Генерално решение за старите дизели в Есен: Тотална забрана?

Това тревожи много хора от строителния бранш
14 дек 2018 11:00,
82

Даниел Хартум е зидар и работата му е невъзможна без лекотоварния му автомобил.

С него ходи на работа, превозва материали. Колата е едва на 3 години и отговаря на Стандарт Евро 5. Това обаче няма никакво значение за градската управа на германския град Есен. Общинарите са решили да забранят всички дизелови автомобили.

Тази мярка шокира Даниел и колегите му.

"Това много ще затрудни придвижването ни до работното място, до строежа. Много от колегите нямат бензинови автомобили, ние сме заложили на дизел и точно в това се състои проблемът ни сега", обяснява Даниел пред Deutsche Welle.

Забраната ще засегне 18 района на Есен, включително и част от магистрала, която минава през града. Тя е натоварена и забраната за движение на дизелови автомобили ще предизвика пълен хаос.

Решението за много предприемачи е инвестиция в електрически превозни средства. Проблем е обаче, че работниците не винаги искат да ги използват.

"Няма достатъчно зарядни колонки и работниците срещат проблеми да стигнат до строителната площадка с такъв автомобил", обяснява Мике Щернкопф, който строи покриви.

За всички тях обаче остава надеждата, че ще се намери компромисно решение, защото в противен случай ще настъпи хаос в бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
0
 
! Отговори
mISHO преди 5 години
До dnes.bgМога да напиша:uguoT1d10Tid10TiD1o7#g#0Tпо няколко различни начина!Пак си помислете за смисъла от цънзурата...
73
2
 
0
 
! Отговори
mISHO преди 5 години
До sakiТи трябва да си маниакален ***, ако си мислиш, че всичко от което се състои един електромобил е една батерия!!!
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как ще станат по евтини дизелите но аз сега обикалям да си търся кола и не видях нито една евтина дизелова кола ,минах вече поне 4000 километра в Холандия и Германия,само скъпи и *** с върнати километражите
71
3
 
8
 
! Отговори
Мъск преди 5 години
Мъск не може да си продава таралясниците и плаща за такива решенията вземе пазарен дял .
70
6
 
13
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
Так е по-добре за нас, ще дойдат свежи дизели Евро 4,5,6 във БГ. и ще си обновим автопарка . Тогава автомобилите от 700-800 годишни ще бъдат 5-10 годишни . Какво има да се тюхкаме -то си е за радване . За едни брадва -за други сватба .
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори в Бг, обикновенно дават гратисен период , за да могат хората да се нагодят , а тези въобще не отразяват .... Ама германецът е т ъ п , търпелив и издръжлив - още може да носи. Французите до сега да са подпалили кметството от четирите края.
68
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между нас и там е че, там вземе ли се решение, това е. А тука почва да се шикалкави отвсякъде.
67
2
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Споко бре! Секо чудо за три дни, най много за девет! Къмто 2050-@ година ша си додат нещата на местата...
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След дизеловите, следва забрана и на бензиновите коли, но засега разделяй и владей.
65
7
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Не е приятно да си купиш дизелче и след 1 година да осъзнаеш че си се прецакал. Разбирам опозиционно настроените собственици на дизели, *** е факт...
64
4
 
20
 
! Отговори
гост преди 5 години
швабите станаха по католици от папапата, маниакални глупости са това със забраните
63
2
 
16
 
! Отговори
КАТО ДЖАНКО преди 5 години
А КВО ЩЕ Е ХУБАВО САМО НА КОНЧЕТА ДА ЯЗДИМ.....КАК БАВНО ЩЕ МИНАВА ВРЕМЕТО....НЯМА ДА СЕ БЛЪСКАМЕ , НЯМА ГО, НЯМА ДАНЪЦИ...НЯМА . НЯМА
62
11
 
17
 
! Отговори
saki преди 5 години
Чакам с нетърпение да забранят всички автомобили с двигатели с вътрешно горене. Да пускат само електрически. Че ми писна от всякакви майстори по сервизите. Всички са крайно нагли,самонадеяни т ъ п а н а р и. Да ги видя тогава какво ще правят. Ще сменят само батерии за 1 лв. за труда.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видях случайно в нета обикновена печка за дърва и въглища произведена в Германия преди Първата световна война.Изглежда като картина на Микеланджело ! - ние сега не можем да я нарисуваме толкова красиво.
60
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нямате бухалки откъртете по една летва и бой по манерките на алчните изедници.Защото утре ще ви забранят да дишате в тяхно присъствие.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина ще си купя много евтин дизелов автомобил . Тази забрана ако не е късмет- здраве му кажи
58
5
 
20
 
! Отговори
... преди 5 години
Не е заради замърсяването. Просто тотално надмощие от производителите на електричките. Понеже никой не ги купува, налагат волята си чрез правителствата и законите. Били замърсявали и трябва да се махнат.И задължително щеш или не, ще си купиш електричка. Нека преди да махнат моята кола от пътя и да я бракуват, както и тази на Хартум, първо да спрат производството на аболютно всички автомобили с дизелови двигатели. Да, ама това няма как да стане, нали знаете че W, Nisan и останалите ще сторят леш
57
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия ел.енергията от възобновяеми източници се развива с бурни темпове, а ушанките им се е.ава майката!Германия е МОТОРА на прогреса в света,а такива крякащи *** като част от драскачите в този сайт, платени от Русия са срам за България.
56
10
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Значи десетоколенният германец Хартум се оплаква, че в германската къща германците налагат свои правила.
55
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са службите,това червени гoведотерсенето трябва да си получи заслуженото!