Коли в тунел с над 240 км! Мъск се бори с трафика

Лос Анджелис се сдобива с високоскоростна подземна мрежа
19 дек 2018 22:52,
56
Коли в тунел с над 240 км! Мъск се бори с трафика
Снимки: Youtube

Предприемачът Илон Мъск представи първия тунел от планираната високоскоростна подземна мрежа, чрез която се надява да победи пословичните задръствания в Лос Анджелис, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

Тестовият тунел, прокопан от Боринг къмпани (The Boring Company) на Мъск, свързва паркинг близо до централата на СпейсЕкс (SpaceX) в лосанджелиското предградие Хоторн с бизнес зона, отдалечена на около 3 километра, уточнява ДПА.

Системата предвижда оборудване на модифицирани самоуправляващи се коли със специални подвижни колела, които се свалят в тунелите от асансьори.

Мъск твърди, че след като влязат в тунелите, автомобилите ще могат безопасно да пътуват със скорост над 240 км в час през интервали от една секунда.

Представянето обаче не включваше безплатни пътувания, както милиардерът обещаваше по-рано.

"С тази скорост усещането ще бъде като за телепортация из града", написа той в Туитър преди събитието. То бе организирано точно две години, след като милиардерът сподели в туит, че трафикът в Лос Анджелис го "побърква".

"Ще построя машина за пробиване на тунели и започвам да копая", написа той на 18 декември 2016 година.

Мъск е известен с таланта да превръща широките си интереси в доходен бизнес. СпейсЕкс стана успешна компания за изстрелване на ракети на ниска цена, а Тесла (Tesla) преоформя света на автомобилите с електрическите си коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Гледайте внимателно преди 5 години
Автомобилът не се движи сам - има теглително устройство на предните колела.. Та няма как "да дефектира" - просто го дърпат с голяма скорост. Друг въпрос е идеята дали ще се наложи, както и каква ще е себестойността..
43
4
 
2
 
! Отговори
Vive la France! преди 5 години
До АмериканофилБез подкрепата на Франция нямаше да има САЩ. Тя ги освобождава. Франция е дала най-много на света и тя е най-великата!
42
2
 
7
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Може всичко да е , но човека е новатор. Такива движат прогреса на хората,а не бачкаторите !
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе питам се ако на някой му дефектира колата в тунела какво ли ще стане? Също така се чудя с тази скорост колко ли вързо ще се напълни тунела поради първото задръстване след него. Нещо малко ми се струва това като Publicity Stunt без особена практическа стойност. Едно модерно метро щеше да е 1000 пъти по полезно ми се чини.
40
19
 
6
 
! Отговори
Американофил преди 5 години
Всички иновации идват от САЩ - най-великата страна в историята на човечеството!
39
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 5 години
А германия си карат с 300, по най-обикновенни магистрали, само че са добре направени и добре регулирани, има си и ел табла с инафо за трафика и т.н.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Доколкото е известно макшсимално разрешената скорост в САЩ е 66 мили - към 105 километра.""Не се изказвай неподготвен.......... всеки щат има своите ограничения, които варират.... например в CA максималната скорост е 75 mph...... и тн.Трооленето е изкуство........ тоже.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И въобще не виждам как ще помогне на трафика"Не се учудвам, че не "виждаш как".......... имайки предвид твоя ник тра-ла-ла.........
36
7
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Всички тук са големи експерти бе. Големи разсъждениния и предложения. Да се чуди човек, защо при толкова много "капацитет", дето направо "пращи", как така още не сме хвъкнали и летим с колите в БГ, а газим до колене в кал. Паркетни специалисти, дето не са завили едно болче тръгнали да дават акъл на човек, чийто фирми изстрелват ракети, и произвеждат най-добрите електрически автомобили. Мошеннил и измамник бил. А вие какъв глобален принос имате?
35
8
 
11
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 5 години
Звинети...*** тоз тунел.. много никакъв такъв.. то големи фалби, гуляму нящу...една отбивка няма в тоя тунел. Ами ако запецне някоя кола у тунела - кък ши га вадят... тва е ена простъ битоннъ тръбъ... никакъв технологичен тунел не е тва...Тез коли като излязат от тунела - къде фтиват? Как се гарантира пропускливостта и непрекъснатостта на потока? И въобще не виждам как ще помогне на трафика... освен и отдолу да се напълни с отомобили...
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мошенника Мъск само наивниците се възхищават, тоя е един от най-големите "играчи" на века, в лошия смисъл.
33
2
 
5
 
! Отговори
минувач преди 5 години
Доколкото е известно макшсимално разрешената скорост в САЩ е 66 мили - към 105 километра. В тунелите - винанги има и ограничение - заради опасностите в случай на авария. Така че това с 240 - просто няма как да му дадът дори да го изкопае. Ще рябва да има друг статут, да речем на влак.
32
1
 
0
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Не е ясно твърдението ви, но никога не съм викал на хора предозирали с дезинформация.
31
3
 
0
 
! Отговори
36 Като преди 5 години
Специалист по възстановяване на дървени глави, ви препоръчвам болница "Св. св. Иван Рилски". Тя е пародия за лекуване, но поне ще поставите начало.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една тръба с лифт и релси :(
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" И второ, ако въобще е имало сифилис, той доййде от западна европа"Та викаш, вярно е, че е сифилистик........ *** някой му го предаде...... може и на запад от мАсква да е.
28
5
 
4
 
! Отговори
български преди 5 години
техничарчета благоговейно възхваляват Мъск, а собствената им държава обявява бедствено положение при 13 снежна покривка???
27
4
 
11
 
! Отговори
мъск преди 5 години
това е човек, който се ожени два пъти за една и съща жена. А после се разведе.Не се различава с нищо от другият президент, който не е плащал данък общ доход повече от 20 години, но "винаги сключва върховни ДИЛОВЕ". Също да не забравяме, че последният е такъв "успешен" бизнесмен, УСПЯ ДОРИ ДА ФАЛИРА КАЗИНО. Некой идошопоклонник искам да ми отговори.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти и такива като теб със сигурност нрма да го направат с това тъпо селско мислене
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям праз 3 км!!! Тоя ще спаси свето.