Новата S-Class на Mercedes – изцяло хибридна

Флагманът ще получи и изцяло електическа версия
7
Новата S-Class на Mercedes – изцяло хибридна
Снимка: Reuters

Новото поколение на Mercedes-Benz S-Class би трябвало да дебютира през настоящата година, като това ще бъде изцяло хибриден модел. Освен това лимузината ще се предлага и в електрическа версия EQ S, съобщава Carscoops.

В компанията смятат да използват редови 6-цилиндрови мотори с обем 3,0 и и 2,9 литра в бензинови и дизелови варианти за своите хибридни агрегати. Ще има и модификация AMG с преработен 4,0-литров V8. Всички двигатели ще бъдат построени на обновена платформа MRA и ще се използват само за удължена версия на модела.

Флагманът на компанията от Щутгарт ще може да изминава до 100 км само на електричество. Той ще бъде оборудван с нова система за задвижване на четирите колела 4Matic с по-голям въртящ момент, разпределен между двете оси.

Едновременно с това се работи и над електрически EQ S, който ще стане първият модел на компанията, изграден на новата платформа MEА. Тя е създадена от инженерите на Mercedes от нулата, като използва всички предимства на шаси, предназначено за модели с електромотори и големи батерии.

Електрическият флагман на марката ще получи два електромотора – по един на всяка ос, като съвкупната им мощност ще превишава 400 к.с. Освен това, Mercedes планира високопроизводителна версия на модела, разработена съвместно с АMG.Тя ще развива над 600 к.с. и ще може да измине повече от 500 км с едно зареждане на батериите.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Mercedesmercedes s-class
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не кажат че мерцедес е купен от китаеца на Волво и го е купил на 100% февруари на 2018
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добрият автомобил. Лукс и качество на всеки сантиметър.
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щат не щат, лека полека всички минават на ток щото иначе батко ти Илон Мъск ще ги отвее докато се наканят
3
9
 
2
 
! Отговори
Hkkgfgg преди 5 години
Двигателите са от дачия, нали.
2
6
 
6
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Какво им е лошото на хибридките-в града на ток,а навън,където и без това разходът е по-малък-на бензин.Електричките все още не оправдават очакванията,особено откъм пробег на висока скорост.
1
15
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Мааани бегай бе. Това ще е най-боклучивата еликтричка с най-хубавите седалики, возия, дървения вътре и всякакви ненужни подгреви на волана, масажи на седалките, и пр. глупотевини.ЕЛ колите не са немски. Както смартфоните не са Нокия.