Караш без винетка и… 300 лева глоба + 70 лева такса

Обещание: Цените на винетки за догодина остават същите
22 ное 2018 08:40,
28
Караш без винетка и… 300 лева глоба + 70 лева такса
Снимка: архив, Булфото

300 лв. глоба и 70 лв. компенсаторна такса ще плащат шофьорите, които не са си купили винетка и бъдат хванати на пътя.

Още по темата

За камионите над 12 тона и превозните средства между 3,5 и 12 тона компенсаторната такса е съответно 175 и 125 лв. Глобата за тях е 1800 лв.

Това става ясно от промени на тарифата на таксите, които събира Агенция "Пътна инфраструктура", обявени за обществено обсъждане.

Засега няма промяна в цените на винетките, се вижда от предложенията. Новото е, че догодина ще има и за уикенда, която ще важи от 12:00 ч в петък до 23:59 ч в неделя.

Очаква се тя да бъде предпочитана повече от седмичните и месечните винетки от шофьорите, които по-рядко пътуват по платената пътна мрежа, мотивират се от АПИ.

Цената е изчислена, като са взети предвид редица фактори и разходи. Предложението е за 10 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 20Еми ако следваме твоята логика: всички в Северна България да спрем да плащаме каквито и да е данъци и да оставим *** в Шопия да умрат от глад, кво ти пука за тях!Прекрасно ще е, всеки неплатен данък за несъществуващ път = един умрял от глад шопски ***!И тия комунистически мантри с - нали не ядете асфалт ги приказвай пред другарите си от младежкото БКП (ГРОБ) когато се събирате да си мерите червените книжки. Аз лично винаги съм искал пътища като хората!
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега не ми се е случвало полицай да ми откаже 20 лв. Плащам му и всичко е ОК. Спестил съм хиляди от винетки.300 лв год за винетка. Значи трябва да ме спрат 15 пъти. Невъзможно! 14 пъти да ме спрат и да им платя 20 лв ,пак съм на далавера.Просто, мразя една Тиква да ме прави на ***. Пътищата са много зле и затова никакви винетки.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До iceblast88В Северна България също плащаме данъци, акцизи, свинетки, ама нови пътища не сме виждалиНали не ядете асфалт?Какво ти пука?
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 100 лева ако купя асфалт и запуша няколко дупки ще има по голям ефект отколкото да ги давам на тия изедници!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уикенд винетката е много скъпа. То с тази цена направо те принуждават да си купиш годишна, това е целта. 9 уикенда са два месеца??? Е кво като карат някои рядко. Всеки си кара когато му се налага. На годишна винетка ти се пада по 1.86 лв. на уикенд. А тази която предлагат е 5 пъти по-скъпа. Добре де, 4 лева да е уикенд винетката, ама 10 лв. е прекалено.
16
0
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До redordeadА колко от тези които сега крият доходи са плащали данъци с години и накрая държавата нагледно им е показала какви балами са били досега? *** пример - и мъже и жени плащат за отпуск да гледат дете (бащинство или майчинство) обаче той се ползва само от единия, а другия продължава да работи и да плаща този данък без да има право да го ползва! Да не говорим за това, че 2г. след като започнеш да се осигуряваш на по ниска заплата, предишните ти вноски магически се изпаряват и не важат
15
1
 
24
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 11Мини по пътя Русе-Кубрат и ако стигнеш до крайната си точка без да са ти изпадали пломбите тогава говори. Ако не знаеш цяла България не е само Шопия и района! В Северна България също плащаме данъци, акцизи, свинетки, ама нови пътища не сме виждали откакто немските войски минаваха посока Гърция! Един път Русе- В. Търново 50г. немогат да го направят като хората, а това е най- натоварения с камиони път в цяла България и тия камиони също плащат данъци! Ама те тия пари отиват за метро в Шопия!
14
0
 
10
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
АБЕ НАПРАВЕТЕ Я ПО 5 ЛВ ЗА УЙКЕНДА И ЩЕ ВЗЕМАТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10-те лева.
13
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До АнонименТи сериозно ли ????
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Бойко не го ли е срам да иска да отделяме по 26,5 стотинки на ден за годишна винетка?Всеки ден това е по една цигара по-малко ако човек е пушач.Обирджия!
11
15
 
7
 
! Отговори
redordead преди 5 години
любимата тема на българина - да се оплаква, че трябва да плаща данъци и в същото време да се оплаква, че държавата не ремонтира, щото няма пари...Ок, че се краде, краде се, ама при положение, че сигурно 50% от тук пишещите се осигурявате на минимална и прибирате останалото на ръка, с какво право ще критикувате някой друг, който краде?
10
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички говорят за някакъв лунен пейзаж по пътищата а аз като тръгна да бътувам не виждам една дупка.Защо така?
9
2
 
17
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
А когато си попилееш колата по лунния пейзаж след знака за свинетка да разбираме ли,че разходите по ремонта ще се поемат от новата държавно структура която ще дублира дейностите на ДАИ и КАТ? Или те са просто новия башибозук на които трябва да плащаме заплатите и те като АПИ и агенциите и комисиите няма да носят отговорност за покъртителното състояние на коларските пътеки наречени от Тиквонии "магистрали"?Нова система за назначаване на безмозъчна рода на държавна хранилка
8
5
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Плащаш--и караш....!!!КАТО в Белите Страни!А, заплатата--както се. Договориш!НАЛИ плащате на Профсъюзи, бе...НАЛИ ВИ. Защитават?????!!!
7
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
да не ми се наложи да пътвати по третокласни пътища шарнири тампони носачи вкичко заминава
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От години винетка не съм купувал. Спират ме,давам 20 лв и глоба няма.!
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние ще глобяваме катаджиите с 300 лева, заради лошите пътища и щетите по колите ни.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПЪТ 813 САМО ДУПКИНали не ядяхте асфалът
3
3
 
22
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Истината е че ни казват от Далече, по заобиколния път - Не плащаш Не караш! Това е. Всички магистрали и главни пътища ще станат с бариери и ще си плащаме като навсякъде в света - Само че навсякъде в света хората имат нормални доходи и тези разходи са им капка в МОРЕТО. Яко да ни е дупеее
2
2
 
11
 
! Отговори
ПЪТ 813 САМО ДУПКИ преди 5 години
А ПЪТ 813 САМО ДУПКИ ТЪРСИ В НЕТА- road 813 bulgaria