Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Нормално е системата да има проблем. Така става с нагласени обществени поръчки.
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯяОтивай да учиш, а не да ровиш във facebook или google. Чул нещо милия и се изказва. Нито знаеш какво значи електронно правителство, нито имаш идея от програмиране.
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бля бляЗащото драги ми присмехулнико, когато аз съм българин и карам чужда кола от друга страна, в която живея, ще избера български език.
209
0
 
4
 
! Отговори
Бля бля преди 5 години
Когато се избира един от езиците на екрана най вероятно и колата ще е от тази страна!! Защо трябва отделно да избира страна..А те са подредени почти..произволно.. антарктида?? Острови Гернсик..фиджи . Трябва само европейски страни и други!! Само в избора на страна става една суматоха!!още..като си купиш винетка на еди кой си номер. Явно за днес не му трябва втора.Абе б365 прави 40 мил. Транзакции за ЧАС!..китай за ден ще се овинети
208
0
 
3
 
! Отговори
Spartak преди 5 години
И 700 000 хиляди на месец за поддръжка
207
1
 
4
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
ЧНГ!Като всичко българско.По радио,телевизия,преса и управляващи сме от добре,по-добре,на практика и в реалността,от зле,че все по-зле.Нищо не работи,забива или не върши работа.Да не говорим за ремонти,данъци и такси там работим и плащаме!Тези пари не са хвърлени на вятъра ,те са като европредседателството ни!Хайде да е мирна,спорна и работна!
206
1
 
11
 
! Отговори
God преди 5 години
Да бяхме дали някое евро на румънците и те да продават нашите винетки през тяхната roviniete, както в Унгария може да си купите и австрийска винетка. Купувал съм си румънска винетка през телефона докато карах към границата. Сайтът им се поддържа и на български и досега не съм имал проблем с него. Явно поредното "ГеПи Груп" е усвоило едни пари.
205
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега сигурно ще те преброят като некоректен потребител конвертирал винетка в нарушение и злоупотреба,а то било от комп. неграмотност!
204
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 4дни конвертирах старата годишна винетка защото важи до 03.03.2019г.,то не бяха регистрации,пароли,имейли,не стана от първият път,опитах втори,на следващият ден излезе на 2 реда ,една и съща информация,за един и същи период ,за моята кола,после проверявам няма информация за закупена ел.винетка,нищо не мога да разбера,нещо системата им не работи,а как може да платят толкова милиони за това и да не го пробват преди крайните срокове за въвеждане!
203
2
 
7
 
! Отговори
Яя преди 5 години
Е,тука вече МАФИЯТА ще даде заден ход. Този проект не може го завършите щото е по-сложен и от електроното правителство. Това не е сайта за детските градини,магистралки,б0оклук...Тука трябва да имате: лоад балансери дистрибутивен кеш зареждане он деманд скалеруемост биг дейтаПитайте гугъл и фейсбук, те могат да ви обяснят.Тука няма да мине номера с евтините програмисти.Хайде на бас? 180 милиона сте краднали,сега или ще ги връщате или ще платите на програмистите с 20 год. стаж. Те ОБ
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подръжката и самия сайт струват повече,от колкото себестойността на винетките.Да бяхте питали някой студент от Икономическия преди да плащате милиони държавни пари.
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайтът за детските гради - милиони.Сайтът за винетки - милиони.Електронно правителство - милиони.Машинен вот - милиони.Кое от горе изброените може да се ползва нормално? Кое?Сайтът за .... абе с тия пари щяхме да наемем IBM, а сайта щеше да работи на СУПЕР КОМПЮТЪР с квантови алгоритми/телепортация.Консорциум от фирми под шапката на !%!$!$!%.Ясно, пак крадене
200
2
 
6
 
! Отговори
Мелеонерче преди 5 години
Какви 180 милиона, вие сериозно ли? Всичките ни винетки не струват толкова.
199
0
 
12
 
! Отговори
5 минути, дали в БГ? преди 5 години
ама първото метро е от 1870г и то ПОД река Темза.Тука тогава още на турците сме се кланяли и магарета сме яздели.Толкова за технологиите.В УК всеки банкомат в/около банка има камера над него.Той си записва постоянно, но и се ползва от полицията като се сканира тиквата на всеки, по 20-30 точки, както на летището, дали не се издирва.И не се казват тези неща.Айде Тиквата да излезе сега по ТВ да им се скара, че е бъзлив от медиите.Ако проблема не е по медиите,той не се оправя бързо или лесно
198
0
 
16
 
! Отговори
5 минути стигат да преди 5 години
да обучиш неидиот от персонала как се работи с терминала.Ама иначе всички имат фотокамери, телевизори и телефони.Не стига, ами и сложни думи използват във Фейсбук.Няма нужда от 100 коли и 1000 души персонал.В УК има камера по пътищата дето сканира четири ленти едновременно за данък за колата, за застраховка и за издирване.Зависи на кой километър е поставена и се свързва със месното РПУ, на другия разклон те чака кола и дотам.Така е, *** пристигнал в САЩ с потури и ял чесън със сланина...
197
14
 
7
 
! Отговори
неграмотници преди 5 години
Сигурен съм, че повечето хора разбират, че става дума за стойността на цялата тол система. Това многократно беше съобщено и в пресата. Причините повечето да плюят тук са политически. А останалите, които не разбират и се хващат на тази журналистическа некомпетентност/или некоректност/ са пълни ***.
196
2
 
18
 
! Отговори
Асен - Терминал 2 преди 5 години
Хора, живота е във вашите ръце, Вие решавате.Или Терминала или Революция, Нормален живот не съществува тук, това е тъжно преживяване.Това е все едно с пирон да се бодеш постоянно.Да не говоря, че в БГ не останаха приятели, всички в чужбина са.И не се обаждат много, май изглеждаме като лузъри, мързеливци или *** в техните очи.
195
2
 
17
 
! Отговори
Asen преди 5 години
Хора, не разбрахте ли, не нещата къцат глобално в БГ ?Тук все някой Селянин се опитва да открива Колелото, било с калпави закони, било с неизпълнение, било със шуробаджанащина.Ама като са п0луидиоти, да копират нещата от Полша, Унгария или Чехия, ей това ме дразни.Минаха 30 год. и пак сме в първи клас.Нямам надежда, Балканите сме, тук нещата не стават, не мога и нямам други 30 год. да чакам.Какъв живот ще предложа на децата си ? На жена си ?Терминала на летището ме очаква.
194
1
 
34
 
! Отговори
Бесен преди 5 години
Поредните откраднати милиони...Ако бяхме нормално функционираща страна,тази система щеше да е готова 3-4 месеца по-рано,а терминалите да рабатят още от ноември.Но нали сме в Абсурдистан,ситуацията е пълен хаос....
193
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е този сайт за 180000000 ! То толкова не струва сигурно и Amazon