Двойните глоби през уикенда за джигитите. Ще имат ли ефект?

Експерт: Непрекъснато сме обект на експеримент от страна на контролните органи
4 дек 2018 15:00,
53

Почивните дни да станат време, в което нарушенията по пътя, независимо колко са големи, да се глобяват двойно - тази идея лансират от МВР. Силовите структури са стигнали до идеята след няколко отделни обсъждания по проблема с безопасността по пътищата.

Още по темата

Идеята е дори за по-малки нарушения, ако обаче са направени през почивните дни, да бъдат вземани по 10 контролни точки, вместо 5. Промените се очаква да влязат в сила до седмица, за да могат да обхванат почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден.

"Нека МВР да каже кой предложи тази идея, защото това е една огромна структура. Това е поредното изследване на общественото мнение, което се прави нелегитимно", сигурен е Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност.

Според него хората от МВР може да измислят хиляди неща, но в същото време не могат да смогнат да изпълняват функциите си.

"Трябва да им се изземат доста от функциите, защото просто не могат да ги изпълняват всички. Видя се в годините, че не могат да направят система за намаляване на жертвите по пътищата. Те искат да правят реформи без да знаят какво става", обясни експертът по пътна безопасност.

По думите на Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите българинът е непрекъснато обект на експеримент от страна на контролните органи.

"От МВР сякаш не разбраха, че им се изтърка номера с всички заплахи - камери, глоби и т.н. Нека първо да прочетат Закона за движение по пътищата. Специално за техните задължения този закон е много добър. Искам да ги попитам за последните 3 години колко недисциплинирани водачи са изпратили на проверовъчен изпит. За миналата година само един човек е отишъл на подобен изпит. Защо не го прилагат? От КАТ казват: "Защо да ги пращаме на изпит, като ние не го провеждаме, какво извличаме от това?", допълни Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
21
 
! Отговори
jvg преди 5 години
И много интересно какво ще вземете на гаджала, дето изобщо не знае правилника, като го снимате и глобите? Няма как с глоби и рестрикции да стане, поне не както трябва, защото те са възпитателни за нормален човек. Направете глобите неизбежни, лишавайте от социални, енергийни и други такива помощи при неплащане, вкарвайте в затвор ако трябва, но не правете такива ненормални глоби, които ще засегнат основно съвестните хора, защото всеки прави някакви нарушения.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв ефект. В Неделя една ... се заби в мен при положение, че съм спрял. Снима ми колата и стана и си тръгна на 112. Ми казаха, че щом нямало жертви не можели да ме свържат с КАТ. Цитирах им закона, че тя е напуснала ПТП и т.н. накрая застрахователят трябваше да им се обади, за да изпратят кола. Днес на цариградско пък една засичаше всички коли наред включително и мен. Накрая я догоних и спрях цялото движение, госпожата каза че бързала за дело, че била съдийка и това й дава право да ме убие..
8
2
 
13
 
! Отговори
Измъчихте ни ! преди 5 години
Кога ще построите Хемус ????? Трябва да излезем на бунт догодина.........Блокади ,иначе няма да започнат нищо. От Търново до София- 5 контроли и триноги,села с ограничения 50,тирове а по Тракия си карат със 130......
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да се шофира само след заверка на пътен лист от личния лекар и заверен от нотариус. При липса на лекар и нотариус - от попа и кмета. Ако няма поп, тогава с разрешение от 2 баби и 1 пияница, като поне едната баба да е вписана в полицата за Гражданска отговорност
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрането на раята продължава с двойна сила!Оставка на Тиквената полицейска хунта!Окрадиха хазната сега се чудят откъде още пари за милиции,чиновници,даскали и още милион непроизвеждащи нищо хрантутници!А всеки знае,че милиционер никога не е спиран за проверка,не е плащал глоба,акт,винетка,застраховка и т.н.!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и други варианти за намаляне на пътните произшествия, например, по-добри и по-широки пътища, не първокласни двулентови, по-добра маркировка, повишаване на доходите, което би позволило на хората да си закупуват по-нови и сигурни автомобили. Интересно дали мислят по тези точки или двойните глоби са си достатъчно според тях...
4
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Да ... за хазната
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи двойна глоба в закона е записано колко е глобата, разликата къде ще потъва. ТОВА Е КРАЖБА
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници трябва да се разтури незабавно. Това са гламави бавно развиващи се престъпници, вредни както за самите себе си, така и за околните.
1
1
 
31
 
! Отговори
fake news преди 5 години
глоба от 1000лв за превишен километър!глоба от 50000лв за липса на портрет на туквата в всяка кола!