Bgtoll.bg ви глътна два пъти пари за е-винетка? Какво да направите!

Трябва да изпрати заявление в свободен текст до шефа на АПИ
Обновена: 11 яну 2019 10:58 | 11 яну 2019 07:00, Боряна Павлова
83
Bgtoll.bg ви глътна два пъти пари за е-винетка? Какво да направите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и същ регистрационен номер с един и същ период на валидност, ще им бъде възстановявана надвзетата сума, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Необходимо е потребителят да изпрати заявление в свободен текст, адресирано до председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", в което да опише казуса.

Към заявлението трябва да бъде приложена следната информация: при картово плащане - регистрационен номер на автомобила; PAY номер; начин на плащане - чрез мобилно приложение, чрез уеб сайта bgtoll.bg или терминал за самотаксуване.

Още по темата

В случай, че плащането е извършено чрез терминал, трябва да посочи обекта, в който се намира устройството; при плащане в брой - разписка за плащане; по банков път - платежно нареждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира; регистрационен номер на автомобила.

Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни от постъпването. Потребителят трябва да посочи и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.

Заявления ще могат да подават потребителите, купили е-винетка от: специализирания сайт www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни управления. Документите трябва да се изпращат на адрес: гр. София, пл. "Македония" 3, Агенция "Пътна инфраструктура" или в Областните пътни управления.

Постъпилите към момента заявки за надвзети суми са 0,1 на сто от продадените електронни винетки, които към 10 януари са 131 737.

Вече е възстановена надвзетата сума на деветима потребители, които са купили по две винетки за един и същ период и с един и същ регистрационен номер. Плащането е извършено след проверка на заявлението и приложените документи.

От АПИ напомнят, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на превозното средство суми не се възстановяват. Отговорността за правилното деклариране на регистрационния номер на превозното средство е на потребителите.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 1 месец
Вместо до шефа що не напишат да администрацията .....за 15 минути работа е и отива до касата и си получава парите като преди това си е извадил предварително разпечатка?
Егати ще стане като при соца да пишем до партийния секретар че искам да се оженя,ама наште загубеняци от Общината не давали....
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да сложат и надпис за "продаването и ЗАкупуването".
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно са от пловдивското поле, щом "закупуват".
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още по думата "закупуване" си личи колко грамотни са айтитата на винетките.
65
0
 
9
 
! Отговори
Зве преди 1 месец
Много ми харесва как за недоизмислената им електронна система, трябва документите, които доказват дублирано плащане да се подават на физически адрес.. гениално е!
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко в тая държава е измама и лъжа,всичко се мисли как на народа да му е гадно,а *** по върховете само се бият в гърдите колко са направили и правят за хората,До кога ще търпите НАРОДЕЕЕЕ!!!!
63
0
 
4
 
! Отговори
До Skk преди 1 месец
За тол полиция, твърдяха, че МВР им е поискало двойна сума, от това което им струва собствена. Отделна преброителните камери са с европейски пари и не могат да се използват за друго предназначение освен проектното им.
Аз съм си купил винетка през приложението и за щастие нямах двойно надвзети суми. Но ми е чудно как при плащане в брой или чрез платежно има надвзети двойни суми???
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ти ако платиш ти вземат парите веднага, а после чакаш 30 дни. Глупава работа.
61
1
 
10
 
! Отговори
Skk преди 1 месец
Ако аз трябваше да я направя тази система може би щях да я направя по друг начин но според мен тя вобще не е мислена. Нали имат пребройтелни камери, софтуера за разпознаване на номера и проверка в база данни го има от 20г. Грешки във всяка система има приятелю, затова са тестовете. Като не ти стига ресурс да обработиш плащанията ги даваш на друг да ти ги събира. Защо им е тол полиция? И мн др.
60
0
 
1
 
! Отговори
Да-а-а преди 1 месец
Проблема не е в програмата а в заданието. Инженера може да ти го направи и така и така.Сигурно ИТ тата са се пошегували /да не забравяме че са математици и имат странно чувство за хумор/. Иначе и баба знае даже и Windows има Undo.
59
0
 
1
 
! Отговори
До Skk преди 1 месец
Основната ти грешка е подхода ти към въпроса - програмата, та програмата...
Програмата е малка част от целия процес, необходим, но съвсем не е най-съществения, но ти това си знаеш, това си баеш.
58
4
 
0
 
! Отговори
Skk преди 1 месец
Понаписъл съм някоя и друга програма, така че грешки не виждам.
57
0
 
3
 
! Отговори
До 54 Skk преди 1 месец
Спри да се излагаш!
Нямам намерение една по една да ти посочвам грешките.
56
1
 
22
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 месец
начи, може 2 пъти да платиш и кинтите да ги лапнат веднага, ама после да пишеш молба да ти ги върнат и то за срок от 30 дни...
55
0
 
29
 
! Отговори
Адвокат на свободна преди 1 месец
Цитат:От АПИ напомнят, че за сгрешени по вина на потребителя символи от
регистрационния номер на превозното средство суми не се възстановяват.
Какво по-голямо доказателство, че целта на АПИ и ГЕРБ е да граби народа, а не да събира пари за да оправи пътищата. Скъпи АПИ ако ви дам под съд, че не ми връщате парите за сгрешен номер ще ви осъдя като "стой та гледай". Ще ми платите и разходите за адвокат и за делото. Да си знаете.
54
1
 
4
 
! Отговори
Skk преди 1 месец
До 50
Много добре знам как стават нещата. И програма от 20 реда се проверява за грешрн вход на данни и изчистване на бъгиве, да не говорим за програма за милиони. И кой *** ще заложи регистриране на хартиена винетка без да иска номер на винетката. При регистрация се искаше само номер на автомобила и срок на валидност. И като нямаш номер на винетка как ще проследиш плащането и касовата бележка. Най-малкото можел да провериш дали е наоечатана такава винетка и кога горе долу е пусната в мрежа
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези от АПИ, които са дали изискванията към сайта, са за съд.
52
1
 
10
 
! Отговори
Skk преди 1 месец
Спомням си като тръгна търговския регистър беше същото. Отиваш на гише, подаваш документи и плащаш 300лв. После липсвал документ, отказ и нови 300 лв. Не можел да поправяш или добавяш. Като питаш служителката, защо не ми казахте че трябва да го подам? Отговора беше аз само ги отиемам не ги ороверявам! По тая логика може да ги пуснеш и в пощенска кутия и тя само приема не ги проверява. Така, че това си е стил на рабита. В нап е същото. Ако убъркаш и писнеш парите за осигуряване по егн не по еик.
51
0
 
2
 
! Отговори
От 50 преди 1 месец
Написаното беше за 44 ники, 46 много *** система и 48 Наглеци, а не за 34,26 и 38
Не знаете как се правят нещата, но раздавате истини от последна инстанция.
50
3
 
2
 
! Отговори
До 34, 26 и 38 преди 1 месец
Не знаете кой какво прави при един такъв проект, но оценки раздавате на базата на вашето незнание. Браво.