Bgtoll.bg ви глътна два пъти пари за е-винетка? Какво да направите!

Трябва да изпрати заявление в свободен текст до шефа на АПИ
Обновена: 11 яну 2019 10:58 | 11 яну 2019 07:00,
83
Bgtoll.bg ви глътна два пъти пари за е-винетка? Какво да направите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На потребителите, платили неколкократно за електронна винетка за един и същ регистрационен номер с един и същ период на валидност, ще им бъде възстановявана надвзетата сума, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Необходимо е потребителят да изпрати заявление в свободен текст, адресирано до председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", в което да опише казуса.

Към заявлението трябва да бъде приложена следната информация: при картово плащане - регистрационен номер на автомобила; PAY номер; начин на плащане - чрез мобилно приложение, чрез уеб сайта bgtoll.bg или терминал за самотаксуване.

Още по темата

В случай, че плащането е извършено чрез терминал, трябва да посочи обекта, в който се намира устройството; при плащане в брой - разписка за плащане; по банков път - платежно нареждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира; регистрационен номер на автомобила.

Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни от постъпването. Потребителят трябва да посочи и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.

Заявления ще могат да подават потребителите, купили е-винетка от: специализирания сайт www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни управления. Документите трябва да се изпращат на адрес: гр. София, пл. "Македония" 3, Агенция "Пътна инфраструктура" или в Областните пътни управления.

Постъпилите към момента заявки за надвзети суми са 0,1 на сто от продадените електронни винетки, които към 10 януари са 131 737.

Вече е възстановена надвзетата сума на деветима потребители, които са купили по две винетки за един и същ период и с един и същ регистрационен номер. Плащането е извършено след проверка на заявлението и приложените документи.

От АПИ напомнят, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на превозното средство суми не се възстановяват. Отговорността за правилното деклариране на регистрационния номер на превозното средство е на потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Лъжа. Това поне са се сетили да напишат в сайта. Можеш да пишеш и на кирилица и на латиница.
47
2
 
9
 
! Отговори
Наглеци преди 5 години
До niki80% от програмистите са такива. Нагли, некадърни, и ограничени. Искат по 5-6 хиляди лева заплати, а не могат елементарен код да напишат. Изключвам от общата картина едни 20% супер професионалисти. Познавам и такива.
46
2
 
8
 
! Отговори
Като гледам преди 5 години
че А1 продава е-винетки започвам да подозира, че може те да са правили сайта. И техните системи са същите мошеннически творения, които по няколко пъти ти цъкат минути и ти надземат непрекъснато от сметките. А ако искаш нещо да се разправяш те пращат в кол центъра да си говориш с някакъв робот докато ти писне и се откажеш. Само Виваком май са по-зле.
45
1
 
16
 
! Отговори
Много тъпа система преди 5 години
Ясно е че трябва да бъде предвиден вариант за връщане на сумата и то чрез заявка в системата. Както е при банковите плащания. Ако объркам сметката на която превеждам мога да направя заявка за връщане...Нормално е да бъде сбъркан символ или да бъде направено двойно плащане. Въобще не мога да повярвам, че хора които професионално се занимават със сайтове за плащане не са предвидили варианти. Сигурно са написали кода"на коляно" или са го дали на студентите да се упражняват.
44
0
 
18
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
"Програмис" се пише като "пeдeрaс", с Т накрая :D
43
1
 
26
 
! Отговори
niki преди 5 години
Какви са тезли програмисти, които ще направят система, където може да регистрираш повече от 1 винетка на даден автомобил???Това основен проблем още в дизайна на системата. Че то ако това е нормално, представям си останалите части от системата на какво приличат?!
42
0
 
17
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
А не може ли просто да пуснете една заявка за всички плащания дет се дублират за един и същ рег номер и да не се налага потребителите да пишат молби и простотии... не зная тея 16 мил какво включват, но така да се осссереш за толкова пари...
41
0
 
16
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Какво е програмизация?Пиша програми от 1972 година, но този термин не съм го чувал.
40
13
 
6
 
! Отговори
Програмис преди 5 години
Не е виновна програмизацията, виновни са българите, че не я разбират и не могат да я прилагат.
39
0
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Не е въпроса в "оправянето" със системата, както си мислите от онези 80%.
38
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На *** дето не могат да се оправят, никакво връщане на пари, за другия път ще знаят.
37
2
 
33
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Скапаната система на некадърните герберски калинки ви е взела неправомерно пари и ви карат да ходите да се молите да ви ги върнат? В Германия такива проблеми се уреждат с един емейл. Няма нужда от молби до началника.
36
0
 
9
 
! Отговори
MADE IN BG преди 5 години
От АПИ напомнят, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на превозното средство суми не се възстановяват. Отговорността за правилното деклариране на регистрационния номер на превозното средство е на потребителите.Това в условията за използване ли са, в които пише следното: "..." Благодаря. Ненормалници!
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като сгреша номера и изпусна буква и няма да ми върнат парите тези пари къде отиват? И от АПИ как ще приберат пари от часно лице и осчетоводят на база на какво основание?
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взимате си неплатен отпуск, за да може да висите като паяк в АПИ, за да си върнете парите, които АПИ ви е откраднала.
33
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде в правилата за въвеждане на регистрационния номер не пише дали номера се въвежда с латиница или кирилица, при това "У" за Ямбол, не е латинското "Y". Доста нагло звучи, че след като си платил, но номера е сбъркан по една или друга причина, да не можеш да го поправиш, но наглостта е типична за ГЕРБ и останалите мутри.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
започвате да берете ядове,това започвате да правите, а би трябвало да ви доплатят сума като компенсация за грешката
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как какво!?Гласувате за 4-ти път за Суджука и ГЕРБ!!!Следващият път не два, ами 20 пъти ще ви глъгне парите.
30
1
 
20
 
! Отговори
MADE IN BG преди 5 години
От АПИ напомнят, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на превозното средство суми не се възстановяват. Отговорността за правилното деклариране на регистрационния номер на превозното средство е на потребителите.ТОВА НИКЪДЕ ГО НЯМА!
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 180 милиона за тази проста системка, АПИ трябва да издири всеки от когото е взела повече от един път пари за винетка и да му върне парите с лихва. Защо обрания трябва да подава заявлние към крадеца, да му върне парите?