Aston Martin превърна класика в най-елегантния е-мобил

DB6 Volante от 1970 г. мина на ток без конструкторски промени
14 дек 2018 19:30, Красимир Ангелов
4
Aston Martin превърна класика в най-елегантния е-мобил
Снимки: Aston Martin

Aston Martin намери оригинален и дори грациозен начин да заобиколи ограниченията за изхвърляне на вредни емисии от старите автомобили. Първият електрически автомобил на легендарната британска маркаn стана 50-годишен кабриолет. По аналогия с Jaguar, компанията предлага да превърне редките модели в модерен екологичен транспорт.

Aston Martin DB6 Volante от 1970 година стана първият модел от "програмата за преквалификация". За спортния автомобил бе направена електрическа система, която заедно с блока на батерията прекрасно пасва на мястото на ДВГ и скоростната кутия. Заслужава да се отбележи, че компанията създаде модулна система, с която в бъдеще може да бъдат оборудвани други класически модели на Aston Martin.

Компанията не разкрива подробности за мощността и пробега на този електрически автомобил, но посочва, че в него са използвати някои компоненти от предстоящия Rapide E. Този нов автомобил ще бъде оборудван с два електрически двигателя с обща мощност от около 610 к.с. Очаква се пробегът с едно зареждане да бъде над 320 км.

Връщайки се към електрическото DB6, компанията планира да направи програма за преобразуване през 2019 г. По желание на клиента електрическата система може да бъде заменена с традиционна с ДВГ, тъй като услугата не изисква никакви структурни промени. Това обстоятелство особено ще улесни собствениците на коли и аукционни къщи, които планират да продадат колите и се страхуват от загубата на стойност поради промените.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: електромобилAston Martin
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Автомобили преди 5 години
Aston Martin carsmind носят своите черти и specs . Бях чел някъде кой хора карат подобни коли, с една дума не са обикновени като нас com но са много хубави коли и красиви
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
влака тръгна,край на димящите и смърдящи двг,е ще ги зяпаме още 20-30 години как постепенно изчезват,но при първото сериозно откритие при развитието на батериите ще има масов трансфер на двг коли в ел.Наистина не е необходимо да се изхвърлят,след като лесно могат да се трансформират.Арабите да вадят палатките и да оседлават камилите хаха
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грехота е се забраняват старите автомобили заради остарялата технология за задвижване. Ягуар направи същото нещо с модела E-type от 60-те, безспорно една от най-красивите и елегантни коли създавани някога, ако не и най-красивата. Превърна го в електрически. Не можеш да погубиш такъв дизайн заради еко закони.