Зимните гуми – задължителни! Глобата: 50 лева

През миналата година са съставени над 1 млн. акта за нарушения
15 ное 2018 09:23,
70
Зимните гуми – задължителни! Глобата: 50 лева
Снимка: pixabay

От днес шофьорите са задължени да карат със "зимни гуми".

Специалистите напомнят, че собствениците на автомобили трябва да знаят, че така се повишава безопасността и се намаляват катастрофите.

50 лева е глобата за гуми, неподходящи за зимни условия.

През миналата година са съставени над 1 милион акта за нарушения, съоби Bulgaria ON AIR.

Глобата за техническа неизправност като например неизрядни чистачки също е 50 лева.

Продължават проверките по пътищата в рамките на акция "Зима".

Основните съвети за безопасно шофиране през зимния сезон са няколко – да се монтират гуми с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм, да се зареди незамръзваща течност в охладителната система на автомобила и да се налее незамръзваща почистваща течност за чистачките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Ivaylo преди 4 години
Abeee lujci dolni samo lujete naroda Pokajete zakona kudeto pi6e 4e sa zaduljitepni zimni gumi
66
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 4 години
До АнонименЕВАЛА
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз лично няма да слагам зимни гуми, граферите на летните ми са баш 4 мм, така че летни гуми през зимата и айдеее.защо лъжите хората не разбирам, че зимните гуми са задължителни ?
64
1
 
2
 
! Отговори
p преди 5 години
CHOVESHKIYAT JIVOT nqma kak da struva 50 leva.....
63
0
 
15
 
! Отговори
Прав е Тръмп преди 5 години
"Зимните гуми задължителни! Глобата: 50 лева" ?!ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ?! Абсолютна ИЗМАМА !Има ли наказание за журналисти - измамници?
62
2
 
2
 
! Отговори
незапознат до ... преди 5 години
Абе , не се втвърдяват още на втората година, но ако едни гуми не ги изпилиш за 3 години (около 50 хил. км ) то тогава за какво си си купил МПС , да плащаш данък, винетки , застраховка и разходи за 5-6 хил/годишно - по ще ти е евтино с такси. Те и жигулите много здрави кори - 40 годишни и не са навъртяли 100К км.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от здп. гуми предназначени за зимни условия или такива с дълбочина на протектора не по малка от 4мм. от 15 ноември до 1 март.тоест ако са зимни не е нужно да са 4 мм може и по малко.
60
2
 
19
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Зимните гуми не са задължителни.
59
1
 
9
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Ако караш в южна България, нейде из Благоевград, Сандански, Бургас, и региона става, няма проблем. Ама в северна България си е друго. Ела да караш с тия всесезонки в Търново, Русе, Габрово, Плевен, Разград, Видин...да видиш как ще правиш задръствания. Отделно ако караш малко - да, пак става, но при 20-25 и нагоре хиляди на година няма как да си сигурен на пътя зимата.
58
1
 
8
 
! Отговори
Кенди преди 5 години
До За всички до 16 цолаДа и след 2рата година стават пластмасови.
57
5
 
3
 
! Отговори
За всички до 16 цола преди 5 години
Гумата номер едно е Дебица Навигатор 2.Перфектна на дъжд,сняг и слънце,евтина,и не вися по сервизи лете и зиме.Който сега каже,че няма всесезонни,гуми да потърси някой тест,правен от хора,които наистина разбират от гуми,а не дрънкат излишно!!!
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшива новина!!!!!!!!!!
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГА С ТИЯ ПЛАТЕНИ СТАТИЙ. НЕГРАМОТНИ ЛИ СА ЖУРНАЛИСТИТЕ ИЛИ ИМ ПЛАЩА НЯКОЙ ЗА ДА МАНИПУЛИРАТ. КЪДЕ ВИ Е ПРОФЕСИОНАЛИЗМА ПСЕВДОЖУРНАЛЯ.
54
14
 
6
 
! Отговори
За ко преди 5 години
Що? Моята витара е 4х4. С летни гуми си карам и зимата. По добре съм от 4х2 със зимни гуми. Айде чао.
53
2
 
15
 
! Отговори
До 53 Минко преди 5 години
Няма такова нещо - задължителни 4 мм.Над 4 мм само ако караш с летните гуми през зимата, но ако си със зимни гуми - над 1,6 мм. Така е по закон, но по-добре си карай със зимни гуми с голям грайфер.
52
0
 
18
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Четете бе!За грайфер 1,6 мм пише в Правилника за прилагане на ЗДвП. В ЗДвП пише само, че през зимата, ако гумите ти не са за зимата, грайфера трябва да е повече от 4 мм.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бал съм ги у гумите. Кат ми дигнаха сега гражданската и данъка, ще хлъзгам с летните. Пари за зимни няма и няма и да дам повече
50
6
 
11
 
! Отговори
Минко преди 5 години
Що пишете глупости ве ей. Не е задължително. Трябва 4 мм протектор. Аз си драпам целогодишно с летни и нема ядове. Баща ми се със зимни вида спорт ша да е карал. Ам да земат да измислят и пролетни и есенни, че балъците да купуват по 5 чивта гуми на година.Сложил съм на аудито даже и лепенка отзад, че спира тудно...кой какт изка да *** разбира, ама най е важно задкормилното устройство. Гуми- муми алабала
49
1
 
7
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
"Гуми предназначени за зимни условия" са "зимни гуми", както се наричат за по-кратко. Същото е и с "летни гуми". Да не искаш всеки път да пиша "гуми предназначени за високи летни температури и не знам какво си още"? хайде не се прави на по-светец от папата.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо, в закона за движение по пътищата, понятие зимни гуми няма. Вземи се образовай малко, преди да пишеш глупости.Чл. 139. (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:4. (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.