Skoda представи модела, който да се бори с VW Golf

Чехите представиха на света новия си хечбек Scala
21
Skoda представи модела, който да се бори с VW Golf
Снимкa: Skoda

Компанията Skoda представи новия си хечбек Scala, който ще заема мястото на Rapid в гамата на марката. Премиерата на автомобила пред публика се състоя на специално събитие в Тел Авив.

На външен вид автомобилът прилича на концептуалния Vision RS, представен на автосалона в Париж през октомври тази година. Хечбекът е изграден на платформата MQB, която е в основата на новите компактни модели на концерна Volkswagen. Дължината на автомобила е 4362 мм, широчината .- 1793 мм, а височината – 1471 мм. Разстоянието между двете оси е 2649 мм.

От компанията отбелязват, че като вътрешен обем Scala е съвсем близо до Octavia. Свободното пространство в областта на коленете е равно на 73 мм – толкова е и при Octavia. Обемът на багажника на новия модел е равен на 467 литра, като при свалени задни седалки достига 1410 литра.

Skoda Scala ще се предлага с изцяло цифров приборен панел Virtual Cockpit с диагонал 10,25 инча, като създателите на модела твърдят, че това е най-големият виртуален приборен панел в този клас. Хечбекът разполага и с информационно-развлекателен комплекс с 9,2-инчов дисплей, като това е първият модел на чехите, чието програмно оборудване ще може да се обновява през интернет.

Освен това, собственикът на автомобила ще може да отключва и заключва автомобила, както и да управлява някои негови функции с помощта на специално приложение на смартфона. Хечбекът разполага с вграден микрочип eSIM, който осигурява високоскоростен интернет.достъп през мрежа LTE.

Още снимки и информация за колата вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: SkodaХечбек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че са от един концерн не пречи двете марки да се конкурират за пазарен дял.
19
6
 
9
 
! Отговори
LosHo преди 5 години
Имам служебна, чисто нова, Октавия.Като я погледнеш има фаца вън, вътре. Всичко изглежда супер. След 2-3 месеца започваш да забелязваш нидкото качество на материалите. Седалките са оочти равни, без странични опори. Окачването меко и лошо. На завои имам чувството, че ще изляза през вратата. Скръц, скръц всичко...Колата сега е на две години и 22000км. Все още не съм имал технически проблеми, но очаквам скоро да започнат. Дизеловият двигател е икономичен.
18
5
 
13
 
! Отговори
фен преди 5 години
И аз бях фен на шкода до скоро. Даже и на жената взех шкода. На 2рата година изгоря компа, покри се от гаранцията, на 7мата година изгоря пак, платих го от джоба си. Дисковете ми свършват бързо, за разлика от накладките. Автоматичната кутия дава грешки, имам сменени 2 дюзи, клапа, регулатор на налягане и други такива. А и при силен дъжд капе в краката ми. Никой не можа да намери от къде.
17
3
 
19
 
! Отговори
Руумстър преди 5 години
9 години шкода, 156000км, на газ. Един път смених досега накладки. Ремонт - никакъв
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До М дааВъпросните 15 г коли са на 300-500к км и се движат без проблеми. Въпросната шкода с мотор от миксер най- много да изкара 100к и в кофата. Това, заедно с многобройната и често проблемна електроника са един от големите недостатъци на новите коли.
15
13
 
7
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Германска кола си и това е. А германеца коли прави и то най-добрите.
14
1
 
7
 
! Отговори
Като да се бориш преди 5 години
сам със себе си ! Господин журналиста в аквариум ли жевее ?
13
1
 
2
 
! Отговори
grep преди 5 години
До ЩерюЕвала баце, цар си!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми хареса
11
1
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Съгласно изтекла вътрешна информация, Таврия на Завода за Автомобилни Зверове е най-икономичният автомобил на планетата. 10 км. с две капки бензин Зипо.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бая солидни двигатели се предлагат 3 цилиндров с обем 1.0 и четирицилиндров с обем 1.5! Със сигурност има бая ресурс в агрегатите!Интересно кога ше почнат да предлагат двигател с по 1 и 2 цилиндъра с по 2 - 3 турбокомпресора.
9
9
 
30
 
! Отговори
М даа преди 5 години
Сетих се един стар лаф:Често може да чуеш хора който карат коли стари 15г. и отгоре да обсъждат недостатаците на новият модел на:Шкода,Опел,Пежо,Ситроен или някой друг автомобилен производител.Страно нещо е българина.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както са писали номер 1 и други, как точно ще се бори, след като Шкода е собственост на Фолксваген и изцяло под негово разпореждане?
7
6
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Който и да наделее в борбата между шкодата и голфо - фолксваген груп печели.Пуснаха ли вече "Шкода Карък" в България, че ми е любопитно кой българин би си я купил.
6
4
 
37
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Все едно Боко да се бори с престъпността.
5
1
 
53
 
! Отговори
Тръпнещ в очакване преди 5 години
Скоро очакваме и моделът на Дачия, който ще се бори с еквивалентното Рено!
4
3
 
26
 
! Отговори
ogin преди 5 години
Убава е
3
3
 
34
 
! Отговори
а преди 5 години
Какво ще се бори бре? Колкото бабата се бори със северните потоци- ми нали от едната страна немци и от другата страна пак същите немци- с кой ще се борят?
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкодата праят добри неща ама тез пари ще вземеш нещо по-така.
1
2
 
60
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
И аз понякога се боря със самия себе си на връщане от кръчмата...