Двойните глоби през уикенда за джигитите. Ще имат ли ефект?

Експерт: Непрекъснато сме обект на експеримент от страна на контролните органи
4 дек 2018 15:00,
53

Почивните дни да станат време, в което нарушенията по пътя, независимо колко са големи, да се глобяват двойно - тази идея лансират от МВР. Силовите структури са стигнали до идеята след няколко отделни обсъждания по проблема с безопасността по пътищата.

Още по темата

Идеята е дори за по-малки нарушения, ако обаче са направени през почивните дни, да бъдат вземани по 10 контролни точки, вместо 5. Промените се очаква да влязат в сила до седмица, за да могат да обхванат почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден.

"Нека МВР да каже кой предложи тази идея, защото това е една огромна структура. Това е поредното изследване на общественото мнение, което се прави нелегитимно", сигурен е Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност.

Според него хората от МВР може да измислят хиляди неща, но в същото време не могат да смогнат да изпълняват функциите си.

"Трябва да им се изземат доста от функциите, защото просто не могат да ги изпълняват всички. Видя се в годините, че не могат да направят система за намаляване на жертвите по пътищата. Те искат да правят реформи без да знаят какво става", обясни експертът по пътна безопасност.

По думите на Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите българинът е непрекъснато обект на експеримент от страна на контролните органи.

"От МВР сякаш не разбраха, че им се изтърка номера с всички заплахи - камери, глоби и т.н. Нека първо да прочетат Закона за движение по пътищата. Специално за техните задължения този закон е много добър. Искам да ги попитам за последните 3 години колко недисциплинирани водачи са изпратили на проверовъчен изпит. За миналата година само един човек е отишъл на подобен изпит. Защо не го прилагат? От КАТ казват: "Защо да ги пращаме на изпит, като ние не го провеждаме, какво извличаме от това?", допълни Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
сараош преди 5 години
И КАТ вече се бъркат където не им е работа. Те са изпълнителна а не законодателна власт. Застрахователните агенции ще вършат работата на КАТ, а КАТ ще вършат работата на парламента а Домусчиев върши работата на премиера.
49
3
 
2
 
! Отговори
Горанов преди 5 години
Алооо ГЕРБ, хайде спрете малко да ни глобявате. Всеки ден нова глупост измисляте и все насочена срещу нас. Това вече прилича на лично отношение, мразите ли ни какъв ви е проблема????
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
problemyt e che s tezi zakoni nito opravqte dvijenieto nito opravqte MBP-to! trqbva da ima kontrol na vsichki koito karat mercedess dali s lampi ili ne - NARYSHITELI!!!!stiga eksperimenti da ne sme ximici!!
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бас,че ако ще и по осем камери на катаджия да дадат,нито един турски тираджия няма да бъде глобен за това,че нито едно ограничение не спазва,като настигне наш шофьор му светка с фарове,и ако ще точно пред патрулката със 180 км/ч да премие нашият катаджия само ще се обърне за да се направи на невидял!Виж,ако българин кара и с километър над ограничението-жална му майка!
46
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Супер, записвам се за пътен полицай, искам да работя само събота и неделя. С баджанака в смяна. Една годинка да работим ми стига - съботите и неделите
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анти ГЕРБ 44Тези от ГЕРБ са представителна извадка на нацията!!!!Не разбираш ли???Това е средностатистическият бългaрam!!!*** та ***.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ИДИОTИ управляват държава дивотиите нямат край!!!И да не забравите да впишете в талона на колата всички които ще я управляват щото ще ви глоби Боко-тиквата.....ха-ха
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има ефект, но за милиционерите. Белите якички им дават възможност да заработят някой лев.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Тези гербаджии не спират поне за ден да ме изумяват с покъртителните си простотии. Не мога да разбера колко трябва да е .ъп и ...ормален човек, за да му идват такива фамозни мисли в главата. И не само това, ами да иска и да ги приложи на хората. Ей, тези от ГЕРБ са си направо психично болни. Човек вече да не смее да заспи, защото като се събуди не се знае каква простотия ще е вече факт. Двойна глоба в почивен ден, е те това вече е безумие.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това много лесно може да падне в съда! С добър адвокат разбира се.
40
1
 
19
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Много ли е трудно да се вземе чуждият опит,вместо да се лансират малoумни иде?.С какво се различава нарушението,направено в почивен,или работен ден.Някои хора работят в почивните дни по график,но малоумието не прави разлика.За перверзника всичко е под общ знаменател.Защото постоянните експерименти уж за благото на всички си е перверзия с достойнството на данъкоплатеца.
39
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР за да се бори със нарушенията първо трябва да се пребори със себе си. Българите са заложник на глупостите на МВР. Как може закона днес да глобява 100 лева , а утре 200 лева.С какво неделята се различава от понеделника. Защо се различава? Аз съм пенсиониран полицай, и съм втрещен от глупостите на сегашните. Не може закона да се променя по 20 пъти в годината. Шофьорите вече не смогват да заучават все нови и нови приумици на полицията. Корупцията ще процъфтява.
38
1
 
9
 
! Отговори
сс преди 5 години
колко лесно и удобно после да сменят датата и да не е неделя а понеделник и хоп събрали неделя 50 бона глоби ама сменят датата и става понеделник и 25 хилки изчезват, кой ще ги следи тез неща за двойните глоби? или сами ще си се следят?
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не съм забелязал да спират джигити, завират се в храстите на някоя малка уличка и чакат поредната 50-толевка да им влезе в джобчетата за някой измислен проблем, а на голямата улица в съседство разни си пришпорват гнусните моторчета, това виждам аз
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има ефект...... за хазната
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колкото ги събират глобите без да са двойни, толкова и удвоените!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ ИМА ЕВФКТ ВЪРХУ "РЕКОРДНИЯ" БЮДЖЕТ НАЙ МНОГО, ПОЛЗВАТ СЛУЧАЯ ДА ЗАКЪРПЯТ ПРОДЪНЕНИЯ ЧУВАЛ...
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой балък ще тръгне да плаща фишове, като може да бутне на куката 20 лв да се почерпят с кръстника си.
32
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Правителството да обмисли по какви начини могат да се взимат още пари от народа и да не спират да облагат, всеки ден за ново нещо. А най-добре като при застраховките - изкарват се полицаите на улицата и облагане наред.
31
1
 
18
 
! Отговори
Криза преди 5 години
След тази новина, вече няма свободни щатни бройки за пътни партули ! :)