Шеф в BMW Group: Споделената мобилност ще е доходна!

Тя ще увеличи още повече достъпността до автомобила
Обновена: 25 окт 2018 22:40 | 25 окт 2018 22:32, Красимир Ангелов
11
Шеф в BMW Group: Споделената мобилност ще е доходна!
Снимка: BMW

Следващите 10 години могат да донесат повече промени в автомобилния свят, отколкото предишните 100. В тях може да се откажем от бензина и дизела, от шофирането и дори от притежаването на кола във вида, в който я притежаваме днес.

В бъдеще споделената мобилност ще е доходен бизнес, обяви в предаването "Колела" по телевизия Bulgaria ON AIR Питер Нота, директор на BMW Group по продажбите и маркетинга.

"Твърдо вярваме, че в бъдеще споделената мобилност ще е доходен бизнес и вече имаме много натрупан опит с DriveNow, която функционира в много градове. Същото се отнася и до нашата услуга ParkNow - всъщност любопитно е, че с нея днес BMW е най-големият доставчик на дигитални решения за паркиране в света", посочи Нота.

"Ако се върнем назад, имаше време, когато хората само купуваха автомобили. След това в много части на света бяха добавени опции като лизинга. Което всъщност доведе до сериозен ръст на пазара, защото направи премиум автомобилите достъпни за повече хора. Вярвам, че концепции като споделянето и мобилните услуги ще увеличат още повече достъпността на автомобила. И съответно пазарът ще продължи да расте. Може би с друг тип растеж, но все пак растеж", изрази мнение експертът.

По думите му основните двигатели на промяната в пазара на автомобилите ще бъдат четири -  свързаността, електрификацията и накрая споделянето и свързаните с него услуги.

"Колкото до електрификацията, сега е много важно да се съсредоточим върху нови, привлекателни модели. До 2025 година ще представим още 25 такива автомобила - половината изцяло електрически, останалите зареждащи се хибриди. Разбира се, това ще има ефект върху следпродажбеното обслужване. Но този ефект ще идва постепенно, и ще мине много време, преди да се прояви напълно", сподели плановете на BMW Нота.

Цялото интервю с Питер Нота за бъдещето на автомобилите и на BMW в частност вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото да отидеш с такава до центъра ако сте 2ма е по-евтино и от градски транспорт, а ако го сравниш с кола и паркиране на синя зона и сам да си, сметката се връзва.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И се регистрирах и ползвах това drive now на първия ден на пускането му като услуга - ходих с такова да си взема мойта кола от ремонт... Доста символично
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако всички имаха детски столчета вътре де...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами car2go ги ползвам поне седнъж месечно малар че имаме 2 коли... За някой неща са изключително по-практични и направо незаменими. Ако ги имаше 20 пъти повече и за всички квартали сигурно щях да ги ползвам нон стоп...
7
0
 
0
 
! Отговори
Auto преди 5 години
В БГ всички са завършили в Харвард, специалност Автомобили на бъдещото.
6
1
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Това, което наричат споделена мобилмост е всъщност отдаване на коли под наем за кратък период от време. Качваш се на колата, караш до където искаш и я оставяш там. Струва 30 цента на минута. Ако заредиш гориво, това време не ти го таксуват.Терминът лъже. Това не е споделя между хора, а бизнес с отдаване под наем. Това в Б-я обаче няма да работи, защото тук няма съвест да се пази чуждото и да се мисли за другия.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко струва кола под наем и колко хора могат да си ги позволят да кажем 2 пъти в годината по време на отпуските. Не вярвам поддръжката на такива коли да поеевтенее много. Така че вероятно не е много икономически изгодно.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ тая марка се кара предимно от роми или престъпници.Какво се радва на спирането на личната собственост на автомобил.Нали смотаната им фирма ще почне да прави 2 вида бусчета на автопилот.Както и останалите марки.Тва споделената кола е поредният либерално-комунистически напън.Обща жена обща къща общо ядене общи деца.Абе защо богатите не искат така тяхното да е общи а пробутват тоя гнусен шит на бедните?Правото на лична собственост е свято.Кво е тва общо?Аман от комунисти.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста неграмотно споделена информация... Какво значи "споделена" мобилност, бе, Краси? Не можах да разбера.Отначало си помислих за "carpool", както казват пътуване с кола на повече от един пътник. Поне да беше казал между кого се споделя мобилността. И коя мобилност.Превеждате с translate.google без да се замисляте!
2
4
 
0
 
! Отговори
Corey преди 5 години
И сто модела да направите Тесла ще ви размаже...
1
0
 
6
 
! Отговори
21st Century преди 5 години
От 100 коли на тази марка дали съм видял 10 по-нови и запазени.Всичко е тичащи,смачкани,изгнило,невиждало автомивка с месеци ....водачите нямат нужда от коментар !