Lexus и Toyota - начело в класацията за надеждност

Consumer Reports: Кросоувърът Model X си остава сред "най-лошите" коли
Обновена: 27 окт 2018 16:25 | 27 окт 2018 16:20, Анисия Иванова
31
Lexus и Toyota - начело в класацията за надеждност
Снимка: Automedia.bg

Американското издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за надеждност на автомобилите. За нейното изготвяне са били анкетирани собствениците на 500 000 коли от 300 различни модела, които са били оценявани от 0 до 100 т.

В крайно класиране място са включени 29 бранда, като в първата петица попадат 4 японски и 1 корейски производител. Лидерите Lexus и Toyota си разменят местата от миналата година. Двата бранда са начело в класацията за 6-а поредна година. Европейските марки в Топ 10 са 3 - Audi, BMW, MINI.

В първата колона е марката, във втората – броят оценявани модели, в третата – най-некачествения модел, в четвъртата – средната оценка, а в петата – най-качествения модел.

Сериозни проблеми с качеството срещат Volvo и Tesla. Заради оплакванията най-вече на собствениците на седана S90, които имат проблеми с прекъсвания на двигателя, екрана на мултимедийната система и климатика, шведската марка се смъква до последната – 29-а позиция, в класирането.

На свой ред Tesla записва спад до 27-о място, като оценките на Model S са под средните за индустрията. Кросоувърът Model X си остава в категорията на „най-лошите” автомобили, а Model 3, който дебютира в класацията, попада сред колите със "средна надеждност”.

Цялата класация вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Lexus, Toyota, Nissan, infiniti carsmind коли престижни, здрави и харесвани
27
1
 
0
 
! Отговори
ToTo преди 5 години
от 15 години карам Тойоти. До сега за ремонти съм дал 500лв. Това са уникално здрави коли!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шведската марка Волво отдавна е китайска. Ама кой да ви каже:):)
25
27
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Пичове, здравината на един автомобил не е най-важното нещо, когато имаш пари да си позволиш ремонти.Ако здравината беше най-важното щях да си купя танк. :)За мен примерно много по-важни от здравината са визията и возията.А, в това отношение японските автомобили не са сред най-престижните.
24
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-доброто нещо на Toyota Vesto и е двулитровия дизел на BMW. До тук с надежността.
23
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно тойота им е най големия рекламодател на тия. Всяка такава класажия може да беде проведена по начин по който да изкара че даден продукт е по добър от друг. Утре някоя друга класация може да искара корейските автомобили най здрави а вдругиден трета клация да покаже, че най сполучлива е някоя немска марка.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16. Разправяй ги тези на старата ми шапка. И в гаража само да си го държал повече ремонти си му направил.
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за чупливите скоростни кутии на тойота някой да каже нещо,надеждни,дръжки...
20
0
 
10
 
! Отговори
Аналдо преди 5 години
Плюс на немеца от мен за поста, но за съжаление и в Щутгарт не правят такива класико. Всичко е в историята, пичове. И в Мюнхен е същото, и в Инголщад и така.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До немеца.... Ъъъъ....Брат за кво говориш изобщо?
18
15
 
4
 
! Отговори
Немеца преди 5 години
Пичове,машината от Щутгарт е истината,к'ва тойота,к'ъв лексус,къде изобщо ги сравнявате,при наличието на легенди като 124 и 190 ,'дето могат да надживеят 1 поколение хора,има ли смисъл да споменавал 560 SEC или 560 SEL,има ли смисъл да споменавам Мечо Пух,кажете ми ЕДИН ЛЕКСУС,който да може да се мери с шедьовър като 560SEC
17
4
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
Гледайте How to kill a Toyota на Top Gear и ще разберете.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленд крузър. 88ма. От 2008ма има три масла, един съединител и едно кърпене.
15
4
 
25
 
! Отговори
Карачо преди 5 години
Къде е новината?!От край време всеки, който поне малко разбира от коли знае, че от японското по-здраво няма. А Тойота/Лексус са най-здравото за което можеш да си помислиш. Навсякъде по света ги хвалят. Дори германците от Аутобилд бяха казали в един брой, че от японските коли по-здрави няма. Погледнете ТЮФ и Декра и там ще видите тотална японска доминация, въпреки, че тотално немците лъжат и си подпират своето боклучаво производство.Който се е качил на японка за друго повече не помисля!Факт!
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германските коли са си добри, но Тойота са по-добри от тях. Имал съм фолксвагени, опели, последно съм на Тойота. Немското наистина е добро, но бай японец си е сила. Само сменяш консумативи и примерно евентуално ако съединителя нещо е за смяна, което е нормално, карам доста градско.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Ааамиии имаше гатка ама шефчето от сервиза вика братчеде дека части шадирими за таз 100 годишната кола ...
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКаф тос първи курз ба батенце Аз студент не сам бил. Ама бачкаме в транспорта сас едни аври и вартим баяд патчка. Закомий да гоуча.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Ако си бил баладжия преди 5 години , значи сега си на 23. Да вземеш да се върнеш 16 години назад и да ЗАПОЧНЕШ ПЪРВИ КЛАС наново. Току виж , са те научили да пишеш.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Да беше взел 73-а те са по-здрави
9
1
 
27
 
! Отговори
Мурджо преди 5 години
До АнонименБебчо , Тойота е кола на ума не на сърцето ! Карал съм Мерцедес 10 години . Златен мотор и купе .Модела беше 88 год. дизел . Вече никой не прави такива а-ли . 1999год. си купих нова Корола 1.3 бензин . До ден днешен колата не ме е оставила никъде , такова куче е че чак ме плаши . Мисля да си ходя от този свят със едно ново Камри Хибрид . И между другото Щатите са най големия пазар за а-ли . Там не са балами !!!!