Сайтът bgtoll.bg изчислил: 19 400 лева за 2 годишни винетки!?

Бизнесмен от София опитал да купи стикери за фирмените си коли
Обновена: 5 яну 2019 20:12 | 5 яну 2019 16:40, Анисия Иванова
121
Сайтът bgtoll.bg изчислил: 19 400 лева за 2 годишни винетки!?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19 400 лв. поискала системата за продажба на електронни винетки за 2 годишни винетки за фирмените леки автомобили на бизнесмен от София. Напомняме, че цената за една винетка за година е 97 лв.

Веселин Спасов е един от хората решил по банков път през компютъра си в къщи да купи електронни стикери за служебните возила и на него сайтът му поискал гигантската сума.

"Учудих се, когато видях исканата цена от 19 400 лв.“, каза той за „Монитор“ и се пошегува, че поръчката му е била за две винетки за една година, а не за 100 години.

Човекът се зарадвал, че в сметката му нямало въпросната сума и не е имал лошият късмет парите да заминат по сметките на пътното ведомство и после да се чуди как да си върне надвзетото. "Добре, че нямах например кредитна карта с голям лимит, откъдето също сумата да бъде изтеглена автоматично“, допълва Спасов пред "Монитор".

Още по темата

Клиентът на системата пояснява, че някои неща в електронната бланка за превода по банков път на парите, като например основанието за плащане са неясно дефинирани.

Спасов споделя още, че при плащането на годишната винетка за личния лек автомобил сайтът bgtoll.bg е гърмял непрекъснато. На следващия ден при проверката през нета видял, че вече има валидна електронна винетка, но чака с нетърпение банковото извлечение от кредитната си карта да види дали не са му таксували повече от една винетка за тази кола.

Междувременно в социалните мрежи беше пуснат клип, показващ как в края на пресконференцията за винетките в четвъртък директорът на тол управлението в АПИ Антон Антонов приканва шефа на службата „Информационно обслужване“ към управлението проф. Олег Асенов с думите: "Айде да ставаме, че ще ни налазят“.

Клипчето, качено в социалните мрежи, започна да набира скорост за минути, предизвиквайки лавина от гневни коментари.

Припомняме, че след скандалите около закупуването на е-винетки и бъговете, които сайтът дава, премиерът Бойко Борисов днес уволни двама от шефовете на АПИ и съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
13
 
2
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
ами колко да иска системата от некадърник, който никога не е плащал онлайн?
93
12
 
3
 
! Отговори
До Алов преди 5 години
Не бай *** прави електронна система, а байГаньо се опитва да я ползва.Толкова е лесно и удобно, а над 60% не могат да се оправят и само ревът, няма такива *** никъде.
92
3
 
7
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Бочку Тиквичката енженер!!!
91
9
 
5
 
! Отговори
1926 преди 5 години
Ай стига вече с тея винетки, три съм купил до сега през бгтол, работи идеално.За всеки ***, който не може да се оправи с нещо толкова елементарно ли ще пишете статия?!
90
5
 
19
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Бай *** прави електронна система !!!!!!
89
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОстави я бигдейтата - та за продажбата на винетки не ти трябва. В момента гледаме левашки проблеми с фронтенда (не може да не проверяваш данните за валидност) и с бекенда (не може да не проверяваш, че една винетка е вързана за повече от един автомобил).Отделно има проблеми с управление на проекта (не може терминали на границата да не са монтирани навреме) и с комуникацията (всичко работи, ***.ите граждани са виновни, че не разбират колко сме велики).Хубава работа, ама българска.
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До програмистаИзвинявай, ама всеки, който е писал нещо за web повече от 2 месеца знае за тези подводни камъни и проверява входа - добре известното правило "никога не вярвай какви данни праща клиента".Да допуснеш такава грешка значи, че нямаш ама абсолютно никакъв опит. При това говорим за обикновен интервал, а не за buffer overflow.След толкова много издънки аз бих настоявал за независим одит на софтуера - в момента виждаме само върхът на айсберга, изобщо не е ясно какво стои отзад.
87
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли някой от държавната администрация да каже, как така при сбъркано въвеждане на данни за винетка няма да се върнат парите? Това си е за съд. Всяка грешка може да бъде отстранена, още повече, ако не е по вина на клиента. Стига вече с тия уж дребни бъгове, които на населението излизат прекалено солено.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брейй... и после извънземни дошли, Нил пресъхнал, овцете му сптели да дават мляко... въобще страшна работа с тая система
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лятото. Кукувото лято.
84
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джиповете Туарег с бежови кожени салони и максимални екстри за 200 000 лв.дойдоха ли,добре ли возят?
83
2
 
