Винетката по Северната тангента – чиновнически гаф!

Експерт: Софтуерът на е-винетките е пълен с бъгове
Обновена: 3 яну 2019 06:30 | 2 яну 2019 22:26, Екип на Bulgaria On Air
17

Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната тангента на София. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след заседанието на кабинета. Положението няма да бъде променено, тъй като в хазната са влезли достатъчно средства, обясни Борисов.

Според председателя на Българско обединение на шофьорите Христо Радков за пореден път се налага премиерът да се намесва, за да се реши много лек спор между АПИ и Столична община, които явно не могат да комуникират помежду си. Според него идеята за винетка в този район е сериозна чиновническа некомпетентност.

Още по темата

"Не може за един път в урбанизирана територия да се изисква винетен стикер, при положение че е трансевропейски коридор. Всеки, който е навлязъл дотам, си е заплатил. Единствените, които в допълнение трябва да заплатят, са хората, които живеят около тази скоростна тангента. Ясно е, че това нямаше да стане", обясни в "Денят ON AIR" Радков.

Христо Радков коментира и проблемите с терминалите за електронни винетки, тъй като се оказа, че много от тях не работят правилно.

"Ние трябваше да сме подготвени - на 1 януари трябваше да кажем готови сме и стартираме. Оказа се, че целият софтуер е пълен с бъгове и тепърва ще ги оправяме в движение. Какво пречеше тази система да се пробва от 1 ноември например?", коментира експертът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че софтуера на е-винетките е трябвало да дава възможност стикери да бъдат купувани за определен период - от дата до дата, а не за ден, уикенд или месец.

"Основното нещо е да се направи пътят. В последната голяма катастрофа през предходната година, когато загинаха 5 души основният проблем беше пътят, защото никой просто не го беше обработил предварително, което не е толкова трудно. Много, много просто, но за някои скъпо", категоричен беше експертът относно войната по пътищата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Гепи преди 5 години
Нашата кметичка е много добра.Немойда кажеш нещо лошо.Арна е като бг.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли колко са колите които се движат само по тази тагента? Защото ако се движат и извън нея и града им трбват винетки и им е през оня дали за тангентата трябва винетка.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е в тол таксите от 19 август 2019, а не във винетките, които и без това почти всички си ги имат. Говорят за винетките, за да скрият, че искат да няма тол такси по Северната тангента.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА Е ФИНАНСИРАНА СЪС СРЕДСТВА ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ СЛЕДВА ДА СЕ ПЛАЩА ВИНЕТКА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА АВТОМОБИЛИ ПО НЕЯ. АКО ФИНАНСИРАНЕТО Е СЪС СРЕДСТВА НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ НА СОФИЯ НЕ СЛЕДВА ДА СЕ ПЛАЩА ВИНЕТКА ОТ АВТОМОБИЛИТЕ СЪС СОФИЙСКА РЕГИСТРАЦИЯ. ПРОСТО И ЯСНО, А НЕ НЯКОЙ ДА ОПРЕДЕЛЯ ДАЛИ ДА СЕ ПЛАЩА ИЛИ НЕ,НЕЗАВИСИМО ОТ ДЛЪЖНОСТТА ,КОЯТО ЗАЕМА КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ!ИНДУЛГЕНЦИИ ДАВА САМО ПАПАТА РИМСКИ!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера от АПИто, почти по едно и също време, се появиха два продукта на дефектни изделия на ДИП "Зебра" Курило! Единият лъжеше, а другия мажеше! И разбира се най-накрая се появи бащицата и с един "форхенд" реши проблема! Пита се в загадката докога тези двата продукта ще бъдат началници и не е ли време да се свържат с бившия си шеф, който май стяга раничката на път за централнию!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само глупости, нормално е като имаш кола, да и вземеш винетка, това си е към общите разходи, но не е нормално в град да е нужна винетка, от какъв зор, могат да проверяват транзитноминаващите, преди и след София.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв гаф бе, това си беше долнопробен цирк организиран за да може Тиквата да излезе като спасител, и балъците да викат ЕВАЛА.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, този Вавилон! От първия ден се затресе, а още колко остава? Караянчева, това не е земетръс! Това е управленска епилепсия!
5
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко милиона е прибрал някой за неработещите терминали?И защо няма наказани все още,а ни говорят глупости за бъгове,които още преди официалното пускане е трябвало да са оправени
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Гроб са предимно роми.
3
0
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименАко българите са ОПГ-то, значи България е умряла отдавна:)))
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастката простотия е безкрайна като Вселената.
1
2
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
Да плащат виза софиянци .В Германия народа какви винетки плаща ??? Само питам не че се съмнявам у наще ръководители :)))