Генерално решение за старите дизели в Есен: Тотална забрана?

Това тревожи много хора от строителния бранш
14 дек 2018 11:00,
82

Даниел Хартум е зидар и работата му е невъзможна без лекотоварния му автомобил.

С него ходи на работа, превозва материали. Колата е едва на 3 години и отговаря на Стандарт Евро 5. Това обаче няма никакво значение за градската управа на германския град Есен. Общинарите са решили да забранят всички дизелови автомобили.

Тази мярка шокира Даниел и колегите му.

"Това много ще затрудни придвижването ни до работното място, до строежа. Много от колегите нямат бензинови автомобили, ние сме заложили на дизел и точно в това се състои проблемът ни сега", обяснява Даниел пред Deutsche Welle.

Забраната ще засегне 18 района на Есен, включително и част от магистрала, която минава през града. Тя е натоварена и забраната за движение на дизелови автомобили ще предизвика пълен хаос.

Решението за много предприемачи е инвестиция в електрически превозни средства. Проблем е обаче, че работниците не винаги искат да ги използват.

"Няма достатъчно зарядни колонки и работниците срещат проблеми да стигнат до строителната площадка с такъв автомобил", обяснява Мике Щернкопф, който строи покриви.

За всички тях обаче остава надеждата, че ще се намери компромисно решение, защото в противен случай ще настъпи хаос в бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
32
 
! Отговори
АзГ преди 5 години
Политиката в Германия се диктува от партията на Зелените, тръгнали да оправят целия свят, но за сметка на германците, които целенасочено са подложени на геноцид. Втълпяването от 70 години за вечната вина за Холокоста направи германците хора немислещи и страхливи да си защитат националните и личните интереси. Ако бяха Французи или Поляци веднага хиляди да са излязли на улицата. Германците само мънкат и се оплакват, подобно на нас Българите, но не предприемат решителни действия.
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде честито европейските *** и на нас ни готвя59т същото
12
6
 
29
 
! Отговори
а преди 5 години
с трепет очакваме дизеловите им печки да цъфнат у нас:)))
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро и пълна забрана всички автомобили с ДВГ !Богатите партийни членове и чорбаджиите ще карат само съвременни електрически коли.А на пролетариата партията ще раздаде безплатни велосипеди и тротинетки. Да се радват.
10
7
 
4
 
! Отговори
ААА преди 5 години
А защо не карат с олио и подобни?
9
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
за да няма сътресения, всички забрани не трябва да са внезапни, а със солиден срок, по същия начин вкараха съвсем чужди хора в Европа /във всяко отношение чужди на нас, а и ние на тях/, а истинатае, че трябват стотици години, за да се приемаме нормално и от двете страни.......
8
4
 
8
 
! Отговори
fake news преди 5 години
До Анонимен 6еми то с тия цени реално вече го правим. в швейцария от 40 години са така. под наем то смърт поколения наред. знам че официално не са еврогейци но дефакто са
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил Гей тс още преди години каза, че населението трябва да се намали с 90% за да спрат климатичните промени.
6
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До fake newsЧастната кола в града трябва да е лукс!
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До fake newsПосле ще искат да живеем в ковчези от 15 квадрата за да спасим света.
4
8
 
20
 
! Отговори
fake news преди 5 години
До Анонименв комунистическа еврогея, днес дизелите, утре колите над 50кс, следващия ден всички бензинки. след седмица забрана на частни коли.---нещо май не четеш много?
3
10
 
30
 
! Отговори
fake news преди 5 години
в комунистическа еврогея, днес дизелите, утре колите над 50кс, следващия ден всички бензинки. след седмица забрана на частни коли. а групата либерални овце блее и скача, а 90% от стадото клати рамене и търпи и чака избори. и на изборите, пак за кликата гласува за да не го набедят че е расист/радикалист. това господа, е комунизъм и фашизъм сляти в едно в най чистата си форма. честито!
2
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция,Белгия и Холандия горят, а дойчовците пак дремат докато ги ограбват.
1
9
 
52
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Изтрещяла Германия.И Ние 3-ти път ,пак с тях...