Суперкамерите на КАТ – хакнати! Радар - детектор в колата ги лови

Новите устройства се очаква да плъзнат с патрулките по Коледните празници
5 дек 2018 07:10,
36
Суперкамерите на КАТ – хакнати! Радар - детектор в колата ги лови
Снимка: БНР

Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да спаси всеки водач от новите суперкамери на КАТ, които ще заработят за Коледа.

За разлика от триногите – новите суперустройства работят на принципа на т.нар. ефект на Доплер и сигналът им се улавя от детекторите в автомобилите, пише "Телеграф".

Още по темата

Към момента модерните радари на Пътна полиция се тестват и до Рождество Христово се очаква да започнат да следят от движение и на място за превишена скорост, липса на "Гражданска отговорност", издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили, съобщиха от ръководството на КАТ.

IT експерти обаче твърдят, че устройствата могат да се засичат от радар-детектори, тъй като действат на т.нар. ефект на Доплер. Това значи, че антената непрекъснато излъчва ВЧ сигнал с известна вълнова дължина (честотата на предаване) и го прихваща след отразяването и при наличието на радар-детектор, той ще предупреждава водачите, че до броени секунди разстояние има вероятност, ако са в нарушение, да бъдат заснети и по-късно глобени.

От КАТ обясняват, че в левия долен ъгъл, под предния регистрационен номер, на всяка от патрулките със суперкамери има радарен сензор, който ще разчита какво пише на всяка автомобилна табела, с което колата на КАТ се разминава.

На дисплей в купето униформените разбират веднага дали водачът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и веднага се издава санкция.

"Дори агресивното поведение на пътя ще се заснема и полицаите ще спират на място такива водачи", уточни шефът на  "Пътна полиция" комисар Росен Рапчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
fake news преди 5 години
ka bandlol
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко се прави за пари...Никой немисли за хората а за бюджета
11
48
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОБЛЕМЪТ Е В НИСКИТЕ ГЛОБИ.ГЛАБАТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧВА ОТ 200 ЛВ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ И АКО НЕ Е ПЛАТЕНА - ВСЕКИ МЕСЕЦ СУМАТА ДА СЕ УДВОЯВА.
10
1
 
29
 
! Отговори
КАТерица преди 5 години
Тъй като натрупването на нарушения би могло да доведе до сериозни последици (по новия проектозакон), родните полюцаи да се готвят от сутрин до вечер да свидетелстват в съда и да пишат (ако са грамотни) доклади, а пък ако им остане време, могат да се разходят да поснимат малко.
9
0
 
34
 
! Отговори
Научете преди 5 години
Използвайте WAZE, предупреждава за всякакви стационарни камери и скрити патрулки!
8
0
 
29
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Първото изречение на статията дава отговор, че това у нас е позволено. Никое приемно устройство, било то на СВ,КВ,УКВ, или на СВЧ не е забранено и не може да е засечено, че се използва. Единствено трябва веднага да намалите скоростта, а ПО-ДОБРЕ НЕ я превишавайте ! Безаварийно шофиране !!
7
4
 
40
 
! Отговори
Драйвър преди 5 години
Отново са сложили каруцата пред коня. Вместо най-нови камери и техники на служителите от КАТ трябва да им се отнемат колите и да се снабдят с по един кочан фишове и едно топло яке. Така наречените пеши патрули ще са в пъти по-ефикасни от тези, които се греят в патрулката. Та да обобщим. Свалят ги от колите, пускат ги пеш да пишат фишове и да научат ЗДвП, както и правилника за прилагането му. Спират да тлъстеят.
6
14
 
34
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Колко милиона лева струва това на българския данъкоплатец? Кой изпълнява поръчката за тези камери? Кой ще осигурява поддръжката? На КОЙ# е фирмата? Напишете и това. #КОЙ, КОЙ, КОЙ#
5
5
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете, само с твжки санкции няма да се преборите с джигитите. Докато хората виждат в ебедневието си безнаказани мутри, които не спазват никакви правила и си правят каквото искат, тала ще е! Хората са ротално комплексирани и това нещо избива! Не може цялата тежест на законите да се изсипва само и единствено върху обикновеноя човек, а мутрите да са даже на власт!
4
7
 
60
 
! Отговори
Он преди 5 години
Они са толкова неграмотни, че половината въобще няма да се научат да работят със системата. Другата половина докато се научи, датчика под левия ъгъл на предния номер отдавна ще се е повредил. Важното е че поръчката е минала, парите са усвоени, дейността е отчетена.
3
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко от вас карат с антирадар?
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една добра новина!
1
3
 
13
 
! Отговори
Супер преди 5 години
Хаха..