Генерално решение за старите дизели в Есен: Тотална забрана?

Това тревожи много хора от строителния бранш
14 дек 2018 11:00,
82

Даниел Хартум е зидар и работата му е невъзможна без лекотоварния му автомобил.

С него ходи на работа, превозва материали. Колата е едва на 3 години и отговаря на Стандарт Евро 5. Това обаче няма никакво значение за градската управа на германския град Есен. Общинарите са решили да забранят всички дизелови автомобили.

Тази мярка шокира Даниел и колегите му.

"Това много ще затрудни придвижването ни до работното място, до строежа. Много от колегите нямат бензинови автомобили, ние сме заложили на дизел и точно в това се състои проблемът ни сега", обяснява Даниел пред Deutsche Welle.

Забраната ще засегне 18 района на Есен, включително и част от магистрала, която минава през града. Тя е натоварена и забраната за движение на дизелови автомобили ще предизвика пълен хаос.

Решението за много предприемачи е инвестиция в електрически превозни средства. Проблем е обаче, че работниците не винаги искат да ги използват.

"Няма достатъчно зарядни колонки и работниците срещат проблеми да стигнат до строителната площадка с такъв автомобил", обяснява Мике Щернкопф, който строи покриви.

За всички тях обаче остава надеждата, че ще се намери компромисно решение, защото в противен случай ще настъпи хаос в бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
18
 
! Отговори
Всички в София !!! преди 5 години
Интересно къде ще отиде произведения дизел който е повече от произведения бензин ако всички забранят дизела.Тия изобщо мислят ли?
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46 БРАВО! Давам ти 100 "+". За мен и теб очевидно пример са най-добрите. Респект.
52
5
 
20
 
! Отговори
ттт преди 5 години
До Анонимен 50Още нещо да добавя. Няма електрическа вълна. Хората не са се втурнали да купуват електрически коли като топъл хляб. Властта ги принуждава, пряко волята им.
51
6
 
18
 
! Отговори
ттт преди 5 години
До Анонимен 50Посочих, че електромобилите няма да намалят замърсяването на природата. Не това е целта. Целта е, да се принудят хората да си купят такива автомобили, та да направят далавера на производителите. Нали се сещаш, че много милиони собственици на дизелови коли ще трябва спешно да ги подменят.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен За Германия по време ва ВСВойна работеше икономиката на цяла Европа . Особенно военните заводи на Шкода . А и българия беше опоскана със спогодбите КЛОДИУС И НОЙБАХЕР .
49
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те сега са във 22век а ние и Русия се мотаме още в 17ти !
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тттИ кво предлагаш?Нищо да не правят германците, така ли?и те се мъчат да се настроят към електрическата вълна.
47
6
 
8
 
! Отговори
Сталинград -43градус преди 5 години
До Анонимен 46Войниците на Вермахта гледат и не вярват на очите си. Съветските камиони и танкове палят и при тази температура. На германците всичко на фронта им е замръзнало. Само самолети кацащи с провизии и излитащи веднага след разтоварването им (без гасене на двигателите) работят.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен46Е то и сега БВП на Германия е по-голям от сбора от БВПтата на всички страни от източна Европа, барабар с Русия даже.
45
2
 
10
 
! Отговори
ттт преди 5 години
На Европа силата и е във високата точност на механичната обработка и би трябвало да се държат за нея. А електромобилите няма да намалят замърсяването на природата.
44
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия по време на Втората световна война е имала икономика каквато страните от бившата източна Европа вместе с Россия и в момента нямаме.Та добре е да не им даваме акъл на германците кое как се прави.
43
5
 
11
 
! Отговори
ттт преди 5 години
В ЕС се стараят на стоглава ламя да отрежат опашката. Идеята им е, автомобилните производители да пуснат масово електрички и да направят огромни печалби. Но сметката им е без кръчмаря. Ще стане както с мобилните телефони. Помните ли Ериксон, Нокиа, Алкател, сСименс и други европейски производители на мобилни телефони? Чайна ги изяде! Същото ще стане и с електрическите коли. Въобще тече ли ток, китайците изпреварват останалия свят.Следва продължение
42
4
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Проблемът е, че съдбата ни се решава от чиновници-буквояти, които нямат идея как се печелят пари, а само получават заплати наготово и са загубили отдавна връзка с реалността. Не само в ЕС - навсякъде е едно и също. Бизнеса няма време да управлява, защото трябва да работиш, а в същото време те управляват хора ,които никога не са правили бизнес. Говоря за дребния и донякъде и средния бизнес - изключвам едрия бизнес, защото те си гласуват повечето поправки с лобисти - което също е вредно за хората
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия са луди по екологията, а всичко прекалено е вредно. Путин им го каза,че се очаква да се топлят на дърва, но и дървата идват от Сибир.
40
3
 
18
 
! Отговори
Pin преди 5 години
В Есен и околията да забранят и всички филми с Вин Дизел.
39
3
 
3
 
! Отговори
Бай Чобан преди 5 години
До АнонименЕ па че одиш пеш..като мен! Аз като ида до кошарата, да не мислич че яхам некоя овца!
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дадох 70 000 за чисто ново ауди Q3 с евро 6 ,и какво сега...ще си го гледам в гаража ли?
37
7
 
11
 
! Отговори
Жо преди 5 години
СТАРИТЕ дизели са тези, на които двигателя(ДВГ) е с горивонагнетатилна помпа(ГНП), от онези, с тръбичките към цилиндрите.Съвременните дизели са с друга горивна система, управлявана от компютър. Когато буталото се изкачва нагоре в степен сгъстяване, компютърът впръсква 3 до 5 пъти горивото в зависимост от много фактори, като температура, натоварване и др.По този начин, съвременните дизели са безопасни или вредни, точно колкото и бензиновите коли.Всичко друго е бизнес-интереси на фирмите.
36
4
 
9
 
! Отговори
Кума Лиса преди 5 години
Държавната и местните власти се избират от народа. Основно тяхно задължение е да създават по-добри условия за живот на своят електорат. Всяка рестриктивна мярка от страна на управляващите би трябвало да довежда до тяхната смяна. Данъкоплатецът им плаща солодарно заплатите не за да му вгорчават живота. Ако се замислите, винаги има как да се протоводейства на самозабравили се власти. Въпросът е: Стиска ли ви да го направите?
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А референдум няма ли да направят, както британците? Демокрация било, народът управлявал.