Subaru изненадва с "напомпан" Forester и "гореща" Impreza

Двата модела ще бъдат представени на салона в Токио
27 дек 2018 13:45, Красимир Ангелов
7
Subaru изненадва с "напомпан" Forester и "гореща" Impreza
Снимка: Subaru

Японският производител Subaru постави емблема STI на два свои модели, които смята да представи на автосалона в Токио, стартиращ на 11 януари. Засега, новите версии на Forester и Impreza са само концепции, но се очаква поне един от двата автомобила с добавка STI да се появи в сeрийно производство.

Компанията публикува и снимки на машините, като за Forester STI е избран специален цвят - Fighter Grey, като автомобилът е поставен на специално направени за него 19-цолови джанти. Известно е що, че кросоувърът е получил и мощна спирачна система Brembo.

Липсва обаче информация за подобренията по силовия агрегат. От компанията посочват, че хибридният агрегат e-Boxer е "значително подобрен", но не се уточнява как. Серийният вариант се състои от бензинов мотор със 145 к.с. и електрически двигател с 14 к.с.

Най-вероятно за Forester STI мощността ще бъде увеличена, като в Subaru искат първо да видят реакцията на публиката, а след това евентуално да пуснат този автомобил в серийно производство.

Що се касае до Subaru Impreza STI, той ще си остане концепция, чиято цел е да покаже възможностите на заводския тунинг на компанията. Тук доработките се изчерпват с поставяне на черни елементи по предната броня и праговете и на нови джанти. Освен това покривът също е боядисан в черно.

Техническите промени включват поставяне на нова изпускателна система, докато 2,0-литровият боксер под капака си остава със 156 к.с., каквато е стандартната му мощност. За салона на тази Impreza са използвани по-качествени и съответно по-скъпи материали.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ТокиоSubaruSubaru Impreza
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Фен на суби преди 5 години
За мен има само това Subaru WRX STI carsmind/Subaru-WRX-STI.models3900
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Фена на Субару"По-вече" е грешно. След "," се оставя малко място. Научи се да пишеш преди да критикуваш.
3
4
 
9
 
! Отговори
Фена на Субару преди 5 години
Те първо да си оправят дизеловите *** ,,че такова дърво няма никъде,една дачия с 1.5 дизел мотор кара 4 пъти по-вече километри ,и моля разбирачите да не ми се правят на умни вече имам едно такова с разглобен мотор ,е няма такъв ***.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до СорентоНа глобално ниво бих казал, че просто хората искат висока кола която да им е удобна и да минава без проблем на всякъде в града. В днешно време новите коли ги правят ужано ниски и това създава много неудобства. Кросовърите особено малките са си просто високи коли които дори нямат 4х4 ситема.
1
9
 
17
 
! Отговори
Соренто преди 5 години
ОК, добре изглежда но... Не мога да проумея, как може един човек да си смени високата проходима джипка с нисък паркетник с нископрофилни гуми, с които колелата мязат на каруцата на дядо ми. Какъв е смисълът от 4х4 като легнеш по корем в първата миниатюрна пряспа? Цялата концепция за модерен SUV e с краката нагоре. А най- много ми харесва онази реклама за Безкомпромисен Градски Оффроуд!, каквото и да значи това.