Таксиджийски драми: Стоянките им куци, тарифите им – малки!

Подготвят протест в столицата, готови са да стигнат и до премиера
22 ное 2018 09:15,
61

Таксиметровите шофьори в София на бунт срещу частните автомобили, които използват техните стоянки.

Легалните таксита започнаха наказателни акции срещу нарушителите и предвиждат протест пред Столичната община.

"В четвъртък миналата седмица беше първата акция. Състои се в действия, които целят да покажат на обществото, че таксиметровите стоянки са предназначени за спиране на таксиметрови автомобили, а не за спиране и паркиране на частни коли", обясни председателят на Националния таксиметров синдикат Рени Димитрова.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че проблемите в бранша са много. По думите ѝ сериозен проблем е въвеждането на минимални тарифи от страна на Столичния общински съвет. Въведена е само максимална и тя не е актуализирана, отбеляза Димитрова.

"Стоянките са на неподходящи места и неизползваеми. Поставени са на абсолютно непрактични места", настоя тя.

Таксиметровият шофьор Малин Господинов посочи, че в момента максималната тарифа е тази, която трябва да бъде редовната. По думите му Столичната община абдикира тотално от проблема.

"Ще протестираме следващата седмица пред Столичната община. Ако не се разберат и задействат, ще помолим г-н Борисов, защото проблемът е национален", заяви Господинов.

"Това е действие, с което целим да обърнем внимание върху нашия проблем и да накараме институциите да заработят. Имаме разбиране само от "Градска мобилност", започнахме да работим с тях", коментира колегата му Красимир Цветков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
Ей гольо ела до Симеоново и ми го кажи лично;)
56
0
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
То и тротоарите са да гарантират сигурноста на пешоходците но никой не протестира за паркиралите върху тях "талиги" а власта не взима никакво отношение. Хората се научиха по средата на улиците да вървят, за по сигурно.
55
0
 
3
 
! Отговори
Сссс преди 5 години
До 53 Разликата не е голяма. Както пречиш на автобуса така пречиш и на таксито когато им спреш на определените за тях места. А ако говорим за самите знаци ДА прав си те са от различни групи . Както и да е.В нашия град паяка ги вдига за секунди.
54
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 5 години
какво искат тези отново? някой от тях да плаща данъци? повечето са такива ***, че ми е неприятно да се качвам при тях.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Константин ЖековГолям винкел си, голям ербап. То мъж, то про.стак. Типичен таксиджия. И не се търси белята, че да не седнеш на извадения винкел. Като ман-галите сте - смели като сте много. Не си търси белята.
52
0
 
4
 
! Отговори
До 51 Сссс преди 5 години
Тогава защо питаш в пост номер 33"А каква разликата между спирката на автобуса и на таксито?"Би трябвало да знаеш разликата, а тя е доста голяма.
51
2
 
8
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
Кво ревете бе? На вас все нещо не ви е наред. Петък вечер и събота вечер хич ви няма. Нямало коли, та даже си избирате и курсове. Чака се по половин час дори за читав курс. Няма ги UBER и пак го подкарахте през просото. Да ама вече и Taxi Maxim карат с частни коли и ще почнете да се замисляте кво да избирате, иначе глад.
50
3
 
1
 
! Отговори
Сссс преди 5 години
До 33 . Ако бях шофьор ли? Тия километри които съм ги минал за 27г с камиони и таксита ти само можеш да ги сънуваш.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46Да се ориентират към друга професия, която не страда от пренасищане примерно? Не може половината нация да работи като такси
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Да работят. Да се движат. Може да чакат и на други места, ползват радиовръзка с централата все пак. Има и възможност онлайн да се поръча такси. Да си гледат дисплея докато чакат.
47
0
 
8
 
! Отговори
Георги Иванов преди 5 години
До Константин ЖековКое му е гъзарското на септичната яма в Симеоново, накои живеят в София а останалите сме родени тук
46
7
 
1
 
! Отговори
Константин Жеков преди 5 години
Не, от София съм. Живея в гъзарски квартал)
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще говоря за Пловдив защото съм от там. При издадени над 2000 разришителни за таксиметров провоз и при работещи средно 1200-1300 коли през деня има неповече от 50-60 стоянки, който събират макс 100 коли. Според вас другите над 1000 какво да правят да летят ли.
44
0
 
8
 
! Отговори
Георги Иванов преди 5 години
До Константин ЖековГ-н Жеков тази касичка която така старателно искате да счупите с винкел /явно сте от кв.Симеоново в Перник / , та същата тази касичка ви храни и вас ,и семейството ви вероятно В този контекст е редно да проявявате малко по голям респект към касичката ,тя може да бъде и много щедра но може да бъде и адски стисната .Не мисля ,че с това си поведение ще спечелите повече клиенти ,то само олицетворява и затвърждава онова с което ви описват повечето тук .
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи ден един предпочете да гледа телевизия в колата и да си чопли носа вместо да ме закара на един курс за 5 лева. Да стоят гладни бакшишите, чудят се как да изкарат пари, без да свършат работа за 2 стотинки.
42
2
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
До Анонимен 42И с кръчмите е така - само 90% е заетостта щото българите немат кинти!
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с този хейт. 90% от автопарка в България е над 20 години, заради ниските доходи на хората. Как очаквате таксиметровите коли да са нови. Всеки иска да кара нова кола, а не внос от Германия на 80000км( 280000 реални), но такава е ситуацията.
40
0
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Бакшиш не е професия, а диагноза!
39
2
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
А "уважаемите" таксиджии кога ще се научат да спазват знаците и да не си правят незаконни стоянки навсякъде из града?! Пример: Пред вхуда на Сердика Център: блокират цяло платно на изключително натоварен булевард. Настоявам и за протести срещу това!
38
16
 
5
 
! Отговори
Константин Жеков преди 5 години
Аз съм таксист и какво? Елате ми кажете нещо в очите да ви смачкам с винкела! Живея в Симеоново, не ме е страх да го кажа, елате и питайте за мен и ви чупя! За мен сте просто касичка))