Audi с кросоувър за Китай: Електрическия Q2 L e-tron

Бъдещият автомобил е част от стратегията за "локализация" на Audi
21 ное 2018 18:35, Екип на Automedia.bg
1
Audi с кросоувър за Китай: Електрическия Q2 L e-tron
Снимка: Motor

Компанията Audi отбеляза със специално събитие 30-годишнината от партньорството си с китайския производител First Automotive Works (FAW), като на него беше показана първо официално снимка на електрически кросоувър Q2 L e-tron. Това е и първият модел на ток на немската марка, създаден за пазара в Китай, като продажбите му ще стартират догодина.

Любопитното е, че по-големият електрически кросоувър Audi e-tron, чиято премиера беше тази есен, ще се появи в Китай едва през 2020 г. И ако той вече е добре познат, то официални подробности за компактния SUV-модел Q2 L e-tron липсват.

Неофициално се твърди, че в основата на електромобила е платфомата MQB, като пробегът на модела с едно зареждане е около 500 км. Дизайнът на кросоувъра е напълно традиционен, за да може да се хареса на местните купувачи. Като цяло той до голяма степен повтаря този на e-tron.

Бъдещият Q2 L e-tron е част от стратегията та Audi за „локализация” на различните модели, като се взимат предвид специфичните изисквания на китайските клиенти. Основна роля в случая играе и предлагането на специални цифрови сервизи. Компанията стана първият производител, който предложи в Китай специално разработени 3D-карти и система за разпознаване на йероглифи.

Първият електромобил на Audi – кросоувърът e-tron (на снимката), беше показан през септември. Машината разполага с два асинхронни електромотора със съвкупна мощност 360 к.с. и 561 Нм въртящ момент. Капацитетът на батериите е 95 кВт/ч, което осигурява пробег от едно зареждане от 500 км според новия цикъл за измерване WLTP.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Това го слушаме от поне 5 години. Немците още от 2010г запонаха да лъжат че догодина пускат на пазара електрически коли.Още ги чакаме......А в САЩ хората вече пускат второ и трето поколение ел. автомобили които скоро ще станат и напълно автономни.В САЩ Тесла вече задмина по продажби немската тройка.