Двойните глоби през уикенда за джигитите. Ще имат ли ефект?

Експерт: Непрекъснато сме обект на експеримент от страна на контролните органи
4 дек 2018 15:00,
53

Почивните дни да станат време, в което нарушенията по пътя, независимо колко са големи, да се глобяват двойно - тази идея лансират от МВР. Силовите структури са стигнали до идеята след няколко отделни обсъждания по проблема с безопасността по пътищата.

Още по темата

Идеята е дори за по-малки нарушения, ако обаче са направени през почивните дни, да бъдат вземани по 10 контролни точки, вместо 5. Промените се очаква да влязат в сила до седмица, за да могат да обхванат почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден.

"Нека МВР да каже кой предложи тази идея, защото това е една огромна структура. Това е поредното изследване на общественото мнение, което се прави нелегитимно", сигурен е Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност.

Според него хората от МВР може да измислят хиляди неща, но в същото време не могат да смогнат да изпълняват функциите си.

"Трябва да им се изземат доста от функциите, защото просто не могат да ги изпълняват всички. Видя се в годините, че не могат да направят система за намаляване на жертвите по пътищата. Те искат да правят реформи без да знаят какво става", обясни експертът по пътна безопасност.

По думите на Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите българинът е непрекъснато обект на експеримент от страна на контролните органи.

"От МВР сякаш не разбраха, че им се изтърка номера с всички заплахи - камери, глоби и т.н. Нека първо да прочетат Закона за движение по пътищата. Специално за техните задължения този закон е много добър. Искам да ги попитам за последните 3 години колко недисциплинирани водачи са изпратили на проверовъчен изпит. За миналата година само един човек е отишъл на подобен изпит. Защо не го прилагат? От КАТ казват: "Защо да ги пращаме на изпит, като ние не го провеждаме, какво извличаме от това?", допълни Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако протестирате сте популисти и вандали.
29
3
 
24
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
Оставка, вече не се търпи простотията
28
1
 
20
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Мдаа положителен финансов ефект ще имат само джобовете на катаджиите.Тез *** не разбраха че колкото са по високи глобите толкова по големи рушвети има за шапкарите.Или може би знаят.
27
14
 
5
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
98% от протестиращите в Пазарджик са джигити на пътя.
26
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната безумна идея от калинките на Герб! Абе имам чувството, че някой герберски чиновник седи седи, бърка си с химикала в ухото и изведнъж му хрумва някаква абсолютно глупава и безумна мисъл, споделя я с друг още по-голям олигоф*ен и тя става факт!
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е фалшива новина! Няма смисъл да си чешаме езиците!
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново пускат униформените просяци да пълнят бюджета на Банкянското недоразумение!!
23
8
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
За джигитите 1 месец затвор.
22
4
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Бочко, да идват изборите, че да ви махаме, безумията ви край нямат! Кажете едно нещо което сте направили в полза на хората???
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната идея, която цели само и единствено прибиране на пари.
20
1
 
13
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
За да намалеят нарушенията, трябва размера на глобите да се намали драстично, а планът за глобите на КАТ да си остане същия или да се увеличи. Това гаранира поне десеторно намаляване на нарушенията. Между другото за сведение на останалите, в момента КАТ снакционира за 1 на над 100 хиляди нарушения и ако се приемат новите повишени глоби, КАТ ще санкционира за 1 на 150 хиляди нарушения. Преди 10 години КАТ санкционираше за 1 на 50 хиляди нарушения.
19
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Измъчихте ни !Северна България не ни интереусува. БФ е от Сф до Бург. Там ще се инвестира.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигане на глобите и увеличаване на репресиите е израз на безсилието и некъдърността на Мутренското правителство!
17
1
 
17
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
Принципът за глобите отдавна е ясен. КАТ си имат план за глобите и гледат как най-бързо и лесно да го изпълнят. Например хранилките за глоби на КАТ са отдавна известен способ за изпълнение на плана за глоби. Проблемът е, че КАТ трябва да пишат доста актове, а тях ги мързи. Затова КАТ редовно предлагат повишаване на размера на глобите, за да може с по-малко труд да си изпълнят плана за глобите, особено в почивен ден, когато катаджията бърза да си ходи.
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ся да си катаджия казваш двойна глоба , рушвета и той ще е двоен. Корупцията ще цъфти всеки ден.
15
2
 
5
 
! Отговори
градината на мъките преди 5 години
Едно време е имало един полицай Гешев--той много е вярвал ,че при изтезанията и боя в голямо количество накрая казваш всичко и успехите му са показвали правотата му--не казвам дали това е етично и що за хуманист е бил той....знам че за неговите методи в едни среди са много добре запознати.... за това след пйървата глоба идва и още и още и още и още--докато кажеш стига не мога повече нямам пари, даже няма и да карам-всеки ще се съпротивлява но финансовия праг ще си каже думата...
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е злоупотреба с власт днеска тъй утре инак някъде задкулисно само слагат правилната дата на фиша и прегъват разликата в джоба си.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не в троен размер!Така беше през онова време което имаше диктатура ако нещо си повредил го плащаш в троен размер за назидание или вие не искате да е като тогава затова в двоен размер.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При новата система Бонус-*алус, ако запиша в Гражданската отговорност Бойко Борисов, ще му начисляват ли точки, ако ме глобяват ?
11
2
 
13
 
! Отговори
съвет свише преди 5 години
Ако намалят депутатите двойно ,това ще окаже благотворен ефект върху броя на катастрофите.... защото колкото са повече толкова повече ........усти мислят. Това се прави за да немогат да протестират с автомобилите си когато са празници -много са мобилни и тровят нервите на катаджиите ,защото незнаят къде ще се съберат..... власта пази себе си, но го прави уж ,че е загрижена за вас , а и за пари .