Шофьорите в бус ленти: Заради тях пътниците чакат

КАТ започва проверки от днес срещу нарушителите
1 дек 2018 14:30, Петя Славова
39
Шофьорите в бус ленти: Заради тях пътниците чакат
Снимка: Helpbook

Центърът за градска мобилност и "Пътна полиция" в София започват съвместна акция срещу нарушителите, които се движат в бус лентите.

Проверките започват в първия ден на декември и продължават целия месец.

Забавянията в графика, заради шофьори, които нарушават правилата, водят до това, че десетки пътници чакат на спирките много по-дълго или стоят затворени на едно място в обществения транспорт, казват от Центъра за градска мобилност.

Глобата за автомобил в бус лента е 50 лева.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Паркинги и гаражи преди 2 месеца
Колко многоетажни паркинга са построени в София? Само в Моловете и на Летището. Да, ама те са за съответните обекти. Ако се построят толкова, колкото в големите европейски градове, улиците ще се изчистят от паркирали коли, няма да има задръствания, а и много хора ще предпочетат да плащат малко пари за билет за метро, вместо много за паркиране.И бус лентите няма да са конфликтни.
35
8
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Тази бус лента е дълга 10 метра и е 30 метра преди кръстовището. Едно от поредните недомислени рисунки на КАТ и СО. Същото е и положението на "Евлоги Георгиев" при "Марая".
34
4
 
5
 
! Отговори
тинк не гриин преди 2 месеца
когато градския транспорт стане нормален тогава и хора с коли ще се замислят ...съседа си пали астрата сека сутрин кара детето до детската жена си на работа после по обратния път до вкъщи ...ако използваше градски траснпорт колко щеше да му излезе ?
33
6
 
12
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Навсякъде по света правилата се спазват,само у нас не.Не е виновна Фандъкова ,че иска да направи нещо положително, виновни сме си ние, защото нищо не ни спира и правим каквото си искаме.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мрзим селане!
31
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредният прах в очите на хората от страна на Фандъковата мафия.
30
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи само декември месец ще работят от КАТ, така ли?
29
4
 
10
 
! Отговори
До 27 Хмм преди 2 месеца
Като сравняваш ябълки с круши, в София има повече ябълки, отколкото в Берлин има круши. При това Берлин е изключение и наистина има малко коли - само с малко повече лични коли в сравнение със София, където личните коли са около 200 на 1000 човека население
И наистина трябва човек да се вгледа как е организирано движението и паркирането в големите градове в Европа, за да разбере, че в София основният проблем е организацията на движението и паркирането, вкл. и тези бус ленти и велоалеи.
28
15
 
12
 
! Отговори
симпатяга преди 2 месеца
Dude, ти качвал ли си се на градски транспорт, че ги пишеш такива наивни...
Всеки нормален човек не просто се транспортира, важни са бързина, удобство, средата, заобикалящите хора, чистотата, комфорта, независимостта, удоволствието от карането, музикален фон, температура и т.н. Колата ми НЯМА алтернатива. Simple.
27
17
 
26
 
! Отговори
Хмм преди 2 месеца
Чета коментарите и виждам колко ни е примитивно мисленето и как няма да се оправим скоро. Всеки мрънка как не ни трябвали вело алеи и бус ленти, как трябвало да разширят улиците. Не, напротив. Отидете в белите държави, на които искате да приличаме и вижте как е там. В София има почти 2 пъти повече автомобили на глава от населението спрямо Берлин. Стига с тези коли, то поне да бяха нови... Огледайте се в задръстванията - всеки е сам в автомобила.Вие сте задръстването!!
26
23
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Не се сещам къде в София наистина е необходима бус лента. Заради един автобус на 15 минути с 10човека в него, хиляди хора се изнервят в задръстванията по единствената лента за движение направо и надясно. Даже и по Цариградско шосе бус лентата поне трябва да свърши много преди Орлов мост, за да могат завиващите надясно да не висят в безкрайната колона в единствената лента за движение направо и надясно.
25
7
 
32
 
! Отговори
тарикатче преди 2 месеца
Добре е тарикатите да бъдат наказвани. Хубаво би било да се следи повече за такива нагли нарушения. Тарикатите смятат нас останалите за някакви глупави чакащи хора, които не се сещат, че могат да се натъпчат в аварийната лента.
24
8
 
26
 
! Отговори
Лимонад преди 2 месеца
Да направят безплатно билетчето за пенсионери в ненатоварено време. Така ще освободят градския транспорт за останалите които отиват и се връщат от работа. И всички доволни!!!
23
3
 
38
 
! Отговори
Лимонад преди 2 месеца
Те на магистралата 1 път не глобиха някой че изпреварва цяла колона в авсрийната лента по която трябва да мине пътна помощ и линейка ... разписанието на градския транспорт взехме да гоним....
А безумието синя зона ??? Докога ?? Реално половината път е паркинг по този начин. Остави и една лента за автобус, още една за колоездачи... и после хората виновни че има протест заради задръствания и скъпи горива... ще има с такава организация
22
8
 
33
 
! Отговори
Пародия преди 2 месеца
Къде са новите автобуси и трамваи дето крадливата пасмина на лъжлива Дана обещаваше като дигна билетите. Парите са окрадени а балъците да висят по спирките. За *** и малко евтина жълта боя за бус ленти ама старите трошки в грдадският транспорт не върват, а шофьорите псуват идиотиите на Селянката.
21
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига сте хленчили, селинджъри, а зарежете тези автомобили. Промените се правят точно с тази цел - да ви омръзне и да се откажете най-накрая. Ползвайте обществения транспорт, както подобава на ГРАЖДАНИН, и спрете да мислите по начина, който си носите от смрадливото селО.
20
1
 
12
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 2 месеца
До Данче, стига толкова
Господ да пази Младост!
19
11
 
31
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 2 месеца
Аз се сещам за поне 10 улици които не могат да бъдат разширени заради построеното от строителната мафия под протекции от ГЕРБ!
Сега виновни били тези от бус лентите - либерастия до шия!
18
3
 
19
 
! Отговори
Данче, стига толкова преди 2 месеца
В Младост единственият булевард...Не е пригоден за бус-лента, не че някой е...но нека да си съберат парички мишките и да не ги мислим по празниците.
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ал. Малинов го направиха 3 ленти, ама лявата почти винаги за завой наляво а дясната жълта. Ако се спазват правилата, е по-зле от преди, когато бяха 2 нормални ленти.