Суперкамерите на КАТ – хакнати! Радар - детектор в колата ги лови

Новите устройства се очаква да плъзнат с патрулките по Коледните празници
5 дек 2018 07:10,
36
Суперкамерите на КАТ – хакнати! Радар - детектор в колата ги лови
Снимка: БНР

Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да спаси всеки водач от новите суперкамери на КАТ, които ще заработят за Коледа.

За разлика от триногите – новите суперустройства работят на принципа на т.нар. ефект на Доплер и сигналът им се улавя от детекторите в автомобилите, пише "Телеграф".

Още по темата

Към момента модерните радари на Пътна полиция се тестват и до Рождество Христово се очаква да започнат да следят от движение и на място за превишена скорост, липса на "Гражданска отговорност", издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили, съобщиха от ръководството на КАТ.

IT експерти обаче твърдят, че устройствата могат да се засичат от радар-детектори, тъй като действат на т.нар. ефект на Доплер. Това значи, че антената непрекъснато излъчва ВЧ сигнал с известна вълнова дължина (честотата на предаване) и го прихваща след отразяването и при наличието на радар-детектор, той ще предупреждава водачите, че до броени секунди разстояние има вероятност, ако са в нарушение, да бъдат заснети и по-късно глобени.

От КАТ обясняват, че в левия долен ъгъл, под предния регистрационен номер, на всяка от патрулките със суперкамери има радарен сензор, който ще разчита какво пише на всяка автомобилна табела, с което колата на КАТ се разминава.

На дисплей в купето униформените разбират веднага дали водачът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и веднага се издава санкция.

"Дори агресивното поведение на пътя ще се заснема и полицаите ще спират на място такива водачи", уточни шефът на  "Пътна полиция" комисар Росен Рапчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
8
 
! Отговори
Zfs преди 5 години
Fake news.
32
0
 
29
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Абсолютно некомпетентна и пълна с глупости статия.
31
1
 
31
 
! Отговори
a преди 5 години
крайно некомпетентна статия.Абсолютно всеки радар ,на планетата ,излъчва вълна в някакъв честотен диапазон,абсолютно всеки радар детектор би уловил съответната вълна стига да е заложен съответния честотен диапазон.новите камери от тип arh s1 освен чисто радарната функция е с добавен лазер който сам по себе си нищо не засича а командва фотоклетката на камерата,тоест казва на камерата кога да ви щракне, радар-лазер детекторите на теория хващат тези камери,но според зависи от много неща,ъгъл мъгъл
30
5
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разрешете видео-регистраторите в съдъ и гледайте какво ще стане само аз една година. Няма радари, няма малки камери, само следите фейсбук за поредните изцепки на келеменцата и отваряте един интернет портал за качване на клипове с опасно шофиране. Това ще реши проблема за отрицателно време
29
1
 
24
 
! Отговори
DDD преди 5 години
По-голяма дезинформация отдавна не бях чел! "Радарен сензор, който разчита...". Тинтири-минтири! Или Златко Желев (афтора на публикацията) не е учил физика в училище, или родната полиция отново се опитва да ни хване за канарчета... Най-вероятно има камера. Софтуера, който разпознава лица, го имат отдавна.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз празнувам - тъща има рожден ден на 8-ми декември. Голям купон!
27
3
 
26
 
! Отговори
гого преди 5 години
и файда йок , след година пак ще кажат същия брои загинали при ПТП
26
6
 
68
 
! Отговори
:) преди 5 години
Mда, застигат те по магистралата докато правиш изпреварване. Натисват те отзад като на Краля Слънце кортежа. За да избегнеш инцидент ускоряваш, за да се прибереш безопасно и вече си джигит нарошител, враг на народа и в последствие спонсор на КАТ.
25
8
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука ви заблуждават,че КАТ искало да се намалят нарушенията и вие им вярвате!Точно обратното-КАТ има интерес нарушенията (измислени и реални) да са колкото се може повече и така да се изпълнява заповедта на гробарите да се пълни съдрания чувал на хазната им!
24
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ГЛАБАТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧВА ОТ 200 ЛВ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ"Аха. И ти, без дори да имаш кола или шофьорска книжка, докато си бил на почивка в Бахамите, като ти пусна 200 лева глоба - БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ, да кажем че си бил без колан, какво? Отиваш и си я плащаш като поп, защото нямаш право на обжалване?Айде 6 волтовите у лево, а? Станете юристи, тогава давайте идеи за закони.
23
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5 Мутри, квартални бандюги, полицейски агенти, полицаи, големи бизнисмени и пр. закона ги не лови. Затова обществото ни е на крак и протестира плюс другите неуредици в държавата.
22
0
 
48
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Цитат: Суперкамерите на КАТ хакнати! Радар - детектор в колата ги лови*Това е заглавието, а който го е написал да научи какво значи хакване, преди да използва тази непонятна за него дума. Никакво хакване няма в случая, а по въпроса за радар-детекторите има много написано в нета и всеки може да добие поне елементарна представа за какво става дума и да не се излага с хакване.
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са хакнали камерите им то немисе мисли какво са направили с компютрите им.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и? Ако ще и с 20 да караш , като те засекат без ГО или ГТП, си го отнасяш ,
19
3
 
24
 
! Отговори
ОПА КЗЛД преди 5 години
Комисия за защита на личните даннибул. Проф. Цветан Лазаров 2 1592 СофияЕлектронна поща: kzld***cpdp.bg Интернет страница: cpdp.bgВъпрос: Как мога да се защитя, в случай че спрямо мен се извършва видеонаблюдение, за което не е поискано моето съгласие?Отговор:1.Можете да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му.2.Да обжалвате действията на администратора на лични данни пред съответния административен съд или пред Върховния административен съд по общите правила за по
18
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници трябва да се разтури незабавно. И без това са безполезни, с нивото си на интелигентност присъщо за бостанско плашило. Като се и явяват генератор на престъпност.
17
3
 
52
 
! Отговори
Истината преди 5 години
КАТ и останалите олита така и не разбраха, че огромните глоби и други наказания не спират нарушителите, както е добре известно по света от векове. Шофьорите спират да правят нарушения само и единствено, ако са уверени, че ако направят нарушение НЕИЗБЕЖНО ще бъдат санкционирани за него, като размера на санкцията е несъществен. Ключовата дума е НЕИЗБЕЖНО. Докато това не се разбере и в България, нарушенията ще се увеличават, съответно ще се увеличават катастрофите, ранените и загиналите.
16
4
 
70
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
Най-добре ще е КАТ да се закрие като вредна за безопасността на движението структура и нарушенията ще спаднат няколко пъти.
15
3
 
42
 
! Отговори
Униден, Кобра, Ка, К преди 5 години
Моля не бъркайте радар детектор с анти радар! Радар детектора сканира спектъра и подава сигнал ако долови радар. Все едно е обикновенно радио в колата. Анти радара се меси в честотата на радара на кат и това вече е interference и се санкционира от КРС за това, че предаваш на определена честота и пречиш на радара на ухерите!
14
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо българските журналисти винаги трябва да уронват имиджа на държавните институции. Защо подучавате хората да лъжат с тези детектори.