BMW показа най-бързата нова тройка

Версията M340i е получила двигател с 387 к.с.
14 ное 2018 20:22, Красимир Ангелов
5
BMW показа най-бързата нова тройка
Снимка: BMW

Германският производител BMW разкри най-мощните модификации на новото поколение на 3-Series – седаните M340i и M340i xDrive, чиято световна премиера ще се състои на стартиращото в края на месеца изложение в Лос Анжелос. Двата автомобила са получили специални настройки на шасито, редови 6-цилиндров турбомотор и М-диференциал.

Версията BMW M340i е оборудвана с двигател, развиваш 387 к.с. и 500 Нм. За Европа моторът ще развива 374 к.с., като той е получил турбокомпресор twin-scroll, обединен със стоманен изпускателен колектор. При мотора само 25% от детайлите са идентични с тези на старото поколение.

Трансмисията е 8-степенен автомат Sport Steptronic с подобрена хидравлика, съкратено предавателно съотношение и функция за лаунч-контрол. Кутията може да бъде адаптирана към начина на шофиране и маршрута, като използва данни от навигационната система и активния круиз-контрол.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при седана отнема 4,4 секунд, като това е с 0,3 секунди по-бавно от M3 с мотор с 431 к.с. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

В стандартното оборудване на BMW M340i влиза окачване М-спорт, което е по-твърдо от стандартното, тъй като има усилени пружини и стабилизатори за напречна устойчивост. Освен това, то е снижено с 10 мм. Като опция се предлага адаптивно окачване с електронно-управляеми амортисьори.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
искамиаз преди 5 години
Аз харесвам BMW но харесвам и Audi, Mercedes carsmind коли имащи своя характер и визия. Хубави коли са.
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е тоя скопец бе?Като и чета характеристиките ми напомня на тунингована Лада от 80те на миналият век.От 0 до 100 за 4.4....ха-ха, някоя коза ще я надбяга тая каруца.
3
12
 
6
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Не е лошо но е доста остаряла и *** технология със скъпа поддръжка.Време е вече да изкарат нещо съвременно, чисто, на ток. Във САЩ Тесла вече задмина по продажби и Мерцедес и БМВ. Американците навлизат в 21 век със пълна сила.А явно европейците западат със всеки изминал ден.
2
6
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Новите БМВ-та са ненужно големи. Имам нова 3-ка. Най-хубавото й е двигателя(мощен и икономичен) и 8 степенния автоматик. С това е пред MB и Audi. Иначе като размери и визия е зле. Е46 беше колата с перфектните размери и мн добра визия. На дизайн не харесвам новите БМВ-та. MB са много по добри визуално.
1
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 5 години
Давайте 10000 бройки за Софето да бръмчат татуираните фитнес алфа омега мъжкари )