20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!

Менда Стоянова: Българинът трябва да живее по-екологично
16 ное 2018 09:10,
348
20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!
Снимка: Facebook

Шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обясни, че ако оттегли своето предложение, "Гражданската отговорност" ще скочи 2 или 3 пъти от сегашните й размери.

Тя настоя, че някои стари автомобили ще имат облекчения, като такива посочи 14-годишните например.

Още по темата

"На практика увеличение на данъка ще имат коли само на по 18-19 години, а най-голямо натоварване ще получат мощните 20-годишни автомобили", поясни тя пред БНТ.

"Справедливост при данъците максимално няма как да се постигне. Истината е, че от това няма да дойде особен допълнителен приход към общините. Целта е българинът да започне да мисли какво си купува и как това се отразява на околната среда. Трябва чрез този данък българинът да живее много по-екологично", обясни тя предложенията си за промени в данъка.

"Това, което предлагам аз, е първо създаване на методика. Това ще даде индикатори за справедливост. Няма единно прилагане, защото няма критерии. Второто е за този разширен кръг лица да се сложи таван от 5 000 лева обезщетение. Надявам се парламентът да приеме това предложение, защото това касае 3 млн. българи, които имат "Гражданска отговорност", завърши Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
37
 
! Отговори
Съседа преди 5 години
Защо не забранят и старите политици, те също замърсяват въздуха и тровят нервите на българския народ. Защо не забранят безразборното изсичане на българските гори които са БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ в организма на държавата ни, а в същото време ни заблуждават с остарелите автомобили и комини. Защото приходите от продажбата на ценната дървесина захранва здраво бездънните партийни касички на водещите партии.
234
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Тези са пълни ненормалници не разбраха ли че не колите правят катастрофи А хората всички са за затвора до един
233
0
 
5
 
! Отговори
Ала бала преди 5 години
Господин Симеонов си подал оставката то и Левски ако беше си е подал ?Ама нали сте избрани от народа за народа ами работете ,както той работи за вас господа министри и Н.П.
232
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да мислел българина какво си купува и за околната среда?!?!А с какво ,кой ще мисли?!?!?***.....Истината е една резни главата на българина и напълно хазната ,за да се гушат малцина !!!!
231
0
 
15
 
! Отговори
Ала бала преди 5 години
А нямало прираст КАК ДА ГО ИМА ВЕ ОНБАШИИ вместо да ги дам за децата да ги дам на вас щот не мойте да си покриете разходите Ей ще го погробихте българина ве битери стига сте алчняли ве няма за кой да се гласува разберете държава без глава няма значи няма да има и БЪЛГАРИЯ това ли искате то се знае слаб цар слаба държава.
230
0
 
35
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Народа го взеха за бездънна яма.човек ще помисли че тия пари ги събираме от земята.
229
0
 
32
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
ГЕРБ - грабежи.екзекуции.рекет, бедност.
228
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мендо, като пърдиш не замърсяваш ли въздуха?
227
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менда Мента Менте
226
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
До frelia защо си мислите, че електрическите коли са екологично чисти, пример е чернобил или тецовете пръскат маргаритки във въздуха
225
0
 
20
 
! Отговори
Ала бала преди 5 години
Здравето ни разкатаха и нас и на нашите деца и на внуците ни с храната всичко що се яде от магазина е отрова много ама много са малко чистите храни Тръгнали да говорят за чист въздух и за зимни гуми.НАРОДА *** Е СВИКНАЛ ДА ЯДЕ ДАМИ И ГОСПОДА" народни представители" И ВАС ЩЕ ИЗЯДЕ.
224
2
 
2
 
! Отговори
ADogoiniv преди 5 години
Samo elektrucheski motori....da jivee vec, aec, tec varna!
223
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мендо колите които са на газ са екологично чисти,защо и те ще плащат скъпа гражданска.Работата е там че искате парички от бедния народ да се нагушите отново и не те интерисува екологията
222
0
 
21
 
! Отговори
Ала бала преди 5 години
Що не забранят храните които тровят народа що е колбас всичко е *** за захарни и млечни също
221
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме си виновни че спим,а не затваряме граници и пътища както гърците
220
9
 
3
 
! Отговори
Frelja преди 5 години
Nezabavna zabrana na dizelovite i na benzinovite motori, mnogo ubiistveno tsapat vazduha na rbg. Samo elektromotori ste razreshavame v rbg.
219
0
 
46
 
! Отговори
Психото преди 5 години
Да слезнат малко при народа да видят как се живее с 560лв. И с тези пари дали ми е за екология. Те самите взимат по 5000лв и си мислят че всички живеем така хубаво като тях. Оставка на всички и да им конфискуват имуществото. И те да поработят за минимална заплата да видят как е. *** мръсни
218
0
 
43
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Целта е да ни ограбят и принудят да слезнем от колите.
217
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
точно ако приемат нейното и на застрахователите предложение застраховката на почти всички ще скочи два три пъти защото кой няма нарушение а за да ти намалее след това трябва да минат седем години без нарушение.това направо си е увеличение като ни обясняват че 80% щели да плащат по малко.
216
2
 
51
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тази Минда веднага да подава оставка.През последния месец работи като адвокат на ЗК.Марш к.уче проклето