LG и Microsoft готвят революция при автомобилите

Изкуствен интелект ще предвижда поведението на шофьорите
Обновена: 13 яну 2019 18:52 | 13 яну 2019 18:38, Красимир Ангелов
19
LG и Microsoft готвят революция при автомобилите
Снимка: LG

Компаниите LG и Microsoft от доста време проявяват интерес към автономните превозни средства, като вече имат различни разработки в тази насока. LG разполага с цифрова платформа за автономно управление, а Microsoft направи изкуствен интелект и "облачен" сервиз за съхраняване на данни. Сега тези технологии ще бъдат обединени, като това ще позволи създаването на "умни" автомобили, при това в най-кратки срокове.

Споразумението между компаниите вече е факт. То предвижда LG да получи изкуствен интелект, който с помощта на вече въведени данни от камери, датчици и сензори ще автоматизира напълно системите за помощ на водача. Освен това, изкуственият интелект ще следи непрекъснато за състоянието на шофьора и ще може да анализира неговите действия.

Всички данни ще се съхраняват в "облак" с помощта на  Azure Data Box, което ще направи автомобилите още по-умни.

Основното предимство на новата система е, че изкуственият интелект на автомобилите ще може да се самообучава сто пъти по-бързо. Ако сега обработката на данните и схемите на движение отнема цял ден, то благодарение на изчислителните и графичните програми на Microsoft Azure, това ще отнема само няколко минути.

С помощта на Azure изкуственият интелект ще създаде различни шаблони за поведение на водача. Чрез облачния сервиз цялата информация ще бъде достъпна незабавно, а като бонус ще се ускори значително времето за взимане на решение. С нейната помощ бързо ще се открива проблем на създала се ситуацията на пътя и ще може да се намери пътя към нужното място.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли накой да произведе нормална колица без екстри на която просто да можеш да се возиш,без да има никаква електроника.Ако сега някой произведе кола която да е здрава,надеждна и без електроника направо ще отвее кокнкуренцията!Днешните нови коли са капризни и нямат и 1% от здравината на онези от времето на ГФР.Докато имаше ГФР и ГДР дотогава ГФР правеха коли.После започнаха да правят детски играчки!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро някой руски танков завод кола ще направи,отколкото LG и Microsoft!
12
1
 
1
 
! Отговори
вгз преди 5 години
След революцията колите ще са с квадратни гуми. :)))
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако натиснеш рязко спирачката, колата ще те пита дали наистина искаш да спреш.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майкрософт ..paxa до каквото се докоснаха, сега са хвърлили око на колите...
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно бе, *** ще продължи да кара 10 годишни "мерджани" и БМВ-та... докато навлезе това при *** и отдавна вече ще са му хванали цаката - как се изтърбушва и предава на вотрични, както се прави с катализаторите при "нов внос" ;)
8
4
 
11
 
! Отговори
Доволен преди 5 години
Тези дни се возих в нов Ниасан, като минеш маркировката без мигач и свири. Това нещо от ада не спира да свири през целия път.Това не е кола, това е безумие. А някой даже пари е дал за него.
7
1
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
Е това нали вече го направиха китайците ??? Като мигнеш два пъти и те спират ченгетата за да не заспиш .Това не е новина ;) ВЕЧЕ ГО ИЗМИСЛИХА У Китай ;)Автомобилите от които имат нужда хората са други ;)
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се записва в облак. Тръгваш на път олекваш доста кинти. Тук си настъпил бяла линия, там си превишил с 8 km, другаде си минал на жълто. Така ще е в бъдещето всяко действие ще се записва и ще си плащаш като поп.
5
4
 
11
 
! Отговори
Безумия преди 5 години
Благодаря им много, но ще пасувам. То и сега колата ми казва, че съм заспал, а аз по-бодър не съм бил никога. Аман от идиотщини в колите.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще имаме първия "забиващ" автомобил :) Гарантирано от Майкрософт!
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там дека е барнал майкрософт всичко е умряло - справка покупката на Нокиа, скайпа и.т.н.
2
11
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Ще го монтират и на Лада Веста с ъпгрейд за боярищник.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е майкрософт да се върне на друго поприще.