От Tesla до Трабант – марките, които българите карат. Кой сега е №1

В България има регистрирани близо 600 електрически коли
Обновена: 29 ное 2018 11:24 | 29 ное 2018 09:00,
76
От Tesla до Трабант – марките, които българите карат. Кой сега е №1
Снимка: архив, Булфото

Общият брой леки автомобили в България е 2 762 590, като по пътищата ни се движат над 150 различни модела.

Според данните на МВР по-голяма част от автопарка ни е с възраст над 20 години – такива са 1 473 237 от регистрираните коли.

Абсолютен лидер в класацията са автомобилите с марка VW, държейки над 15% пазарен дял в сраната с 425 805 регистрирани коли, но както и при общия брой коли, тук също преобладават тези с възраст над 20 години.

На второ място са Opel - 351 654. В челната тройка попада и Mercedes - оказва се, че в България има регистрирани над 193 хил. автомобила от тази марка (193 486).

От данните на МВР се вижда, че все ще има доста автомобили съветско производство, както и от бившите соц страни – Волга, Москвич, Лада, Чайка, Варшава, Булгаррено, Застава, Вартбург и Трабант.

Не по-малко обаче са супер луксозните автомобили с марките Ferrari, Porsche, Bentley, Maserati, Rolls-Royce, Lamborghini и Aston Martin, пише "Дарик".

Статистиката показва още, че в България има регистрирани близо 600 електрически коли. С марка Tesla са регистрирани цели 67 автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Кой сега е 1 - на този риторичен въпрос има само един възможен и вечен отговор - Москвич 412 - тревно зелен - Самото Съвършенство...
69
2
 
7
 
! Отговори
IT преди 5 години
Средностатистическия българин вече може да си закупи Tesla и да си я кара на воля. Значи сме мнооого напреднали във всичко.
68
9
 
1
 
! Отговори
за скрап преди 5 години
Ей, призовавам всички собственици на таралясници - предавайте ги за скрап, като дори и при скрападжиите девиза е "Ръждата яде парата"
67
5
 
6
 
! Отговори
Zelen Eko Bio Pedal преди 5 години
V zapadna Evropa gi karat samo nekvi 90-godishni babi i dedovci do ALDI i LIDL da si kupqt banani na promociq. V BG - fenovete na markata sa nekvi psevdo Zelenite kloshari, koito piqt dvulitrovki bira na narodniq teatar i se mislqt za mnogo EKO
66
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тесла кой изобщо го кара това недоразумение.
65
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Vidin-Sofia Нееееееееее, не позна, приятелю.Той е старо куче , подготвен за всички ситуации! Отзад в багажника си вози агрегат, кабели и туба бензин.....Но ти малко го надценяваш. При -10 градуса, батерията му ще е паднала сама, още преди Петрохан.
64
3
 
8
 
! Отговори
Vidin-Sofia преди 5 години
...i kato ti padne bateriqta gore na Petrohan, zimata na -10 gr. i si udri praznata glava u gazarskata Tesla i 4ekai da te razkusat belite me4ki hahahaha
63
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Баровеца Не позна, Баровец. Просто няма нужда да работя вече.Не, неправилно се изразих.Просто, работата ми не изисква постоянно личното ми ангажиране вече , надолу по веригата.Но е имало времена, когато не знаех от работа, кой ден сме.
62
0
 
9
 
! Отговори
Пенчо преди 5 години
Отдавна не съм виждал Варшава и Булгаррено.
61
4
 
5
 
! Отговори
Баровеца преди 5 години
До Един от СеверозападаЯсно ми е защо си броиш стотинките. Цял ден ако висиш по сайтовете все ще си така. Стягай се и почвай да бачкаш. Бачкането е за бачкаторите дето си броят стотинките като теб, а готиния живот е за нас, баровците.
60
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До ПловдивчнинЪтДай Боже, да се сбъднат мечтите ти! Жив и здрав!
59
10
 
3
 
! Отговори
ПловдивчнинЪт преди 5 години
До Един от СеверозападаНе, няма още деца, та аз съм само на 26, какви деца. Моите деца, ще бъдат зорко контролирани, напътствани и тренирани. Няма да им дам миг покой, докато изпълнят максималният си потениал и не станат, най-доброто, което им е отредено да бъдат. Така ще ги подготвя, че и на смет да ги хвърля, пак ще просперират. Ще станат силни личности.Просто ми, обърках те, с оново недоразумение Boyan прости ми. Просто днес, много омраза се лее по тези форуми.
58
4
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До До един от Пловдив Еееееееее, чак сега ще те почерпя.Колата ми не е на 20 години, а на 40, дърта жигулка, три пъти кърпена отдолу и 2 пъти сменени прагове и калници, а пребоядисванията и вече не помня колко са.Последния път я боядисах с четка-баданарка, но сгреших-трябваше с мече да я боядисам.Но след тия нови данъци,бонуси-малуси, се чудя дали да не си купя едно магаренце и каруца, и да го гледам на терасата на панелката? Няма гориво, няма винетка, застраховка!!! Майтап бе, Уили......
57
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Пловдивчанина, би ли цитирал точно думите, с които те наричам персонално, лично теб, с обидни имена? Ако те карам да се чумстваш зле, с примера, който дадох, за наследниците, не би трябвало да се чувстваш зле, знаейки , как си ги възпитал и какви ценности си им създал , но не като матириална облага. А пък ако се чувстваш притеснен от примера-значи съм бил прав, и си знаеш стоката...
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До един от ПловдивКолегата ти, да се научи, че си има норми за поведение в публичното пространство и да смекчи тона. Не може, да ходиш и да ползваш езика на омразата, ей така, защото ти не си получил достатъчно в живота...
55
0
 
10
 
! Отговори
До Сингапур преди 5 години
В България имаме 24,6 леки коли на 1 квадратен километър, а в Сингапур имат по 831,6 на 1 квадратен километър. Схващаш ли разликата? Кога ли и в България колите ще станат над 800 на квадратен километър?!
54
0
 
10
 
! Отговори
До Сингапур преди 5 години
Сингапур има голяма плътност на населението и няма накъде да расте - това е огромната разлика, която обезмисля даването на Сингапур за пример. Сега в Сингапур имат по 110 коли на 1000 човека население, но Сингапур е с 123 пъти по-голяма плътност на населението от България и няма накъде да расте. В България място има колкото искаш.
53
0
 
27
 
! Отговори
До един от Пловдив преди 5 години
Колегата от Монтана иска да ти каже, че няма пари за нормален живот, радостен е, че е събрал 2к за 20 годишна кола с която спокойно да ходи на работа на 6км и си е решил основен проблем. 1 мъка по-малко! И тъкмо посвиква на "лесното и мекото" и се явяват някакви хора (по-добре осигурени, с по-добър стандарт на живот но почти загубили човечност) които му казват, че е лошия човек, защото кара 20г каруца и замърсява въздуха. За да бъде добър човек трябва ходи в дъжд и сняг!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде поне 15% от тези регистрирани 2.75 млн. автомобили не са в движение.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СингапурАко работата ти е на киломтеър от вас, училището на детето е на 2 ресечки, университета е на 10 минути път, болницата е на 1 минута с линейка, имаш всички магазини - хранителни, а дрехи, за електроника, за обита, имаш концертни зали, театри и библиотеки ... Да, не ми трябва кола. Осоебно, като метрото ме кара до летището.И живея така, но обратно в старият ми град е ужасно трудно. В БДЖ убиват хора, часнтите междуградски са два пъти на ден, а ако искаш нещо, дето не е от Била ...