Скенери ще ловят крадени коли по пътищата в страната

Разпознават номерата на автомобилите и правят справка на момента
Обновена: 21 дек 2018 07:38 | 21 дек 2018 07:38,
6
Скенери ще ловят крадени коли по пътищата в страната
Снимка: pixabay.com

23 полицейски коли ще бъдат оборудвани със специални скенери, които ще разпознават номерата на автомобилите и ще правят справка в реално време за това дали са крадени. Проектът е финансиран от българо-швейцарската програма за сътрудничество с 1 милион франка. 85% от тях са осигурени от Швейцария.

Скенерите ще следят всички коли по пътищата на страната. Те ще проверяват за крадени автомобили в няколко информационни системи - интерпол, шенгенската, СИРЕНЕ, както и в националната база на България и ще сигнализират веднага, когато попаднат на издирвана кола, пише "24 часа".

80 български криминалисти вече са преминали обучения в полицейските управления на Женева и Нюшател.

Реализираният проект беше представен в четвъртък от зам.-директора на националната полиция старши комисар Благородна Макева, началникът на Пътна полиция Росен Рапчев и главен инспектор Живко Костурков, шеф на сектор “Кражби” в Криминална полиция.

Гости бяха зам.-директорът на ГДБОП Стефан Джолев, шефът на Автомобилната администрация Бойко Рановски и експерти по сигурност от Швейцария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Царвули! преди 4 години
Какво са пуснали досега като хората, че тръгнали толкова сложна система да пускат.То не че на някой му е ясно как точно би могла да работи такава система.Ще се усвоят едни пари като за електронното правителство и други подобни.А ние балъците коментираме тука.
6
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Вчера ми откраднаха колата. Нали като я откраднат ще и сложат други номера или ще я разфасоват. Какво ще ловат тия. Пеперуди по полянките ще ловат е те тва. Е ония ден имаше новина че махали отдел за автокражби в МВР щот полицаите се заиграли със крадците. Цялата държава ни е такава мафиотска. Трябваше още 90те да ви избият всичките *** ***.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да проверяват за ГТП и ГО , а и за винетка, така ще жънат яко. Тука дори някой от радарите по магистралите те засичат ако си в административно нарушение и те известяват
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с габровския милиционерски кияк авто крадец. Арестуван ли е, или стана още по-голямо шефче? За един приятел питам.
3
2
 
15
 
! Отговори
Хе Хе преди 5 години
Те КАТ са останали назад досега и не са в далаверата. Полицаи ще развалят далаверата на полицаи ама друг път. По скоро ще е делчо да замажем. Като види човек колко луксозни коли са по пътищата на България и само единици от тях са купени от официални представители е ясно че повечето идват от черната дупка на кражбите и шапкарите се праат на улави, ама пачките държат очите затворени.
2
0
 
19
 
! Отговори
ал куропаткин преди 5 години
по скоро да направят софтуер който да сравнява цвета,марката и модела на автомобила със номера
1
0
 
30
 
! Отговори
ал куропаткин преди 5 години
да бе те крадените коли със същите номера ги карат