20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!

Менда Стоянова: Българинът трябва да живее по-екологично
16 ное 2018 09:10,
348
20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!
Снимка: Facebook

Шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обясни, че ако оттегли своето предложение, "Гражданската отговорност" ще скочи 2 или 3 пъти от сегашните й размери.

Тя настоя, че някои стари автомобили ще имат облекчения, като такива посочи 14-годишните например.

Още по темата

"На практика увеличение на данъка ще имат коли само на по 18-19 години, а най-голямо натоварване ще получат мощните 20-годишни автомобили", поясни тя пред БНТ.

"Справедливост при данъците максимално няма как да се постигне. Истината е, че от това няма да дойде особен допълнителен приход към общините. Целта е българинът да започне да мисли какво си купува и как това се отразява на околната среда. Трябва чрез този данък българинът да живее много по-екологично", обясни тя предложенията си за промени в данъка.

"Това, което предлагам аз, е първо създаване на методика. Това ще даде индикатори за справедливост. Няма единно прилагане, защото няма критерии. Второто е за този разширен кръг лица да се сложи таван от 5 000 лева обезщетение. Надявам се парламентът да приеме това предложение, защото това касае 3 млн. българи, които имат "Гражданска отговорност", завърши Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
34
 
! Отговори
мак преди 5 години
Нали българинът мисли, какво купува, глупава жено. Купува според възможностите си, по-евтино. менда и подобни с големи заплати нямат такава дилема. И пак не разбрах, ако тая не очаква кой знае какви приходи за общините, защо го вдигат данъка? И как той ще подобри качеството на въздуха, пак ще попитам.
214
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бяхте наглата к...а . Вместо да вдигат заплати ми внасят работници от Украйна. А българина да проси из Европа. И хляба стана 1.50 ли. И душата ли ни искат. Нагли гербаджии.
213
1
 
46
 
! Отговори
ГО- ФАЛИТ преди 5 години
Не ме е страх да фалират застрахователите. Тъкмо да махнат тази порочна система. Аз не съм направила никаква катастрофа през последните 10-12 години, нито пък някой ме удрял. За какво ми е тази застраховка? Каквото и да ми се случи все аз си го плащам. Искате на гърба на жертвите да ограбите народа.
212
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕНДО, прекали ***,с твоите номера на данъчна счетоводителка ще катурнеш Герб от власт!
211
2
 
54
 
! Отговори
Аза преди 5 години
А това, че се изсичат горите и избиват животните, въобще не е фактор за въздуха, нали?На никой не му пука за горите ни и за нейните обитатели! Проблема бил в малката ми количка, която е на 19г., едва 50коня и бас държа, че замърсява по-малко от някое 4годишно, депутатско бмв.
210
1
 
25
 
! Отговори
Аза преди 5 години
А това, че се изсичат гоеите и избиват животните, въобще не е фактор за въздуха, нали?На никой не му пука за горите ни и за нейните обитатели! Проблема бил в малката ми количка, която е на 19г., едва 50коня и бас държа, че замърсява по-малко от някое 4годишно, депутатско бмв.
209
0
 
29
 
! Отговори
Вуй преди 5 години
Три компании работят като застрахователни продукти основно ГО,около 90%от всичките им продукти,други три делът им на ГО е около 50 /'65%.от застрахователните им продукти.След като ГО е задължителна,кого обслужва съда с решението си и депутатите в парламента.Щели да фалират,много добре,ще останат на пазара две или три компании които знаят как се управляват финанси..навремето като имаше само ДЗИ,какво?Нямаше застраховки ли?
208
0
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Менда стоянова да доплаща за гражданската.толкова ни са възможностите за това караме 20годишни коли.да ме уреди менда на заплата 4000лева и аз ще карам нова кола.не ви е срам обирджии.
207
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мендо, Мендо. с тия наши доходи точно ни е през... за екологията! Не схванахте ли, че 70% от хората са на ниво, сметките ли да платя или да ям? Каква екология, какви 5 лева? А иначе всеки иска нова кола, защо не и електромобил, ама май ще ги гледаме само по изложенията или по телевизията и ще въздишаме. Че кой иска да кара стара трошка?
206
0
 
43
 
! Отговори
Алооооо преди 5 години
И,като се вдигне гражданската...ще стане ли въздухът по-чист??? Или го правят за ПАРИ....
205
0
 
29
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Менда Стоянова: Българинът трябва да живее по-екологичн.................КВА СИ ТИ; НИТО ЩЕ ПЛАЩАМ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ, А КАК ЩЕ ЖИВЕЯ НЕ ГО РЕШАВАШ НИТО ТИКВАТА, НИТО ГРАБ-ЕЖ, ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА мента стоянова.
204
0
 
26
 
! Отговори
asdf преди 5 години
И....ЗРОДИ!!!!
203
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия сериозни ли са? Ще решат проблема с вдигане на цени! Ако нямаш 50000 за нова кола и След вдигане на данъка пак няма да ги имаш! Знаят го много добре! И вместо 100 лева, ще си плащаш 200, защото друг начин няма. И ще оберат народа, каквато е И основната идея. Околна среда, айде малко по-сериозно.
202
0
 
51
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 193Най жалкото е,че канцеларски плъхове работещи в държавни администрации се оплакват,че реално работещите (тези които по цял ден стоят прави във фабрики,производства,строежи,сервизи и каквото друго се сетиш) тровели първите с газовете от колите си.Това ли ви е проблема?Че тези които реално изкарват парите на държавата (същите тия които държавата им краде по 60% от заплатата за да има за държавните ***) искат да имат физическата възможност да не киснат прави по автобуси, а да си приберат
201
0
 
2
 
! Отговори
asdf преди 5 години
***!!!
200
0
 
29
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 193Когато автобусите ни станат поне от този век, тогава можем да си говорим! Гражданите не се мразят толкова, че през лятото да са в една консерва в която да се сваряват живи, а зимата да премръзват от снега които влиза през прогнилия под! Хайде преди да качим всички в градския, то да го направим поне на 15-20г. возила! Хайде преди да обвиняваме хората в щяло и нещяло и да им изземваме правото да се предвижват свободно, то поне да им дадем алтернатива!
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бивш ГербажияИ аз съм така.
198
2
 
15
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 193Драги, ако не си наясно извън Шопия също има градове и села - а много от тях или нямат градски транспорт или той е набор на водача си (минимум 50г. възраст)! Ти би ли слязъл от колата си за да се возиш в автобус на 50+ години, целия ръждясал, с дупки по пода, с криви гуми, с висящ под водача акумулатор, влачещ се с 20 км/ч (защото ако вдигне над 25 и се чупи на секундата), автобуси идващи с 45-60 мин. закъснение (ако въобще дойде)?След като има закон за такситата, то и за градския трябва
197
0
 
45
 
! Отговори
Бивш Гербажия преди 5 години
Повече за Герб няма да гласувам никога!!!Всичко вдигат. Данъци винетки такси бензин гражданска... Всичко все при тях се вдига. А тази крадла менда срина целия рейтинг на герб. Долу менда кравата!!!
196
0
 
24
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарката Мента Стоянова е вярна и отговорна партийна другарка. Не возприемаме да се пише и коментира срещу нея.Ваши: Бней Брит