето и заминаха всички в Ливърпул и така година и половина вече. А тарикатите си стойте при Бойко и му вервайте как всичко в БГ се развива по мед и масло и му плащайте данъци, акцизи и глоби на 20-годишните си трошки.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Virginia, USA 58Абе българската работа е ясна.
56
1
 
14
 
! Отговори
Virginia, USA do 55 преди 5 години
Не всички са мърлячи и мошеници в Бг-зъболекарите ни не отстъпват по нищо на американските!За 5 г. не съм имал проблеми със зъбите правени в Бг. Ако се пооправи, тази държава ще е съвсем прилично и спокойно място за живот, но дано не е късно вече.......
55
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Virginia, USA 55За качеството на "ремонтираните" ти зъби в България ще пишеш малко по напред във времето като паднат пломбите или самите зъби!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мухобоико недоразумение такова ти си срам и позор пред света !!!
53
2
 
20
 
! Отговори
Virginia, USA преди 5 години
поправих си зъбите в Бг и така инвестирах в тая държава.Жалко, че почти нищо не се е променило- полицията и правосъдието са много зле и не само!Много арогантно шофиране, и дупки по пътищата.....
52
1
 
16
 
! Отговори
фортекс преди 5 години
От общината да направят дни без глоби ако искат да се отърват от трошките!
51
1
 
30
 
! Отговори
Питър Пан преди 5 години
Нима тия от общината верват, че някой ще плати 5 бона за да си вземе кола за 300 лв от общинския паркинг?
50
2
 
23
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Българите бягат на тяхно място идват руснаците .Заруснака Варна е като Ница за българите....
49
4
 
38
 
! Отговори
Сотир преди 5 години
Българите не измират ,а бягат .Едно време се ходеше вън да себереш кънти и да се върнеш ,но вече никой не иска да се връща особенно при цени на имот в София по- скъп от подобен в Германия......Престъпност ,най-мръсен въздух ,най-ниски заплати ,а цени на имоти като за Берлин ще кажеш че София е квартал на Сан Тропе
48
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сивата Вектра А9069КС е моята, със здраве да си е ползвате от общината....едвали ще се видим
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точнпо в справките на финансовото министерство пише - 1.2 милиарда, от тях 0.8 милиарда от турция.Факт.Дължими пари за лечение на българи в ЕС - 490 милиона.Общо - минус90 милиона.Та не се изсилвай.Е, сметките са груби. Имам един приятел, живеещ в БГ, който си счупи крака на ски в Австрия.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искрено ще се радвам ако всички вие бирени *** останете и без тази работа! Всичко вие на борсата! Маршшшшш
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емигрантите внасят в България годишно по 2 МИЛИАРДА ЕВРО! Четете справки на финансовото министерство, а не написаните предварително пиар малоумия! Толкова сте облъчени и манипулрани, че с кеф човек да се разкара от скапаната България!
44
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен41Прочети последните постове.Емигриралите българи ИЗНАСЯТ пари, а НЕ ВНАСЯТ.400 милиона внос490 милиона износТака, че...