26
 
! Отговори
Se преди 5 години
Извинете кога ще се уволни Борисов за да се кандидатирам за неговото място?
82
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фирмата има ли в БГ 500 сървъра в мироринг и клъстеринг в една база? Има ли поне 30 сървари лоад балансери? Има ли лаборатория,която да тества сайта с постоянни прекъсвания на връзката? Смешници!!! Още на първия предстоящ празник ще стане отново огромен скандал и не само,че ще върнете всички пари,но ще се започнете с адвокатите. Накрая ще изгубите делата. Тук си трябва специалисти,а не връзкари и мутренски фирмички. Трябва инфраструктура за много милиони. Взехте милионите,но не искате да дав
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фирмата има ли специалисти,които разбират от биг дейта?Не! Фирмата показала ли е на държавата тестово демо на сайт,който може да приеме,обработи и върне 100 000 заявки изпратени в един и същ момент от 100 000 различни ИП адреси в рамките на 30 секунди?НЕ!Фирмата има опит от 130 год? ДА! Е, да ама преди 130 год хората бачкаха с ДОС. Така,че може да имате опит и 2000 год. Може и Христос да сте виждали,само,че това няма да ви помогне да продавате 100 000 винетки в секундаФирмата има ли 5
80
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Грандиозният провал в системата за електронни винетки показва защо в България никога не трябва да се въвежда така нареченото "Електронно правителство".Хаосът ще е пълен ...
79
1
 
30
 
! Отговори
Строителен инженер преди 5 години
Някой може ли да ми обясни как една "компютърна програма" бива надхитрена от някакви селяци-тарикати? Нали Гърбавите "програмисти" усвоили парата и направили софтуера трябва да предвидили всички варианти за измама. Винетката-минетката нали има сериен номер, нали и тя е правена с компютър и има база данни какво е пуснато в обръщение. Да ми обясни някой чисто и просто как аджеба става измамата? Хелоуин с пари от минетки в Банкя 2019 ;) *** БОЛ ;)
78
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко-тиквата докара България до тотален банкрут.Държавата ще се срине изведнъж.Още няколко години и всичко ще се срути като домино.Банките са изтърбушени.Икономиката живурка върху еврофондовете които на 90%са обект на КРАЖБА.Образованието вече не произвежда качествени кадри а малкотокоето става заминава на Запад.Катастрофа!!!Тиквата ще избяга като бота мас..тия веднага след като усети фиаското.
77
2
 
27
 
! Отговори
scbg преди 5 години
До VНяма файда за мен и теб... за другарите от ГЕРБ ще има. Някак покрай тези скандали никой не казва, че някой ще му писне и ще осъди тая шайка мутри. Платеното пътуване е алтернатива , когато си осигурил безплатно, т.е като искаш да стигнеш до Бургас по-магистралата е платено, по-подбалканския е безплатно...такава хибридна шитн@ няма никъде по-света. А пък да видиш на магистрала знак за бабуни в за 50 км....
76
2
 
33
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Я "Информационно обслужване". Не беше ли кръстника на Горанов бивш шеф там? Колко "работещи" системи и за кои администрации е разработила и продължава да разработва въпросната фирма? В БГ има много добри фирми,които биха разработили качествена система, но никой няма да ги допусне...
75
5
 
38
 
! Отговори
Неам нерви преди 5 години
Не използвайте нищо създадено от Герберастията! То или убива, или ще ви окраде!При ГЕРБ е така! Това е модела на ГЕРБ! Кражби, безхаберие, безсилие, беззаконие, шуробаджанащина и некадърност, са основните качества на ГЕРБ!Всички разбрахме вече какво е ГЕРБ! ГЕРБ е упадък!