20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!

Менда Стоянова: Българинът трябва да живее по-екологично
16 ное 2018 09:10, Златко Желев
348
20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!
Снимка: Facebook

Шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обясни, че ако оттегли своето предложение, "Гражданската отговорност" ще скочи 2 или 3 пъти от сегашните й размери.

Тя настоя, че някои стари автомобили ще имат облекчения, като такива посочи 14-годишните например.

Още по темата

"На практика увеличение на данъка ще имат коли само на по 18-19 години, а най-голямо натоварване ще получат мощните 20-годишни автомобили", поясни тя пред БНТ.

"Справедливост при данъците максимално няма как да се постигне. Истината е, че от това няма да дойде особен допълнителен приход към общините. Целта е българинът да започне да мисли какво си купува и как това се отразява на околната среда. Трябва чрез този данък българинът да живее много по-екологично", обясни тя предложенията си за промени в данъка.

"Това, което предлагам аз, е първо създаване на методика. Това ще даде индикатори за справедливост. Няма единно прилагане, защото няма критерии. Второто е за този разширен кръг лица да се сложи таван от 5 000 лева обезщетение. Надявам се парламентът да приеме това предложение, защото това касае 3 млн. българи, които имат "Гражданска отговорност", завърши Стоянова.


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
2
 
! Отговори
Ала бала преди 4 месеца
Те господата ни министри толкова чисти толкова бистри за народа все работят па се чудят как да го изработят Ех народе работи джоба ти си ни пълни а тебе кво като те боли нали избрал си ни ти кво тогава ти горчица който и да избереш все това ти ще ядеш
298
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 месеца
- С евтина селска - няма ли?!?
297
0
 
3
 
! Отговори
Co преди 4 месеца
Дали старите коли няма някой да ги потърси за използването им като коли-бомби, собено по-мощните - над 2000 кубика, за атентати в Арабския свят,и не само там, във всички държави, където има опити за явен геноцид на народи. Както казваше преди четири години някакъв арабин-ислямист, че старите коли побират най-малко 200-300 кг. взрив, тринитротуолуол, а ако няма -смес от селитра,сяра, бронз, калиев перманганат и много пирони, болтове и шипове. Пази бложе това да не се случи в България!
296
0
 
13
 
! Отговори
Симеон преди 4 месеца
Менда Стоянова - Българите да мислят з екологията?, Кога?, Когато се изсекоха горите ли или когато се горят сметищата, че кой не иска да си купи нова кола за да е облекчен от данъци и гориво, но как да се случи когато хората в България живеем не като хибриди а като над 20 годишни автомобили
295
0
 
14
 
! Отговори
Joko преди 4 месеца
Мента,... прокарваш лобиски закони !1 Тръгнала си по ос_раните пътеки на Валерчо...
294
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Значи Бонус-Малус се въвежда наравно за всички шофьори, а вдигането на цената на гражданската (неоснователно) от еко съображения се вдига със задна дата. Да не говорим че данъка в общината отчита годините на автомобила! Не гражданската!?!?
293
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
наглост на eвpейско ниво
292
1
 
36
 
! Отговори
Тракториста преди 4 месеца
Абе идиьоти нагли вие не разбрахте ли че трябва първо да вдигнете доходите на народа че всеки да може да си позволи нов автомобил на никого не му се кара вехтушарника на западняра как за трийсет години не се наядохте не ви е целта хората да си копуват нови коли целта ви е да вдигнете данъците да пълнете хазната да има кво да крадете само трепане ще ви оправи
291
1
 
35
 
! Отговори
Здравейте преди 4 месеца
Просто изпуснахме момента че не ви застреляхме всичките още 90 години.. Сега сте мафия в лицето на Европейския Съюз и САЩ !! Печелите!!!
290
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва цялото правителство да се свали може би тогава ще разберат че хората в България живеят с мизерни пенсии и заплатии не могат да си позволят нови коли
289
2
 
28
 
! Отговори
Здравейте преди 4 месеца
Заглавие за депутати и правителство 20 години затвор !!! Така ми харесва!!!
288
0
 
14
 
! Отговори
Здравейте преди 4 месеца
Много ли се радваме????Какво заглавие само!!
287
0
 
29
 
! Отговори
Тъпака преди 4 месеца
От кога вредните емисии се определят от годините на автомобила а не от газаналозатор.
Аз ли съм тъпака или някой претендира да ми вземе името.
286
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДанЪК се пише,не данАк!
285
0
 
28
 
! Отговори
ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ преди 4 месеца
Съгласен съм, че трябва да се съблюдават еко нормите, но за целта нека ДАНАКЪТ , а не ГРАЖДАНСКАТА да се обвърже с:
- замереното ниво на вредните емисии (при Годишния технически преглед)
- ако не е така (според емисиите), нека да важи за новорегистрираните автомобили (вместо правилата непрекъснато да се променят)

Въпрос: КАКВО ОБЩО ИМА ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ С ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ И ЕКОЛОГИЯТА. КОНЦЕПЦИЯТА НА ЗАСТРАХОВКАТА Е ДА СЕ ОБЕЗЩЕТИ ОТСРЕЩНАТА СТРАНА ПРИ ПТП?

ТОВА СА ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ!
284
0
 
33
 
! Отговори
ГРАБЛИВИ ПТИЦИ преди 4 месеца
"20-годишните коли със скъпа Гражданска. Това е!. Българинът трябва да живее по-екологично"
Каква ти екология? Какви 5 лева? На едни стари дизели им сипват горяло масло в резервоара, а други бензинови са с газови уредби с инжекцион и са супер екологични? И двете са 20 годушни автомобили.

А за тези дето горят гуми, стари дрехи и всякакви пластмасови отпадъци, за да се отопляват, кой ще им направи забележка, а? Или ЕЛЕКТОРАТА не се закача?

ГРАБЛИВИ ПТИЦИ!
283
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Другари и другарки,чакам ви на терминал 2 последният да изгаси лампата и да вземе знамето.До там ни докараха тия че голи и боси да ходим.Опитват се да замажат положението,но истината се вижда.Аз имам едно предложение хайде от догодина на който му изтече ГО да не я подновява,гарантирам ви че до средата на годината застрахователи ще направят застрахоеките по 50лв.Просто знаят че народа колкото и да е недоволен в началото след това винаги си плаща,там ни е грешката!
282
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миндо, сития не вярва на гладния, ти ако вземаш 500-600лева заплата няма да предлагаш такъв безсмислен закон само че 4000-5000лева ти се говори. Аз да съм на твое място ще предложа да се данък че хората дишат въздух. Вярвам че сега добре спиш.
281
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Т.е.ако я разбирам тая, тъй като тя е по стара трябва да плаща по-високи осигуровки, данъци и прочие. Такава и е логиката на поредната обезумяла калинка. Те хората нарочно карат стари коли, не е заради безкрайно ниските доходи. Колко трябва да си зле за да мислиш по този начин!
280
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато голяма част от хората се чудят как да си платят сметките и дебнат промоциите по магазините за да напазаруват храна, не очаквай " чрез този данък ... да живее по-екологично..." ще живее по-икономично и ще продължи да си кара старите коли. Едно семейство пенсионери, купили си нова кола когато са били по-млади и работещи, как да си купи сега нова кола?! Най-справедливо е всички регистрирани до сега по сегашната схема, от утре по новата. Но не ви изнася, нали?