Те избраха Терминал 2 и оставиха след себе си... трошки, 14 на брой

Те висят на паркинга на столичното летище и никой не ги е потърсил
23 окт 2018 11:00,
71
Те избраха Терминал 2 и оставиха след себе си... трошки, 14 на брой
Снимка на потънала в прах в кола на паркинга на Терминал 2 бе изпратена в рубриката ни "мРепортер"

14 автомобила са зарязани на паркинга на столичното летище и никой не ги търси, съобщиха от аеропорта пред "Монитор".

Возилата не "висят" на обществените паркинги на летището, а са преместени на специално обособена зона.

"При установяване на коли с по-дълъг престой се уведомява Гранична полиция, за да се провери дали автомобилът се издирва. Ако той не се издирва, се изпраща запитване до КАТ за установяване на собственика му. По официален път собствениците се приканват да заплатят дължимите суми. В случай че не последва реакция, колите се преместват на специално обособен паркинг извън територията на обществените паркинги", обясниха от Летище "София" процедурата за действие при непотърсените автомобили.

От там поясниха, че обществените паркинги се използват и от хора, които за дълго време напускат страната и оставят автомобилите си, като не били малко случаите, когато клиенти на паркингите заплащат престой за повече от половин година.

В последните години на 12 хиляди коли, зарязани по софийските улици, са поставени стикери за доброволно преместване. Въпреки бележката за премахването на возилото голяма част от тях продължават да гният по улиците.

Ако собствениците не решат доброволно да приберат бричките си, процедурите по принудителното премахване са тромави. След като инспектори поставят стикер за преместване, собственикът на старата кола има 3 месеца срок да я махне от общинския или държавния имот, върху който е паркирал. Ако не го направи, комисията отива на място втори път. Тогава в присъствието на служител от КАТ или на Столичния инспекторат возилото се вдига и се откарва на площадка за временно съхранение.

"Наистина е по-евтино собственикът да я предаде сам за вторични суровини отколкото да чака общината, защото когато процедурата приключи, ние я караме на наказателен паркинг и всеки ден му се начислява такса. В негов интерес е сам да си премахне превозното средство, след като не е в експлоатационна годност", коментира зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов.

По данни на "Монитор" към края на юни в специализираните гаражи в столицата има 227 коли, които са били неправилно паркирани и са преместени с паяк.

Собствениците на возилата, освен че трябва да заплатят глоба за вдигането с паяк на стойност 60 лв., дължат и по 2 лв. за всеки час, който колата им е прекарала на паркинга.

Така натрупаните задължения към ЦГМ достигат 6 963 038 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ИванЗа Русия ли заминаваш Бай Иване?Или за Северна корея?
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах вместо служебно да предадат колата за скраб защо се мести някъде си и се начислява някаква таксичка? Явно някой трябва да се намира на работа и трябва хората да бъдат брулени като за последно.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Генерала ,започна да е кара на конферентни връзки !Защо ли ?!
20
1
 
28
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Скоро и моята трошка ще ви я подаря там хохохо. Така с мръсен кеф ще я зарежа с пожелание тук да идвам само на почивка през 5 години, да се радвам от каква помийна яма съм се измъкнал!
19
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еххх,Хората бягат от държавата и си зарязват колите по летищата. Каква ирония. При голямото изселване през 90-те не можеха да си мечтаят за тротинетки, камо ли за коли. Как се променят времената....
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така хората бягат от рая наречен бгСтанЪТ.Паметник да се строй на емигрантите ако не са те да харчат пари в *** отдавна бг да е фалирало.
17
4
 
32
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ей вие, от наказателните паркинги, никога няма да си видите парите от тези коли. На хората им писна именно от такива като вас, затова си зарязаха не само колите, но и домовете само и само да се махнат. Дано целия ви паркинг се задръсти от такива коли!!
16
5
 
24
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 5 години
Тези ще да са от успелите българи в чужбина, може да се върнат да ни научат на западни табиети. Като изключим една микроскопична част българи на високи позиции и с престижни професии по света, от другите може да научиш мъдрости от рода на това как да пътуваш в метрото без билет.
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много народ си зарязаха не само автомобилите но и домовете. Врмее да се върнат за малко тези 2 000 000 човека да поразчистят да по обесят и да раздадат правда за нечовешкото отношение на селян.дурските управници спрямо тях й БГ народа. С какво право й по кои закони ще им закарат автомобилите на наказателен паркинг вместо да ги предадът на вторични. След като се вижда че автомобила не е минал на преглед много години това означава че не се ползва и няма да се ползва. 7 милиона ще им ги заврат в гъ
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А и какъв хубав надпис се вее на задното стъкло на сниманата кола...
13
3
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
Общината се оправдава че не дига бричките с тромавите процедури. Па да не ви ги писах аз процедурите - вие ги пишете вие ги изпълнявате - що не сте ги направили по пъргави. Фандъкова работа - дай и обществени поръчки и инструкциите от Бойчето и за друго не я търси.
12
2
 
27
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Е, как в тази глупава процедура няма обаждане до собственика, който може да бъде издирен от КАТ? Иначе все наказателен паркинг, дължима сума, обособен паркинг ...Човека може да е болница или да има по-важен проблем от това дали му е преместена колата. И като натрупа такса от няколко хиляди лева, защото сте кожодери с такса от 8 лева на час на наказателн паркинг, кой ще я плати?
11
0
 
47
 
! Отговори
Руски учен преди 5 години
на Галеви Майбаха и той ли е там?
10
1
 
55
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 5 години
Ямбооол е града. Обезлюдиха провинцията. С некадърното си управление.
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представям си колко са намразили българия,дебелите лелки от администрацията,банките,политиците......корупцията.
8
2
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
2 ЛЕВА НА ЧАС ЗА НАКАЗАТЕЛЕН ПАРКИНГ СВРЪХ НАГЛИ!!!!!!!!!!!!!ТОВА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ КОЛИ ВДИГНАТИ ОТ ПАЯК НЕ САМО ЗА ТЕЗИ ДЕТО ГИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ С 3 МЕСЕЦА ПРЕДИЗВЕСТИЕ!!2 ЛЕВА НА ЧАС СЕГА ЩЕ СМЕТКА КАКВО ЗНАЧИ ТОВА. 17 280 ЛЕВА НА ГОДИНА :D
7
3
 
53
 
! Отговори
българина преди 5 години
Представи си как им е писнало на Охара та се изнесли и зарязали трошките... държавата ще има да ги гони....неадекватна....същата тя която ги е прогонила !!!!!
6
4
 
63
 
! Отговори
Ицето преди 5 години
Да се плати със субсидията на ГЕРБ, те изселиха народа. Тук вирее добре само тяхната шайка, другите се спасяват.
5
4
 
35
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Да създадат процедура, ако не се потърси в срок от 3 месеца да отива на скрап.
4
3
 
34
 
! Отговори
Kofe преди 5 години
14 брички дължат 6 963 038 лв. ?????