Skoda представи модела, който да се бори с VW Golf

Чехите представиха на света новия си хечбек Scala
21
Skoda представи модела, който да се бори с VW Golf
Снимкa: Skoda

Компанията Skoda представи новия си хечбек Scala, който ще заема мястото на Rapid в гамата на марката. Премиерата на автомобила пред публика се състоя на специално събитие в Тел Авив.

На външен вид автомобилът прилича на концептуалния Vision RS, представен на автосалона в Париж през октомври тази година. Хечбекът е изграден на платформата MQB, която е в основата на новите компактни модели на концерна Volkswagen. Дължината на автомобила е 4362 мм, широчината .- 1793 мм, а височината – 1471 мм. Разстоянието между двете оси е 2649 мм.

От компанията отбелязват, че като вътрешен обем Scala е съвсем близо до Octavia. Свободното пространство в областта на коленете е равно на 73 мм – толкова е и при Octavia. Обемът на багажника на новия модел е равен на 467 литра, като при свалени задни седалки достига 1410 литра.

Skoda Scala ще се предлага с изцяло цифров приборен панел Virtual Cockpit с диагонал 10,25 инча, като създателите на модела твърдят, че това е най-големият виртуален приборен панел в този клас. Хечбекът разполага и с информационно-развлекателен комплекс с 9,2-инчов дисплей, като това е първият модел на чехите, чието програмно оборудване ще може да се обновява през интернет.

Освен това, собственикът на автомобила ще може да отключва и заключва автомобила, както и да управлява някои негови функции с помощта на специално приложение на смартфона. Хечбекът разполага с вграден микрочип eSIM, който осигурява високоскоростен интернет.достъп през мрежа LTE.

Още снимки и информация за колата вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: SkodaХечбек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари