Застраховката според водача? МВР не вижда проблем!

Маринов иска бърза връзка между нарушението на пътя и глобата
61

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР не вижда проблем поведението на водача на пътя да бъде обвързано с новата система "бонус-малус", която иска да въведе КФН за застраховката "Гражданска отговорност".

Още по темата

Шефът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски посочи, че всяко нарушение, независимо от времето и мястото, се съхранява в информационна система от най-модерен тип.

Вътрешният министър Младен Маринов каза, че трябва да се направи бърза връзка между поведението на водача и финансовата санкция, която той търпи от незаконните си действия.

Според него ще се намери начин да се постигне общата цел, предаде БТА.

Министърът и директорът на ГДНП присъстваха на церемония по отбелязване на празника на българската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Голяма връзка. Преди години си платил глобата. Отиваш да си подновиш книжката, глобите стоят неплатени, носиш банкови документи в КАТ, дават ти новата книжка. Поглеждаш. глобите си стоят неотметнати. Днеска Дончев се пъчеше в НС, как работело електронното правителство....
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз не разбираам логиката на закона. Значи някой преди мен е правил сума ти нарушения, продава ми колата, аз нямам едно нарушени - гражданската отговорност скача. Ами къде са моите умения?
55
14
 
6
 
! Отговори
ХА,ХААААААААААААААА преди 5 години
ЕВАЛЛА НА НОВИЯ ЗАКОН!!!!МЕНЕ МИ ХАРЕСВА!!!!!!!!!!!!!!АМАН ОТ "ПИШМАН-КАСКАДЬОРИ" НА ПЪТЯ .....ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЦИ!!!!!ТАКА СЕ СПИРА --"ВОЙНАТА НА ПЪТЯ"!!!!
54
6
 
6
 
! Отговори
дембата преди 5 години
не остана откъде да ни оглозгват вече...цената на тая застраховка да не се бара!!
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Той Па само ти ли си бе брат ? 80 - 90% сме такива дето продължават да ни щавят вече и кожата. Не се търпи. Увеличиха всичко, хлебо, храната, горивата, данъците, Гражданската отговорнст , следват и тока и водата, парното. Това ли гражяните за европейското развитие на България казано ГЕРБ - развитие за тех за другите робство.
52
2
 
10
 
! Отговори
Той преди 5 години
Тези на снимката всички до един,.взимат по 2500/3000 лева заплата плюс пенсия 910 лева,и не си мърдат задниците от министерството.Това с гражданската е пълна порнография, аз карам кола за 1500 лева, застраховка 1000 лева няма как да платя.
51
1
 
11
 
! Отговори
друг преди 5 години
застраховката е ГРАЖДАНСКА , затова основната тежес трябва да е на гражданинапримерзастраховката е от 2 величиниколата ../ там според мощност, година../ да речем 15 лв за колатаи всеки щофьор си прави на себе си примерно още 150 лв за началоНяма логика , колата да е залог на нечие малоумиеи като тръгнеш да купуваш, да те е страх да не попаднеш на някоя с кофти шофьор.И още/ малус -бонус/ да има еднаква скала +100 % ил минус 100 % а не малуса мн висок а н=бонуса мижав
50
2
 
6
 
! Отговори
Имир преди 5 години
Сега всички адвокати и полицаи тръпнат в очакване за още по-дебелите мангизи.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"се съхранява в информационна система от най-модерен тип" - така като го кажат и си представям леля Пена подрежда листи написани на ръка в папки
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Застраховката според водача?"Лакърдии за лека нощ! ГО ще намалява, ама друг път!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще види мвр проблем???? Нали ще се появят моментално на улицата и поклащайки палки ще питат ко прайм ся! Всеки ще набута някой лев, но да не пишат актове! ГО - новата златна мина на мвр!
46
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигайте, вдигайте застраховките, всичко вдигайте! Така по-бързо ще се вдигнат хората и ще ви натирят в мишите ви дупки! Герб е най-голямото бреме и нещастие за България! Измитай гербер! Спаси България!
45
2
 
15
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Първия дупедат или държавен *** които успее да ни обясни - от кога точно колите станаха автономни и могат да носят отговорност за действията си ще получи паметник! Абе мозъчни донори неземни, как може МПС да го разглеждате като правен субект? Нали като носи последствия, то излиза, че от правна гледна точка МПС-то трябва да се разглежда като правен субект, а от там следва, че при ПТП спокойно правния субект МПС може да бъде обвинен за ПТП-то! Това ли ви е целта? Да може да оправдавате мутри?
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менда каза на заседанието, че ГО трябва още да се вдигне, иначе щяло да има фалити на застрахователи! Ами да фалират! Да останат само истински застрахователи, големи, мощно фирми! Но застраховката вече послъпна двойно! Мендо, прекалявате вече! Спри се крантооо
43
1
 
2
 
! Отговори
Водач преди 5 години
До МислещаВъв всяка една нормална държава органите на реда имат право да изискат от фирмите кога, кой е карал определен автомобил. Лесно може и тук да се постигне
42
3
 
2
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Няма от какво да се срамуват служителите от МВР, включително и пожарникарите....Но не може, "тарикати" да Ви дават заповеди криминал застрашаващ живота Ви, да го пазите като момина сълза.Горе главите, вие сте държавата, и защитниците на слабите и онеправданите.(независимо от етнос, никой няма право на досег по-близък от един метър, и право на защита, когато е застрашен живота, вкл. огнестрелно оръжие)=Не давайте държавата на престъпници, България е с Вас!
41
2
 
18
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
По-голяма правна безпомощност и некомпетентност, плюс брутален лобизъм прикрит зад "грижата за човека" не бях виждал. Безумието ми напомня на годинике, когато скандирахме "КОЙ".
40
6
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Нарушението да е обвързано с водач :)Говорим на един и същи език.Сега ако премахнем и нашите хора в системата, служителите ще могат да си вършат работата, не може мутра или още по-лошо криминал от наказателните да се присмива над Законът.Забравихме, че полицаите са основата и надеждата за правова държава.Направете единна електронна система, нарушителят с глоби да не може да си плати др. данъци, ако не плати глоба.Да премахнем "нашите хора" от управлението.Полицаят е достойнство и чест!
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупавите мевере не се ли сещат, че за нишо не стават! Рент а кар колите какви го ще плащат?! Колите на лизинг каква го ще плащат?! Фирмените коли какво го ще плащат?! Идиотщината е повсеместна в България! Тези калинки ще ни побъркат! Някой ше изтреши и ще ви изтреби!
38
1
 
5
 
! Отговори
Вясил преди 5 години
Нито МВР, нито адвокатите виждат проблем в тая система.